Przeglądaj forum |
Działem "Ogłoszenia drobne" opiekują się: Webmaster |
|
Strona główna » Ogłoszenia drobne » Paczki uk-pl-uk konkurencyjne ceny |
| Autor | (Odpowiedzi: 19) |
|---|---|
| mojapaczka | Post #1 2008-01-03 19:45 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-08-2007 Skąd: Bury St Edmunds |
Zajmujemy sie transportem paczek i przesylek na pomiedzy Wielka Brytania a Polska w obu kierunkach. Transporty organizujemy regularnie kazdego tygodnia docierajac do kazdej, nawet najmniejszej miejscowosci w Polsce i Wielkiej Brytanii. Nie doliczamy zadnych oplat dojazdowych lub cargo. Ceny ktore widzisz na naszej stronie internetowej to ceny koncowe. Zapraszamy na nasza strone internetowa gdzie znajdziesz kompletne informacje o naszej ofercie wraz z cennikiem oraz formularzem zamowienia kuriera. Zapraszamy.
info@mojapaczka.com tel. 078 42780871 |
| ania78 | Post #2 2008-01-03 20:47 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 18-05-2007 Skąd: Bognor Regis |
powiem szczerze, ze drogo. Ja place za przesylke 10Ł, nie liczy sie waga (do 40kg), ale sztuka.. Kierowca w kazda niedziele w godz. 8-18 stoi na Victorii w tym samym miejscu. Przy podaniu przesylki transfer pieniedzy gratis. Jesli tylko same pieniadze, 50%oplaty western union. Przewozi rowniez ludzi i zawozi ich pod sam dom. Koszt to 55Ł. Zainteresowanym moge podac tel.
Faceta trzeba traktować jak psa: nie drażnić, karmić, na noc wypuszczać....
|
| mak4701 | Post #3 2008-01-03 21:22 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: Luton |
Bardzo prosze - jednak czy tylko z Victorii zabiera te paczki? A jak pozniej z PL jak ktos chce wyslac paczke? Jak ja podac i pozniej juz odebrac w UK?
Pozdrawiam
|
| Tlumacz_Ania | Post #4 2008-01-03 21:27 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Na granicy Leics, Derbys i Staffs! |
Nie zapominajmy ze benzyna jest droga a ostatnio jeszcze drozsza. Mysle ze jezeli ktos nie ma mozliwosci dojechac do Victorii Station i podac kierowcy, to ceny sa przystepne jak na warunki angielskie. Zadna angielska firma nie zrobi taniej.
Osobiscie szukam dobrej firmy ktora przewozi psy.. |
| ironiqus | Post #5 2008-01-03 21:33 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat: 2008-01-03 20:47, ania78 napisał(a): powiem szczerze, ze drogo. Ja place za przesylke 10Ł, nie liczy sie waga (do 40kg), ale sztuka.. Kierowca w kazda niedziele w godz. 8-18 stoi na Victorii w tym samym miejscu. Przy podaniu przesylki transfer pieniedzy gratis. Jesli tylko same pieniadze, 50%oplaty western union. Przewozi rowniez ludzi i zawozi ich pod sam dom. Koszt to 55Ł. Zainteresowanym moge podac tel. Jakos nie wierze firmom, ktore sa super tanie i podjezdzaja na Victorie. Moze to byc wyjatek, jednak, co sie dzieje gdy paczka zostanie zagubiona lub uszkodzona. Powazne firmy maja ubezpieczony fracht. Dla mnie to jest jak wysylanie pieniedzy w kopercie - 3 razy dojdzie, raz nie. Wole zaufac zawodowcom w tym temacie. Co do cen, nie sadze zeby zbytnio odbiegaly od sredniej, w dodatku wyraznie podaja ile za kg. - w przeciwienstwie do innych, ktore reklamuja sie cena 80-90p/kg, jednak jak przyjezdza kurier, to jedna paczka 10 kg jest liczona jako 20kg, a nigdzie na stronie nie ma takiej informacji. BTW, jakis paczkowy wysyp dzisiaj, hmm ... PS. Chyba nie mialas na mysli wysylki autobusem rejsowym do/ z Polski. Tutaj, to akurat mam brzydkie wspomnienia, pomijajac fakt, ze kierowcy robia to wbrew przepisom zatrudniajacych ich firm. [ Ostatnio edytowany przez: ironiqus 03-01-2008 21:36 ] Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
| ania78 | Post #6 2008-01-03 21:33 (7 miesięcy temu) |
z Polski rowniez dostarczaja, ale odbior na Victorii.
zbyszek tel. polski 605 619 306 Heniek 605 552 054 tel angielski 07837976824 ale dziala tylko w niedziele.. to sa bracia, docelowo dojezdzaja do Bialegostoku, jesli nie maja miejsca, na pewno pomoga zalatwic rownie taniego przewoznika. Max 7 osob jedzie tym busem, jest toaleta, kawa, herbata, filmy. I co najwazniejsze mozna rozlozyc fotel nie przeszkadzajac pasazerowi z tylu, ze jazda jest naprawde komfortowa. Korzystalam z przewozu i podawalam paczki. Faceta trzeba traktować jak psa: nie drażnić, karmić, na noc wypuszczać....
|
| _Steve_ | Post #7 2008-01-03 21:46 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
A czy przypadkiem nie jest tak, ze przewoz paczek "przy okazji" przewozu przesyjek jest nielegalny?
Nie mowie tutaj o jakis firmach, co robia to 100% legalnie. Czytalem gdzies, ze np podawanie paczek autokarem (takim duzym) jest nielegalne, poniewaz bagaz nie jest przypisany do danej osoby (podrozujacej aktualnie), a przewoz osob to nie to samo co przewoz przesylek. Jak to jest? Ma ktos jakies (sprawdzone) informacje na ten temat? /\/\
|
| ania78 | Post #8 2008-01-03 22:41 (7 miesięcy temu) |
oni to robia legalnie, jako firma. Jezeli nie przewoza osob(w busie jest tylko 7 miejsc), to wiaza same paczki, czasem nawet maja lawete z samochodem doczepiona, bo ktos zlecil sprowadzenie mu auta albo ktos z Anglii chce "podac" auto do Polski, bo na przyklad ma tam odbiorce. Przeciez oni rowniez wioza duze sumy pieniedzy, na pewno nie ryzykowaliby dzialajac nielegalnie, no i sa juz na rynku od kilku lat. Co do autobusow to nie wiem.
Faceta trzeba traktować jak psa: nie drażnić, karmić, na noc wypuszczać....
|
| mak4701 | Post #9 2008-01-03 22:58 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: Luton |
Dzieki Ania:)
Pozdrawiam
|
| _Steve_ | Post #10 2008-01-04 09:36 (7 miesięcy temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
Cytat: 2008-01-03 22:41, ania78 napisał(a): oni to robia legalnie, jako firma. Jezeli nie przewoza osob(w busie jest tylko 7 miejsc), to wiaza same paczki, czasem nawet maja lawete z samochodem doczepiona, bo ktos zlecil sprowadzenie mu auta albo ktos z Anglii chce "podac" auto do Polski, bo na przyklad ma tam odbiorce. Przeciez oni rowniez wioza duze sumy pieniedzy, na pewno nie ryzykowaliby dzialajac nielegalnie, no i sa juz na rynku od kilku lat. Co do autobusow to nie wiem. Mhm, dzieki /\/\
|