Prawo jazdy dla każdego

Forum dyskusyjne

Og³oszenia drobne » Mechanik z komputerem

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Og³oszenia drobne" opiekuj± siê: AGALON, stokesay

Strona g³ówna » Og³oszenia drobne » Mechanik z komputerem

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
ciupek77

Post #1

2008-08-10 09:58:36 (4 miesi±ce temu)

ciupek77

Mê¿czyzna

Z nami od: 25-03-2008

Cytat:

2008-08-03 09:15:10, polock napisa³(a):
Poszukuje mechanika z kompem ,ktory skasuje bledy w BMW wejscie OBD2, w Northampton i okolice , jesli odmladza liczniki to jeszcze lepiej . Dzieki
Liczniki odmladzaja tylko ciapki i nieudolni Angole.Nie wazne czy licznik cyfrowy czy zwykly mozna to sprawdzic.Jezeli kupujesz mlode auto z malym przebiegiem to kup drugi licznik.Na oryginalnym liczniku nabijaj 4 k rocznie przed MOT i masz jak najbardziej udokumentowany przebieg....Kombinuja prawie wszyscy jedni mniej udoilnie,drudzy bardziej....Ja u siebie nie musze bo w moim aucie i przy jego wieku przebieg to rzecz nieistotna skoro na silniku robi sie niemal bezobslugowo 500k km...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

inspektorek

Post #2

2008-08-24 15:14:30 (3 miesi±ce temu)

inspektorek

Mê¿czyzna

Z nami od: 16-06-2008

Sk±d: Londyn

Cytat:

2008-08-04 09:04:53, dominika1 napisa³(a):
wlasnie ci pseudo polscy mechanicy nie maja uprawnien do mot itp i raczej nigdy ich ten zaszczyt nie kopnie.

Wiesz Dominika, nie k³óci³bym siê o to na Twoim miejscu....
8-)
Wrócê potem. Muszê co¶ sprawdziæ.

Do góry stronyOffline

grzesiek402

Post #3

2008-08-24 15:37:34 (3 miesi±ce temu)

grzesiek402

Mê¿czyzna

Z nami od: 03-05-2008

Sk±d: Northamptonshire

prawda jest taka ¿e ka¿dy kto mo¿e cofa licznik. Bardzo czêsto korekty s± dokonywane podczas ró¿nych napraw w warsztatach(przy okazji). Najczê¶ciej cofniête liczniki mo¿na spotkaæ w audi, volkswagenach i seatach - kable kosztuj± kilkadziesi±t z³otych w Polsce i dok³adnie do tych 3 marek pasuj± te same kable. Prawda jest te¿ taka ¿e wielu Polaków korzysta z tych kabli.
Tak wiêc lepiej nie kupowaæ 8 letniego audi w dieslu z przebiegiem 100k mil:) a tym bardziej je¶li gdzie¶ w tre¶ci og³oszenia jest napis: "mówiê po polsku" :)

Do góry stronyOffline

ciupek77

Post #4

2008-08-24 15:40:43 (3 miesi±ce temu)

ciupek77

Mê¿czyzna

W Luton Polak robi MOT (chlopaki tam jezdza...Ja mam duzo blizej.anglik ale wporzo koles:-)A ilu naszych ma uprawnienia tego nie wiadac...Trzeba pracowac w warsztacie ktory robi MOT i firma musi skierowac na kurs.Ponoc nie mozna samemu go sobie zrobic...

Do góry stronyOffline

grzesiek402

Post #5

2008-08-24 15:49:42 (3 miesi±ce temu)

grzesiek402

Mê¿czyzna

aha i jeszcze ciekawostka -
Polak potrafi - zna³em ch³opaka który (co prawda w Polsce) za pomoc± wiertarki na lewych obrotach cofa³ licznik (nie elektroniczny) po odkrêceniu linki od prêko¶ciomierza przy silniku - to dopiero jest fantazja:))

Do góry stronyOffline

inspektorek

Post #6

2008-08-24 15:56:57 (3 miesi±ce temu)

inspektorek

Mê¿czyzna

Z nami od: 16-06-2008

Sk±d: Londyn

Cytat:

2008-08-24 15:40:43, ciupek77 napisa³(a):
(...)A ilu naszych ma uprawnienia tego nie wiadac...Trzeba pracowac w warsztacie ktory robi MOT i firma musi skierowac na kurs.Ponoc nie mozna samemu go sobie zrobic...

Kosztuje 1500 funtów w Bristolu, kilkudniowy kurs. I wcale nie trzeba pracowaæ w warsztacie i nikt Cie tam nie musi skierowaæ.
Po kursie uprawnienia do badañ i sobie wtedy mo¿esz szukaæ pracy na jakiejkolwiek stacji Ciê przyjm±...
Wrócê potem. Muszê co¶ sprawdziæ.

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #7

2008-08-24 17:09:06 (3 miesi±ce temu)

_Steve_

Mê¿czyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

Sk±d: |_ [] |\| |] [] |\|

Cytat:

2008-08-24 15:49:42, grzesiek402 napisa³(a):
Polak potrafi - zna³em ch³opaka który (co prawda w Polsce) za pomoc± wiertarki na lewych obrotach cofa³ licznik (nie elektroniczny) po odkrêceniu linki od prêko¶ciomierza przy silniku - to dopiero jest fantazja:))

To chyba ze w maluchu....

A ja kupilem SEATa, jezdze nim w weekendy i teraz nikt nie bedzie chcial go ode mnie kupic, bo bedzie za malo na liczniku nakrecone. I co ja biedny zrobie. Bede musial isc do ciapaka, zeby mi dodal z 10000 mil hehe
nie próbuj zrozumieæ decyzji moderatora

Do góry stronyOnline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

grzesiek402

Post #8

2008-08-25 13:54:19 (3 miesi±ce temu)

grzesiek402

Mê¿czyzna

Cytat:

2008-08-24 17:09:06, _Steve_ napisa³(a):
Cytat:

Ja tam Ci ¿yczê ¿eby¶ go sprzeda³ z najwiêkszym przebiegiem za najwieksze pieni±dze - najlepiej wiêksze ni¿ te za które go kupi³e¶. Mam te¿ wra¿enie ¿e masz problem z wyci±ganiem wniosków z wypowiedzi na forum.
Co do malucha to siê pomyli³e¶ bo to to akurat by³ polonez:d

A ja kupilem SEATa, jezdze nim w weekendy i teraz nikt nie bedzie chcial go ode mnie kupic, bo bedzie za malo na liczniku nakrecone. I co ja biedny zrobie. Bede musial isc do ciapaka, zeby mi dodal z 10000 mil hehe

Do góry stronyOffline

grzesiek402

Post #9

2008-08-25 13:55:29 (3 miesi±ce temu)

grzesiek402

Mê¿czyzna

Cytat:

2008-08-24 17:09:06, _Steve_ napisa³(a):
Cytat:

poprawka

Ja tam Ci ¿yczê ¿eby¶ go sprzeda³ z najwiêkszym przebiegiem za najwieksze pieni±dze - najlepiej wiêksze ni¿ te za które go kupi³e¶. Mam te¿ wra¿enie ¿e masz problem z wyci±ganiem wniosków z wypowiedzi na forum.
Co do malucha to siê pomyli³e¶ bo to to akurat by³ polonez:d

Do góry stronyOffline

ciupek77

Post #10

2008-09-10 11:59:52 (3 miesi±ce temu)

ciupek77

Mê¿czyzna

Cytat:

Dziwne ze nie poprzekrecal licznikow,widac ze nie mial pojecia o tym co robil....Jezeli przewijasz licznik(nie cyfrowy)to obroty maja byc dokladnie takie same jak wtedy kiedy jedziesz samochodem.nabijasz az sie wyzeruje a potem do stanu jaki chcesz miec na blacie.Jak ktos zna budowe licznika samochodowego to wie ze wszystkie trybiki sa plastikowe i jak bedziesz majstrowal nieudolnie to licznik przestanie wogole nabijac mile/kilometry.A co do mitow...to kiedys slyszalem ze pakowali trociny do skrzyni od malucha zeby ciszej chodzila(przed sprzedaza),szpachlowanie progow z wypelnieniem z gazet i inne sztuczki ktore z jakakolwiek mechanika maja zero wspolnego.Jak ktos czasem grzebie przy aucie to z takich "opowiesci dziwnej tresci"bedzie boki zrywal

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony