P.S. Niestety nie mam palacyku ;)
Przegl±daj forum |
Dzia³em "Og³oszenia drobne" opiekuj± siê: Webmaster |
|
Strona g³ówna » Og³oszenia drobne » Ile kosztuje czyszczenie dywanow? |
| Autor | Strona: 2 z 2 |
|---|---|
| Richmond | Post #1 2008-05-05 16:50:50 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Sk±d: Richmond |
Ja po prostu bede musiala wynajac firme, zeby miec fakture dla landlorda. Odezwe sie w swoim czasie do krakn (jak odmienic taki nick?). Wczesniej sprawdzalam ile bedzie kosztowalo mnie takie czyszczenie i ceny zaczynaly sie od 120 funtow.
P.S. Niestety nie mam palacyku ;) Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| krakn | Post #2 2008-05-05 22:09:51 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Sk±d: London |
Richmond's ;) ok dogadamy siê
a co do odkurzaczy niskoci¶nieniowych czy wrêcz z opcj± czyszczenia na mokro, wszystko jest Ok i jak najbardziej mo¿na, wrêcz pewnie sam bym taki kupi³ do domowego zastosowania, jednak urz±dzenia domowe tylko zraszaj±, ssanie tez mizerne, do tego niska temperatura nie niszczy roztoczy, wiêkszo¶æ brudu zostaje, je¿eli robisz to czêsto nie ma sprawy, jednak jak kto¶ wchodzi w butach czy te¿ mieszka przez rok to po prostu nawet urz±dzeniami za 1000-3000 funtów nie dawa³em rady, albo wymaga³o to du¿ego nak³adu chemii i pracy, mimo ze stosuje bardzo silne specjalne profesjonalne detergenty niedostêpne w handlu detalicznym S± pakowane po 25 kilo i drogie ale siê op³aca bo robie du¿o zleceñ i szybko, no i oczywi¶cie z wysok± jako¶ci±. Zreszt± :) wystarczy popatrzeæ na zdjêcia, a jak kto¶ chce to zawsze mam kilkana¶cie numerów z ostatniego tygodnia, mo¿na sobie zadzwoniæ po referencje :) tak wygl±da mój sprzêt Oczywi¶cie faktury Ju¿ pracowa³em dla wiêkszo¶ci agencji w Londynie, bardzo czêsto w Richmond równie¿ :), bardzo mo¿liwe ¿e maj± ju¿ ode mnie fakturê i nie bêdzie w±tpliwosci :)
A takie s± efekty, akurat tu zrobi³em zdjêcie zwyk³a komórk± ale na ¿ywo by³ efekt jeszcze bardziej piorunuj±cy :) ![]() [ Ostatnio edytowany przez: krakn 05-05-2008 22:17 ] ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| bloby00 | Post #3 2008-05-05 22:23:38 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Sk±d: London |
Ja moge POLECIC Pana "krakn", czyscil moj samochod, ktory wygladal i pachnial gicius po takim czyszczeniu na mokro.
My name's Bloby.... just Bloby :)
|
| krakn | Post #4 2008-05-06 07:10:29 (2 miesi±ce temu) |
Cytat: 2008-05-05 22:23:38, bloby00 napisa³(a): Ja moge POLECIC Pana "krakn", czyscil moj samochod, ktory wygladal i pachnial gicius po takim czyszczeniu na mokro. haha, dziêkuje bloby00 ale poza tym ¿e to by³ ¶rednio du¿y i ¶rednio brudny to i tak nie kojarzê twojego samochodu Ale bardzo mi mi³o to s³yszeæ, od razu lepiej smakuje poranna kawa przed ciê¿kim dniem ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| bloby00 | Post #5 2008-05-06 11:38:51 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Sk±d: London |
Cytat: 2008-05-06 07:10:29, krakn napisa³(a): Cytat: 2008-05-05 22:23:38, bloby00 napisa³(a): Ja moge POLECIC Pana "krakn", czyscil moj samochod, ktory wygladal i pachnial gicius po takim czyszczeniu na mokro. haha, dziêkuje bloby00 ale poza tym ¿e to by³ ¶rednio du¿y i ¶rednio brudny to i tak nie kojarzê twojego samochodu Ale bardzo mi mi³o to s³yszeæ, od razu lepiej smakuje poranna kawa przed ciê¿kim dniem Hehe, no problemo My name's Bloby.... just Bloby :)
|
| krakn | Post #6 2008-05-07 10:02:52 (2 miesi±ce temu) |
Dziêkuje za referencje, a¿ siê zarumieni³em
Ja zostawiam wizytówki ze swoim nazwiskiem i nie cierpiê gdy kto¶ moim nazwiskiem wyciera sobie gêbê, to raz a dwa ¿e ka¿dego chyba cieszy ¿e widaæ efekt, a¿ chce siê pracowaæ :D Dodam ze swojej strony ¿e w³a¶nie umie¶ci³em wiêcej informacji równie¿ o cenach W INNYM TEMACIE KLIKNIJ TU I jeszcze jedno niedawno zosta³em zweryfikowany przez presti¿ow± miêdzynarodow± organizacje biznesow± BMI, uzyska³em ich rekomendacje [ Ostatnio edytowany przez: krakn 07-05-2008 10:08 ] ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| krakn | Post #7 2008-05-20 23:19:50 (2 miesi±ce temu) |
Dziêkuje za telefony i pytania, czêsto okazywa³o siê ze nie by³em wstanie ju¿ wiele zrobiæ gdy¿ kto¶ próbowa³ we w³asnym zakresie usun±c problem lub te¿ trafi³ na nieprofesjonalnie dzia³aj±c± firme, przyk³adem niech bêdzie usuwanie wosku ¿elazkiem,
By unikn±æ problemów postanowi³em spisaæ ostatnie problemy, pytania i znalezione rozwi±zania. -Wosk, wielokrotnie spotykam siê z wylanym woskiem, uwaga! Nie próbujcie usuwaæ go ¿elazkiem, na wyk³adzinie zrobicie ¶lad ¿elazka i rozma¿ecie go jeszcze bardziej i g³êbiej. Jeszcze nikomu siê nie uda³o, my go usuwamy bez ¶ladu w kilka minut! -Dziwny duszny smrodek, najczê¶ciej to efekt kisz±cego siê brudu, wystarczy dobrze wypraæ i problem znika, czasami dodaje ¶rodek wzmacniaj±cy zapach kwiatowy, ale w wiêkszo¶ci wypadków wystarczy ¿e nic nie pachnie... i nie ¶mierdzi - smród amoniaku, czyli uryna/ mocz czêsto w³a¶ciciel piesków nie jest wstanie zapanowaæ na zwierzakiem, je¿eli pies nie przesika wyk³adziny i nie nas±czy podk³adu i ew desek pod spodem, jeste¶my wstanie w 100% usun±æ smród, je¿eli uryna namoczy³a pod spodem g±bkê lub filc nale¿y go wymieniæ, wyk³adzinê uratujemy -palmy uryny zwierzêcej i ludzkiej, zazwyczaj jest do usuniêcia. - smrodek po psie, nie ma problemów, czêsto usuwa³em go z samochodów. -smród po papierosach i cygarach, z dywanów samochodu itd nie ma wiêkszego problemu -W tym tygodniu Zakupili¶my najnowszy ¶rodek do usuwania rdzy, ¶rodek nie jest jeszcze dostêpny, ale producent sprzedaje wybranym firmom ju¿ próbki, do¶æ kosztowny, ale czekali¶my na niego z niecierpliwo¶ci± gdy¿ do tej pory zw³aszcza ekipy remontowe ponosi³y potê¿ne koszty wymiany wyk³adzin w przypadku rozlania np wody z kaloryferów. Pierwsze efekty s± wy¶mienite! PLUSKWY i Inne paso¿yty, sami nie ¶wiadczymy us³ug dezynfekcji, dajemy za to referencje firmie która da³a serwis nie tylko naszym klientom ale i naszym znajomym. natomiast faktem jest ¿e sama chemiczna dezynfekcja nie zawsze skutkuje, zreszt± podstaw± likwidacji pluskw i innych robaków jest CZYSTO¦Æ, dziêki wysokiej temperaturze i silnemu ssaniu niszczymy ¶rodowisko w którym siê rozmna¿a³y insekty, NIE MO¯EMY ZAST¡PIÆ DEZYNFEKCJI ale te¿ BEZ DOK£ADNEGO PORZ¡DNEGO CZYSZCZENIA dezynfekcja jest niepe³na, wa¿ne jest by czyszczenie wyk³adzin i procedura dezynfekcji by³a wykonana w ODPOWIEDNIM CZASIE I KOLEJNO¦CI. EFEKT 100% i gwarancja ¿e nie przeniesiemy robactwa do nowego domu! W tym tygodniu dostali¶my nietypowe trudne zlecenie, usuwali¶my rozsypan± fugê z jasnego nowego carpetu, problem by³ taki ¿e gdyby u¿yæ do czyszczenia wody, proszek fugi zabarwi³by wyk³adzinê na kolor czarny, na szczê¶cie w³a¶ciciel ekipy by³ na tyle rozs±dny ze nie próbowa³ tego czy¶cic na w³asn± rêkê, odkurzanie nie przynios³o efektu. zastosowali¶my specjaln± chemie bez wody, efekt 100% usuniêcia. czekam na kolejne pytania i problemy z niecierpliwo¶ci±! Zachêcam do zadawania pytañ nie tylko telefonicznie ale i tu, na forum! ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| roztocz | Post #8 2008-05-24 11:03:33 (miesi±c temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Sk±d: Greenford |
Cytat: 2008-05-05 22:23:38, bloby00 napisa³(a): Ja moge POLECIC Pana "krakn", czyscil moj samochod, ktory wygladal i pachnial gicius po takim czyszczeniu na mokro. ja rowniez polecem, skorzystalem - pelen profesjonalizm, solidna polska robota Nigdy nie dyskutuj z idiot±. Najpierw sprowadzi ciê do swojego poziomu, a potem ... wygra do¶wiadczeniem
|