Str 2 z 2 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
_Steve_ |
Post #1 Ocena: 0 2007-06-11 11:35 (18 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: Luton |
Tak się zacząłem zastanawiać, przypominać co moi znajomi mówili i muszę Ci przyznać rację. Paru moich znajomych wyjechało do UK, bo inni mówili że będzie ok - nie było kolorowo bo zazwyczaj bez języka pojechali.
Ale co ciekawe. Tam porzadnie dostali w kość i jakoś sobie dali radę - a tutaj to normalnie dwie lewe ręce  . Ale to chyba sprawa tego, ze "życie cały czas nas uczy". No i dużo zależy od osoby...
A jeszcze co do mojego znajomego, to rzeczywiście pojechał, bo inny kumpel co tam siedzi mówił, "Wpadaj stary. Siedzimy co weekend piwko pijemy, z robotą jest średnio ale wystarcza".
Pozdr.
|

|

|
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2007-06-11 11:41 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Tyle, ze kazdy ma inne potrzeby  Jednemu wystarczy, drugiemu nie. Dlatego bardzo trudno odpowiedziec na pytania: jak sie zyje w UK, bo kazdy zyje inaczej i ma inne standardy. Carpe diem.
|

|
 |
|
_Steve_ |
Post #3 Ocena: 0 2007-06-11 11:43 (18 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: Luton |
Otóż to
|

|

|
|
Ewa-65 |
Post #4 Ocena: 0 2007-09-12 23:40 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2006 Skąd: portadown |
Polska paranoja. fakt ,że większość pracuje ,,poniżej wykształcenia"nie znaczy ,że poniżej swych możliwości-sam dyplom to jeszcze nie wymiernik wiedzy i umiejętności .Wszak potworzyły się ostatnimi laty w kraju dziwaczne uczelnie ,niby to szkoła wyższa humanistyczna skądśtam, a to szkoła wyższa pedagogiczna bez praw uczelnianych .albo jeszcze insza z Sopotu co to wykłady ma w zapożyczonej szkole podstawowej-dami wiecie jak i kogo one uczą .Zatem ( a znam osobiście ) magister magistrowi nie równy.Poza tym istnieje coś takiego na wyspach jak nostryfikacja dyplomu czy eqivalent edukational.Kto ma rzetelne wykształcenie i pewne umiejetności nie musi się obawiać -przeszkoda jaka jest słaba znajomość języka powoli mija..wszak inteligentny potrafi!....ja nie narzekam ,choć jeszcze na PT sprzątam .już wracam do nauczania  .I choć po 2 latach ale znów w szkole ,w miesiąc mam 3 pensje polskiego belfra! wszystkim zyczę powodzenia .....i uzupełnienia wykształcenia!  alex
|

|
 |
|
stokesay |
Post #5 Ocena: 0 2007-09-13 06:54 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
wlasnie przeczytalem ten artykul i nie wiem co tytul ma do tresci, ale faktycznie niektore 'newsy' sa troszke, delikatnie mowiac, przesadzone  Zwlaszcza te o spadajacym bezrobociu jako sukcesie polskiego rzadu ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
aaaa wlasnie znalazlem NASTEPNY  czy ktos ma jeszcze watpliwosci ??? ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: stokesay 13-09-2007 07:15 ] Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|

|

|
|
|
andrzej25 |
Post #6 Ocena: 0 2007-09-13 10:22 (18 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 |
No dobra, a dlaczego sie nie pisze o tych ktorzy pracuja powyzej swojego wyksztalcenia ?
Gdzie w Polsce mowili tylko Panie, pan studiow nie ma jak Pan chce u nas pracowac?! I jeszcze takie piniondze Pan chce ? Tyle Pan by dostal jakby Pan psorem byl...
Itd...
A tutaj ? Sie nie zwraca na to uwagi...
Chociaz raz sie spotkalem z przypadkiem, kiedy mojej kolezanki, doktor filozofii, nie chcieli przyjac do sklepu odziezowego ze wzgledu na zbyt wysokie wyksztalcenie, wiec musiala klamac potem w cv ze takowego nie ma :D
[ Ostatnio edytowany przez: andrzej25 13-09-2007 10:23 ]
|

|
 |
|
W0jt3k |
Post #7 Ocena: 0 2007-09-13 10:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2007 Skąd: Bristol |
Eh mi to już ochota czasem przychodzi zapomnieć o Polsce zupełnie, ale się nie da. Niby mam tą Cyfrę+ też, ale szlag mnie trafia, jak za to płace (co prawda grosze), ale ciągle tematy o politykach i ten kaczy głos... aż wczoraj przełączyłem na TVP2 bo było nas czterech po pracy, z czego jeden to Fin i obejrzeliśmy sobie mecz
Od razu poczułem się lepiej
Zakończyliśmy w pubie, gdzie wylano kolejny miód na moje rozkołatane serce, czyli Ang-Rus 2:0  ---== W0jt3k ==---
|

|

|
|
Richmond |
Post #8 Ocena: 0 2007-09-13 11:37 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2007-09-12 23:40, Ewa-65 napisał(a):
narzekam ,choć jeszcze na PT sprzątam .już wracam do nauczania  .I choć po 2 latach ale znów w szkole ,w miesiąc mam 3 pensje polskiego belfra! wszystkim zyczę powodzenia .....i uzupełnienia wykształcenia!
Mam nadzieje, ze nie uczysz jezyka polskiego. Narzekasz na slabe wyksztalcenie innych, w formie, ktora nie swiadczy zbyt dobrze o Twoim wyksztalceniu. Carpe diem.
|

|
 |
|