Forum dyskusyjne

Og³oszenia drobne » podobno coraz ciezej znalezc prace...

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Og³oszenia drobne" opiekuj± siê: Webmaster

Strona g³ówna » Og³oszenia drobne » podobno coraz ciezej znalezc prace...

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
monikaspodymek

Post #1

2007-12-07 09:44 (10 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Z nami od: 11-10-2006

Sk±d: colchester

no to szukasz kogos kto jest w collegu, mieszka z rodzicami... i na pewno nie ma wiecej niz 21 lat... dziewczyno, kto do diaska dorosly utrzyma sie z minimalnej stawki na pol etatu???? mama z dziecmi tez nie przyjdzie by dorobic, bo to pewnie od rana do wieczora te 3 dni... a jako dodatkowa prace tez nie warto bo to 3 dni... a gdzie czas na normalna prace? no i te 24 dni wakacji... masz na mysli pro rata??? bo to mylne tak jak ty to podalas... jak ktos nie zna realiow to sie nabierze.
zmien kryteria bo nigdy nie znajdziesz....
...XXX...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

dominika-essex

Post #2

2007-12-07 11:42 (10 miesiêcy temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Sk±d: essex/katowice

Kitchen Porter, Waitress, Cleaner w jednym za 5.52/h i jeszcze wymiar godzin swietny.
Ty sie dziwisz ze brak zainteresowania taka praca?
Ludzie przyjechali tu po lepsze zycie a nie wegetacje.
All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt!

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #3

2007-12-07 11:53 (10 miesiêcy temu)

piekar10

Mê¿czyzna

Z nami od: 08-06-2006

Sk±d: sevenoaks

ja szukam piekarza do CHESSINGTON 44 GODZ TYG 18000 f rocznie na poczatek.
kontakt 07737591958. praca w dobrej angielskiej firmie.:-]
jedenaste przykazanie brzmi - '' NIE MIEJ BLIZNIEGO SWEGO ZA G£UPSZEGO OD SIEBIE SAMEGO" szkoda ze czesto ³amiemy to przykazanie

Do góry stronyOffline

Numer Skype

monikaspodymek

Post #4

2007-12-07 12:22 (10 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Z nami od: 11-10-2006

Sk±d: colchester

a swoja droga to ludziom czasem nie dogodzisz... rok temu szukalam 2 osob do pracy na zmywak w restauracji i na farmie (lekkie obowiazki). 50 hrs na tydzien, stawka byla 5,85 plus napiwki (ponad rok temu), samochod sluzbowy do dojazdu do pracy i spowrotem, szef nawet zalozyl depozyt za pokoj ktory ja znalazlam w centrum (niedrogo, przyjemnie).przyjechalo dwoch kolesi, bez grosza przy dupie, ledwo na autobus z bratford uciulali. narzekali ze od 3 m-cy nie maja pracy... niemal po rekach calowali za zalatwienie czegokolwiek - tak byli zdesperowani!!!
zalatwilam im NI i HO i inne bzdury...

niestety moj szef okazal sie fujara i powiedzial chlopakom ze to 5,85 to juz z napiwkami wliczonymi... (bylo by jakies 0,40 na godz z tych napiwkow...) a oni ze ich oszukalismy!!! owszem - szef ich troche wyrolowal ale w ich sytuacji to i tak byli w raju.

zacheli narzekac ze praca za ciezka (split shifts), caly dzien haruja za darmo, etp... zawinelisie , wk...ni i do roboty nie wrocili... i tak to jest z pomaganiem rodakom! od tamtej pory juz nikomu nic nie zalatwiam... coz, wola na chodniku siedziec i czekac na prace za 10 funtow na godz, najlepiej jako testerzy materacy lozkowych...
...XXX...

Do góry stronyOffline

nikada

Post #5

2007-12-07 15:15 (10 miesiêcy temu)

nikada

Kobieta

Z nami od: 28-10-2007

Sk±d: bedfordshire

Rzeczywiscie ta praca jest dla osob mlodych mozna powiedziec ze dla nastolatkow kitchen porter za 5.52 :-] :-P smieszna cyfra ludzie wola isc do pracy do fabryki bo co mozna sobie kupic za te 3 dni pracy do wyboru chleb tostowy z lidla albo tesco a gdzie reszta moze lepiej jak dasz ogloszenie do colleg chyba ze wlasnie wolicie za 5.52 Polaka ktory bedzie tyrac za free bo fakt jaki angol by pszyszedl podstawowa stawka wszedzie prawie jest £6 za kitchen porter.A moze to polska knajpka ale zapomnieliscie ze w polskich pieniadzach sie tu nieplaci niestety.:-?

Do góry stronyOffline

kati-kat

Post #6

2007-12-07 17:23 (10 miesiêcy temu)

kati-kat

Kobieta

Z nami od: 19-09-2007

Sk±d: Brixworth, northamptonshire

po pierwsze, nie ja ustalam to ile ludzie beda zarabiac a po drugie ja zaczynalam od 4.85 i nie narzekalam, piszecie,ze jak za najnizsza stawke robota to jak harowanie za free...to w takim razie radze sie spakowac i wraca do domku, ciekawa jestem kto zaproponuje tyle na godzine.
co noc sprawiasz,ze zasypiam z usmiechem na ustach ;)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ironiqus

Post #7

2007-12-07 17:55 (10 miesiêcy temu)

ironiqus

Mê¿czyzna

Z nami od: 30-10-2007

Sk±d: London

Cytat:

2007-12-07 17:23, kati-kat napisa³(a):
po pierwsze, nie ja ustalam to ile ludzie beda zarabiac a po drugie ja zaczynalam od 4.85 i nie narzekalam, piszecie,ze jak za najnizsza stawke robota to jak harowanie za free...to w takim razie radze sie spakowac i wraca do domku, ciekawa jestem kto zaproponuje tyle na godzine.

Moj znajomy Slowak pracuje jako KP i ma 6,70/h - tyle samo zreszta dostaja tam dziewczyny pracujace przy obsludze spotkan. Z tego zreszta co mowil, to w angielskich firmach cateringowych, nikt w tej chwili mniej niz 6/h nie placi.
Zgodze sie jednak z Toba, ze niektorzy chcieliby zarabiac kokosy, tylko nie spojrza realnie na swoje mozliwosci - bez angielskiego, referencji, WRS, NIN nikt ich nawet w dobre miejsce na przyslowiowy "zmywak" nie wezmie. Nawet w budowlance nie wystarczy juz miec jakies doswiadczenie z malowania swojego mieszkania w Polsce. Nie chcesz pracowac na czarno za 4,5-5,5/h, to musisz znac troche angielski, CSCS, doswiadczenie na angielskich budowach itd.
Anwjn¿avrwfmr j ¿lpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

PIXI

Post #8

2007-12-07 18:00 (10 miesiêcy temu)

PIXI

Mê¿czyzna

Z nami od: 05-09-2007

Sk±d: london

ciekawy jestem czy ty bys pracowala za takie pieniadze i to jescze na pol etatu

Do góry stronyOffline

ironiqus

Post #9

2007-12-07 18:09 (10 miesiêcy temu)

ironiqus

Mê¿czyzna

Z nami od: 30-10-2007

Sk±d: London

Cytat:

2007-12-07 18:00, PIXI napisa³(a):
ciekawy jestem czy ty bys pracowala za takie pieniadze i to jescze na pol etatu

Pol etatu tu, pol etatu w innym miejscu, dodatkowo jak masz chec i sily pare godz. w sobote, pare w niedziele. Czemu sie czepiacie tego pol etatu. Dziewczyny ktore sprzataja w domach, jakos nie mowia 1/10 etatu. Dziennie w kilku domach, codziennie w innym miejscu i maja caly etat.
Anwjn¿avrwfmr j ¿lpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

dominika-essex

Post #10

2007-12-07 18:22 (10 miesiêcy temu)

dominika-essex

Kobieta

Z nami od: 19-10-2007

Sk±d: essex/katowice

Ja zaczynalam od 4.50£/h ale to bylo 5 lat temu.

Na pol etatu za te pieniadze? Ciezko by mi bylo moje koty utrzymac a co dopiero siebie lub tez rodzine. Dlatego tez malo chetnych na takie ogloszenia. I bardzo dobrze. Juz bym wolala wrocic do Polski.

A dziewczyny na sprzataniu to inna bajka. Jak maja swoje prywatne domy to dostaja nawet 12/h.
Ja wyciagalam 380£ tygodniowo (teraz na macierzynskim).W tym 1/2 etatu sprzatania w szkole za 7.80£/h

Wykonywanie trzech prac za 5.52/h to troche przesada.
Tacy pracodawcy to wyzyskiwacze.

[ Ostatnio edytowany przez: dominika-essex 07-12-2007 18:26 ]

All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt!

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejd¼ do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony