zmien kryteria bo nigdy nie znajdziesz....
Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz te¿:
Przegl±daj forum |
Dzia³em "Og³oszenia drobne" opiekuj± siê: Webmaster |
|
Strona g³ówna » Og³oszenia drobne » podobno coraz ciezej znalezc prace... |
| Autor | Strona: 2 z 3 |
|---|---|
| monikaspodymek | Post #1 2007-12-07 09:44 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 11-10-2006 Sk±d: colchester |
no to szukasz kogos kto jest w collegu, mieszka z rodzicami... i na pewno nie ma wiecej niz 21 lat... dziewczyno, kto do diaska dorosly utrzyma sie z minimalnej stawki na pol etatu???? mama z dziecmi tez nie przyjdzie by dorobic, bo to pewnie od rana do wieczora te 3 dni... a jako dodatkowa prace tez nie warto bo to 3 dni... a gdzie czas na normalna prace? no i te 24 dni wakacji... masz na mysli pro rata??? bo to mylne tak jak ty to podalas... jak ktos nie zna realiow to sie nabierze.
zmien kryteria bo nigdy nie znajdziesz.... ...XXX...
|
| dominika-essex | Post #2 2007-12-07 11:42 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Sk±d: essex/katowice |
Kitchen Porter, Waitress, Cleaner w jednym za 5.52/h i jeszcze wymiar godzin swietny.
Ty sie dziwisz ze brak zainteresowania taka praca? Ludzie przyjechali tu po lepsze zycie a nie wegetacje. All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt!
|
| piekar10 | Post #3 2007-12-07 11:53 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 08-06-2006 Sk±d: sevenoaks |
ja szukam piekarza do CHESSINGTON 44 GODZ TYG 18000 f rocznie na poczatek.
kontakt 07737591958. praca w dobrej angielskiej firmie. jedenaste przykazanie brzmi - '' NIE MIEJ BLIZNIEGO SWEGO ZA G£UPSZEGO OD SIEBIE SAMEGO"
szkoda ze czesto ³amiemy to przykazanie
|
| monikaspodymek | Post #4 2007-12-07 12:22 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 11-10-2006 Sk±d: colchester |
a swoja droga to ludziom czasem nie dogodzisz... rok temu szukalam 2 osob do pracy na zmywak w restauracji i na farmie (lekkie obowiazki). 50 hrs na tydzien, stawka byla 5,85 plus napiwki (ponad rok temu), samochod sluzbowy do dojazdu do pracy i spowrotem, szef nawet zalozyl depozyt za pokoj ktory ja znalazlam w centrum (niedrogo, przyjemnie).przyjechalo dwoch kolesi, bez grosza przy dupie, ledwo na autobus z bratford uciulali. narzekali ze od 3 m-cy nie maja pracy... niemal po rekach calowali za zalatwienie czegokolwiek - tak byli zdesperowani!!!
zalatwilam im NI i HO i inne bzdury... niestety moj szef okazal sie fujara i powiedzial chlopakom ze to 5,85 to juz z napiwkami wliczonymi... (bylo by jakies 0,40 na godz z tych napiwkow...) a oni ze ich oszukalismy!!! owszem - szef ich troche wyrolowal ale w ich sytuacji to i tak byli w raju. zacheli narzekac ze praca za ciezka (split shifts), caly dzien haruja za darmo, etp... zawinelisie , wk...ni i do roboty nie wrocili... i tak to jest z pomaganiem rodakom! od tamtej pory juz nikomu nic nie zalatwiam... coz, wola na chodniku siedziec i czekac na prace za 10 funtow na godz, najlepiej jako testerzy materacy lozkowych... ...XXX...
|
| nikada | Post #5 2007-12-07 15:15 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 28-10-2007 Sk±d: bedfordshire |
Rzeczywiscie ta praca jest dla osob mlodych mozna powiedziec ze dla nastolatkow kitchen porter za 5.52
|
| kati-kat | Post #6 2007-12-07 17:23 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-09-2007 Sk±d: Brixworth, northamptonshire |
po pierwsze, nie ja ustalam to ile ludzie beda zarabiac a po drugie ja zaczynalam od 4.85 i nie narzekalam, piszecie,ze jak za najnizsza stawke robota to jak harowanie za free...to w takim razie radze sie spakowac i wraca do domku, ciekawa jestem kto zaproponuje tyle na godzine.
co noc sprawiasz,ze zasypiam z usmiechem na ustach ;)
|
| ironiqus | Post #7 2007-12-07 17:55 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Sk±d: London |
Cytat: 2007-12-07 17:23, kati-kat napisa³(a): po pierwsze, nie ja ustalam to ile ludzie beda zarabiac a po drugie ja zaczynalam od 4.85 i nie narzekalam, piszecie,ze jak za najnizsza stawke robota to jak harowanie za free...to w takim razie radze sie spakowac i wraca do domku, ciekawa jestem kto zaproponuje tyle na godzine. Moj znajomy Slowak pracuje jako KP i ma 6,70/h - tyle samo zreszta dostaja tam dziewczyny pracujace przy obsludze spotkan. Z tego zreszta co mowil, to w angielskich firmach cateringowych, nikt w tej chwili mniej niz 6/h nie placi. Zgodze sie jednak z Toba, ze niektorzy chcieliby zarabiac kokosy, tylko nie spojrza realnie na swoje mozliwosci - bez angielskiego, referencji, WRS, NIN nikt ich nawet w dobre miejsce na przyslowiowy "zmywak" nie wezmie. Nawet w budowlance nie wystarczy juz miec jakies doswiadczenie z malowania swojego mieszkania w Polsce. Nie chcesz pracowac na czarno za 4,5-5,5/h, to musisz znac troche angielski, CSCS, doswiadczenie na angielskich budowach itd. Anwjn¿avrwfmr j ¿lpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
| PIXI | Post #8 2007-12-07 18:00 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 05-09-2007 Sk±d: london |
ciekawy jestem czy ty bys pracowala za takie pieniadze i to jescze na pol etatu
|
| ironiqus | Post #9 2007-12-07 18:09 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Sk±d: London |
Cytat: 2007-12-07 18:00, PIXI napisa³(a): ciekawy jestem czy ty bys pracowala za takie pieniadze i to jescze na pol etatu Pol etatu tu, pol etatu w innym miejscu, dodatkowo jak masz chec i sily pare godz. w sobote, pare w niedziele. Czemu sie czepiacie tego pol etatu. Dziewczyny ktore sprzataja w domach, jakos nie mowia 1/10 etatu. Dziennie w kilku domach, codziennie w innym miejscu i maja caly etat. Anwjn¿avrwfmr j ¿lpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)
|
| dominika-essex | Post #10 2007-12-07 18:22 (10 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Sk±d: essex/katowice |
Ja zaczynalam od 4.50£/h ale to bylo 5 lat temu.
Na pol etatu za te pieniadze? Ciezko by mi bylo moje koty utrzymac a co dopiero siebie lub tez rodzine. Dlatego tez malo chetnych na takie ogloszenia. I bardzo dobrze. Juz bym wolala wrocic do Polski. A dziewczyny na sprzataniu to inna bajka. Jak maja swoje prywatne domy to dostaja nawet 12/h. Ja wyciagalam 380£ tygodniowo (teraz na macierzynskim).W tym 1/2 etatu sprzatania w szkole za 7.80£/h Wykonywanie trzech prac za 5.52/h to troche przesada. Tacy pracodawcy to wyzyskiwacze. [ Ostatnio edytowany przez: dominika-essex 07-12-2007 18:26 ] All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt!
|