Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Polityka » WYBORY 2007. Glosowac czy nie glosowac ? |
| Autor | (Odpowiedzi: 35) |
|---|---|
| Jakobs | Post #1 2007-10-05 11:14 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 26-03-2005 Skąd: Stratford upon Avon |
Witam, pytanie odnosnie nadchodzacych wyborow.
Glosowac czy nie glosowac ? Osobiscie chce isc do wyborow, ale watpliwosci nachodza mnie w momencie wypelniania wnisoku zamieszczonego na stronach konsula. Otoz we wniosku tym trzeba podac szczegolowe dane zamieszkania w UK i dane personalne, PESEL itd. Nie uwazacie ze moze to byc furtka to rozpoczecia sciagania zalegych podatkow od Polakow ktorzy byli w UK duzo dluzej zanim rzad zlikwidowal podwojne opdatkowanie ? Co myslicie na ten temat ? czy warto ryzykowac ? niewiadomo do czego te dane posluza naszym rzadzacym... |
| Pluszowa | Post #2 2007-10-05 11:25 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Dane są całkowicie bezpieczne i posłużą jedynie do identyfikacji osób, które zgłaszają chęć oddania głosu w wyborach. Wygląda to tak samo jak w Polsce - trzeba mieć pewność, że osoba ma prawo do głosowania lub np. czy nie dojdzie do sytuacji kiedy głos zostanie oddany podwójnie, bo powiedzmy ktoś zagłosuje również w Polsce.
Nie masz się czego obawiać. Pozdrawiam No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
| Jakobs | Post #3 2007-10-05 11:28 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2007-10-05 11:25, Pluszowa napisał(a): Dane są całkowicie bezpieczne i posłużą jedynie do identyfikacji osób, które zgłaszają chęć oddania głosu w wyborach. OK, ale do identyfikacji i tak musze z soba przyniesc dowod lub paszport PL, nie rozumiem do czego im nasze dane w UK. W PL nie zaglosuje poniewaz jestem na stale wymeldowany i nie bedzie mnie na listach. |
| Pluszowa | Post #4 2007-10-05 11:36 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Zapewniam cię, że nie ma się czym przejmować. Osobiście testowałam ten system i byłam przy jego tworzeniu, więc wiem, że nie ma obawy o wykorzystanie danych w innym celu jak tylko do głosowania. Poza tym, Polski nie obchodzą nasze dane zamieszkania - służą one jedynie Konsulatowi.
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
| Jakobs | Post #5 2007-10-05 11:41 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2007-10-05 11:36, Pluszowa napisał(a): Zapewniam cię, że nie ma się czym przejmować. Osobiście testowałam ten system i byłam przy jego tworzeniu, więc wiem, że nie ma obawy o wykorzystanie danych w innym celu jak tylko do głosowania. Poza tym, Polski nie obchodzą nasze dane zamieszkania - służą one jedynie Konsulatowi. Czyli na 100% te dane nie zostane wykorzystane prez Polski Urzad Skarobowy ? Czy w tej aplikacji na koncu jest opcja do zaznaczenia ze nie zgadasz sie na wykorzystywanie danych osobowy itd. (ochrona danych osobowych) ? |
| Melka | Post #6 2007-10-05 11:43 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 14-05-2007 |
Cytat: 2007-10-05 11:36, Pluszowa napisał(a): Zapewniam cię, że nie ma się czym przejmować. Osobiście testowałam ten system i byłam przy jego tworzeniu, więc wiem, że nie ma obawy o wykorzystanie danych w innym celu jak tylko do głosowania. Poza tym, Polski nie obchodzą nasze dane zamieszkania - służą one jedynie Konsulatowi. |
| ParaDox | Post #7 2007-10-05 11:51 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Sprawa jest prosta. Nie glosuj, ale potem nie placz ze zady sa do dupy i nie masz do czego wracac itd.
DAj sobie podstawy do krytyki i oddaj glos. Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
|
| vitek | Post #8 2007-10-05 11:52 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Przyznam że czekałem tylko kiedy ktoś zapyta czy konsulat nie prześle naszych danych urzędowi skarbowemu
Bojaźliwym proponuję popełnienie małej pomyłki przy wpisywaniu adresu 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| Jakobs | Post #9 2007-10-05 11:56 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2007-10-05 11:51, ParaDox napisał(a): Sprawa jest prosta. Nie glosuj, ale potem nie placz ze zady sa do dupy i nie masz do czego wracac itd. Dlatego che glosowac, ale nie zeby wraca do lepszej Polski, tylko zeby ci *$% przstali osmieszac Polska na arenie miedzynarodowej. Ta Fotyga to porazka na maxa, przeciez w Polsce sa bardzo zdolni ludzie, znajac jezyki potrafiacy zachowac sie w swiecie, a ona tylko potrafi wiernie sluzyc K... |
| Jakobs | Post #10 2007-10-05 11:59 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2007-10-05 11:52, vitek napisał(a): Przyznam że czekałem tylko kiedy ktoś zapyta czy konsulat nie prześle naszych danych urzędowi skarbowemu tez sie dziwie ze jesem pierwszy jesli chodzi o poruszenie tego tematu. W gronie znajomych dyskutowalismy juz o tym ponad miesiac temu. Napewno wileu z was tez. Cytat: 2007-10-05 11:52, vitek napisał(a): Bojaźliwym proponuję popełnienie małej pomyłki przy wpisywaniu adresu hehe, tez o tym myslalem, zobaczymy. |