MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca na lotnisku w firmie The Best Connection Polska

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 2 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jillanna

Post #1 Ocena: 0

2012-05-26 00:29:56 (13 lat temu)

Jillanna

Kobieta

Z nami od: 25-05-2012

Co zatem radzicie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-05-26 00:31:14 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ostroznosc i nic nie placic.

Masz jakies namiary na te firme w Polsce? Z kim wymieniasz maile, gdzie bylo ogloszenie? Czy to samo ogloszenie jest na angielskiej stronie?

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Jillanna

Post #3 Ocena: 0

2012-05-26 00:57:40 (13 lat temu)

Jillanna

Kobieta

http://thebestconnection.com.pl/

To jest ta strona, dzwoniłam pod numer który podali, pan kazał wysłać CV to wysłałam swoje i kolegi, po przyjęciu go przez nich zadzwoniłam znów i umówiono mnie na rozmowę kwalifikacyjną do biura. Przez telefon mówił, że oni już mają wynajęty i opłacony autokar (po co więc każą płacić?), ale jak powiedziałam, że będziemy mieli własny transport to ok nie ma problemu. Pojadę w czwartek na tą ich rozmowę i zobaczę. Rano odpiszą mi na maila, w którym pytałam dlaczego mam im płacić miesiąc przed wyjazdem.

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #4 Ocena: 0

2012-05-26 02:24:03 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-05-26 00:57:40, Jillanna napisał(a):
http://thebestconnection.com.pl/

To jest ta strona, dzwoniłam pod numer który podali, pan kazał wysłać CV to wysłałam swoje i kolegi, po przyjęciu go przez nich zadzwoniłam znów i umówiono mnie na rozmowę kwalifikacyjną do biura. Przez telefon mówił, że oni już mają wynajęty i opłacony autokar (po co więc każą płacić?), ale jak powiedziałam, że będziemy mieli własny transport to ok nie ma problemu. Pojadę w czwartek na tą ich rozmowę i zobaczę. Rano odpiszą mi na maila, w którym pytałam dlaczego mam im płacić miesiąc przed wyjazdem.

A co najważniejsze, w całej UE pobieranie jakich kolwiek pieniędzy od osób szukających pracy jest nie legalne. A zwłaszcza, jeżeli robi to agencja rekrutująca. Oni zarabiają pieniądze na firmach, które szukają pracowników.

Nie daj się naciagnac na kasę. Nawet, jeżeli ci powie, ze to tzw zabezpieczenie na wypadek tego gdybyś zrezygnowała przed samym wyjazdem. A on na ostatnią chwilę nie miałby kogo wysłać do pracy na twoje miejsce.
Zapytaj go wprost, czy są polskim oddziałem tej angielskiej firmy i czy mają ich akredytację
Jak Richmond wyżej zauważyła, dodali nazwę do istniejącego podmiotu i udają wielkich.
Moim zdaniem krzyczą tak jak g..no uczepione okrętu, "no to płyniemy".

Kolejną sprawą to jest to, dlaczego oni nie szukają pracowników w UK, tylko w PL? Czyżby nikt w UK tej pracy niechcial. Ta praca jest niby na lotnisku, więc pewnie powinien poinformować cię o potrzebie sprawdzenia czy nie byłaś karana w przeszłości.

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #5 Ocena: 0

2012-05-26 02:35:24 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Tutaj jest napisane, że są przedstawicielem zachodniego partnera.
Więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby zweryfikować to w poniedziałek. Napisz emaila, do tej firmy w UK, popros o potwierdzenie ich współpracy. A w czwartek na rozmowie zapytaj, czy to firma z UK jest ich firmą matką.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-05-26 09:02:48 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jillanna

Post #7 Ocena: 0

2012-05-26 09:07:59 (13 lat temu)

Jillanna

Kobieta

Pan napisał coś takiego:

Cytat:
Prosze zabrac ze soba , dowod osobisty lub paszport, zaswiadczenie o nie karalnosci ( jezeli takie Pani posiada ) jezeli nie to bedzie to sprawdzane przez firme zatrudniajaca, national insurance number jezeli Pani posiada oraz 100 euro na przejazd.
Bardzo prosze byc punktualnie na podana godzine.

Pozrawaim.

Przecież mogę chyba zrezygnować z ich transportu, powiem że jadę np własnym autem. Bilet na autobus, który kupiłabym sobie sama kosztuje tyle samo, ile oni żądają, więc nie zmuszą mnie chyba.
O co jeszcze warto zapytać? To ma być moja pierwsza praca, w dodatku za granicą, więc mało jeszcze wiem i wolę być bezpieczna.
Kolejną sprawą jest to, że wysłałam jeszcze CV kolegi, bo mamy jechać razem, zostało przyjęte, ale on niestety nie będzie mógł przyjechać na rozmowę kwalifikacyjną. Ten pan powiedział, że mam zabrać jego dowód osobisty (na pewno by mi zostawił), i wpisze jego dane do umowy, a on podpisze już na miejscu, bo jego umowa będzie "umową otwartą".

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-05-26 09:26:53 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jillanna

Post #9 Ocena: 0

2012-05-26 09:32:23 (13 lat temu)

Jillanna

Kobieta

Wirtualne biuro? Wszystko się okaże w czwartek, do Wrocławia na szczęście nie mam tak daleko. Czy jest jeszcze jakiś sposób aby się dowiedzieć, czy oni nie ściemniają?

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2012-05-26 09:49:24 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

jedno 'ale'... agencja powinna byc zarejestrowana w KRAZ a nie jest 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 26-05-2012 09:49 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,