Str 43 z 44 |
|
---|---|
rafald | Post #1 Ocena: 0 2025-06-05 23:41:52 (23 godziny temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
O dzieciach Macrona ciężko coś znaleźć, bo ich nie ma. Starmer i Johnson to jednak nie są głowy państwa, ich żony nie są First Ladies. Trump w obu przypadkach miał za sobą wszystkie dzieci z 3 małżeństw. William i Kate też raczej cenią sobie prywatność ale z okazji państwowych wydarzeń cała trójka dzieci zawsze jest.
Nie potrafię zrozumieć argumentu przerzucającego winę za zdarzenie z osoby, która wstawiła chamski komentarz na rodziców. Jeżeli kupię range rovera, wiedząc, że to chodliwa marka, i mi ukradną to znaczy, że też moja wina, nie złodzieja? |
daavid | Post #2 Ocena: 0 2025-06-06 00:01:11 (23 godziny temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat który do mnie przemawia:
Dziecko na wiecu – tak czy nie? W kampanijnym cyrku dzieci często pełnią funkcję rekwizytów. Kandydaci trzymają niemowlęta na rękach, przyjmują laurki od przedszkolaków, słuchają, jak dzieci recytują patriotyczne wiersze. Przekaz jest jasny: „Jestem jednym z was. Zależy mi na przyszłości waszych dzieci". I to działa, bo trafia w najgłębsze emocje – gdy widzimy polityka, który pochyla się nad dzieckiem, od razu ufamy mu bardziej. Nie jest to jednak tylko polska specjalność. – To znana sztuczka socjotechniczna z kampanii prezydenckich w USA. Politycy wykorzystując dzieci w kampanii, próbują ocieplić swój wizerunek, zbudować autorytet. Natomiast, nazywając to po imieniu – to jest sharenting. To jest po prostu wykorzystywanie dzieci we własnym celu, bez świadomości konsekwencji, jakie może to przynieść – mówi Wiśniewski. Dla dziecka wiec wyborczy nie różni się od szkolnego przedstawienia. Dziecko nie rozumie, że staje się częścią politycznej gry. A w dobie internetu wizerunek dziecka szybko przestaje być anonimowy. Zdjęcia i nagrania krążą latami, wracając w nieoczekiwanych kontekstach. – Rodzice powinni mieć świadomość, że sharenting jest niebezpieczny – cholernie niebezpieczny – ostrzega psycholog. I dalej: – Pamiętajmy, że w internecie nic nie ginie. I to dziecko będzie miało kiedyś naście lat, dwadzieścia. I w którymś momencie trafi na filmik ze swoim udziałem z kampanii taty, pod którym przeczyta te komentarze. I owszem, winni będą hejterzy, ale winni będą też rodzice, którzy dopuścili do sytuacji publicznej ekspozycji własnych dzieci. – Jeżeli politycy są gotowi na poświęcenie własnego potomstwa, chcąc być "tacy amerykańscy", to muszą być gotowi też na to, z czym to się wiąże. To nie jest tak, że próbuję wybielić kogokolwiek, kto rzucił kamieniem w tę dziewczynkę, bo dzieci po prostu nie można w ten sposób krytykować, ale winne są obie strony. Jeżeli nie jesteśmy w stanie zapewnić dzieciom bezpieczeństwa, nie powinniśmy ich w ten sposób wykorzystywać. My, jako dorośli, mamy już swoje mechanizmy obronne. Występując publicznie, powinniśmy być gotowi na to, że możemy spotkać się z krytyką czy hejtem. Ale dzieci nie są na to gotowe. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 06-06-2025 00:03 ] |
rafald | Post #3 Ocena: 0 2025-06-06 00:14:34 (23 godziny temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Ja się w ogóle zastanawiam, czy to czasem nie jest taka podpucha, żeby później Nawrocki odmawiając złożenia podpisu na ustawie o mowie nienawiści wyszedł na hipokrytę i potwora, który nie chce zapobiec sytuacjom, które spotkało jego córkę.
|
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2025-06-06 00:20:08 (23 godziny temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2025-06-05 23:41:52, rafald napisał(a): O dzieciach Macrona ciężko coś znaleźć, bo ich nie ma. Starmer i Johnson to jednak nie są głowy państwa, ich żony nie są First Ladies. Trump w obu przypadkach miał za sobą wszystkie dzieci z 3 małżeństw. William i Kate też raczej cenią sobie prywatność ale z okazji państwowych wydarzeń cała trójka dzieci zawsze jest. Nie potrafię zrozumieć argumentu przerzucającego winę za zdarzenie z osoby, która wstawiła chamski komentarz na rodziców. Jeżeli kupię range rovera, wiedząc, że to chodliwa marka, i mi ukradną to znaczy, że też moja wina, nie złodzieja? Rafal, Macrone ma 3 dzieci.. jesli nie mozesz nic o nich znalezc, to dobrze o nim swiadczy, Stammer i Johnson to glowy panstwa, tylko tu mamy inny system. Nie ma prezydenta, premier pelni ta role. Kate i William to rodzina krolewska, nie pelnia roli decyzyjnej co im do znienawidzonego/holbiunego przez pol Polskinprezydenta? |
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2025-06-06 00:37:10 (23 godziny temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Wlasnei dotarlo do mnie, ze ludzie uwazaja , ze dzieci zony (staz piekny_), to nie dzieci meza, jak ich nie splodzil, nawet jak je wychowal/ wychowuje. . Jakie to smute. Sorry Rafald ale jakl bym tak myslala, to moja praca bylaby bez sensu. . wWiex nie nadazylam. No tak, polskie wiezy krwi Juz gdzies pisalam, jednak mentalnie odpadasma.
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2025-06-06 02:29:11 (21 godzin temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Zwróćcie uwagę że na żadnym zdjęciu Trzaskowskich nie widac twarzy ich córki. Zawsze jest odwrócona.
|
iwona38 | Post #7 Ocena: 0 2025-06-06 05:13:16 (18 godzin temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Tusk tez sie pokazywal ze swoja wnuczka i z hejtem sie nie spotkala. Za to hejtem obrzucil dziecko Nawrockiego ten lepiej wyksztalcony, wielkomiejski i opowiadajacy sie za ustawa o mowie nienawisci elektorat...
Nie kupuje w Amazonie.
|
daavid | Post #8 Ocena: 0 2025-06-06 07:13:51 (16 godzin temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Pod rodzinnymi zdjęciami Tuska jest jak najbardziej hejt.
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 06-06-2025 07:50 ] |
fugazi | Post #9 Ocena: 0 2025-06-06 07:20:54 (16 godzin temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Jak kandydat mierny, to choćby na koturnach chodził, albo własne dzieci w kampanii wykorzystywał, to i tak popłynie.
Cytat: 2025-06-06 02:29:11, andyopole napisał(a): Zwróćcie uwagę że na żadnym zdjęciu Trzaskowskich nie widac twarzy ich córki. Zawsze jest odwrócona. Andy, słaby jakiś internet tam macie... ![]() |
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2025-06-06 08:00:58 (15 godzin temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: 2025-06-06 07:13:51, daavid napisał(a): Pod rodzinnymi zdjęciami Tuska jest jak najbardziej hejt. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 06-06-2025 07:50 ] Na wnuczke czy na Tuska? Nie kupuje w Amazonie.
|