Str 39 z 45 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ChrisCov |
Post #1 Ocena: 0 2025-06-03 00:08:25 (5 dni temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat:
2025-06-02 23:56:50, xxxx1234 napisał(a):
Cytat:
2025-06-02 21:48:21, daavid napisał(a):
Piwko było jak najbardziej racjonalne. Konfederacja dla ludzi bardziej liberalnych uchodziła za swirów od hajlowania i dzięki takim zabiegom ulega to mocnej zmianie a jeśli Konfederacja ma coś więcej ugrać i znaczyć coś więcej jak wieczna opozycja to muszą przebić szklany sufit. Inna sprawa to rozgrywka wewnątrz Konfederacji. Jak tam jest naprawę to można się tylko domyślać.
Dawid być może w Twojej ocenie było w mojej nie już tu pisałem, ale powtórzę się jeszcze raz nie siada się do piwa z ludźmi którzy mówią, że jesteś ruskom onucom, ruskim agentem, o twojej parti mówią że powinna być zdelegalizowana, a twoich wyborców mają za idiotów, być może innym to nie przeszkadza, ale mi to przeszkadza i części wyborców Mentzena też.
Chriscov co Ty robisz na forum mw jeśli wiesz z kim i za co dogadał się Braun? Poza tym sam prokurator z reżimu Tuska wypowiadał się w sprawie Brauna i powiedział, że to nie są żadne poważne zarzuty i pewnie się skończy zawiasami, więc po co siać propagandę rodem z popisowego TVP.
O wychłodzeniu z UE też mówi chyba tylko Braun. Konferencja mówi o Uni Europejskiej suwerennych narodów i o tym, że nie można oddawać kolejnych kompetencji, które należą do państw komisji europejskiej o tym było w "deklaracji toruńskiej" i że nie podoba im się kierunek w którym skręciła UE. Nikt nie mówi o rozwalaniu uni tylko o powrocie do jej korzeni.
Mi też się nie podoba kierunek, w którym skręciła UE, a moje poglądy mogę uznać za konserwatywne. Granicę z Białorusią bym zaminował, a skrajnie lewackie NGO-sy bym zdelegalizował.
Mentzen w przeszłości mówił wielokrotnie o wyjściu z UE.
https://konkret24.tvn24.pl/polityka/konfederacja-mentzen-piatka-konfederacji-to-nie-sa-moje-poglady-no-to-przypominamy-st6877579
On teraz swoje raeczywiste poglądy zwyczajnie ukrywa.
Czy wchodzenie w Europarlamencie w koalicję z posłami AfD to dobry pomysł?
Ta partia jest oficjalnie finansowana przez PutAina, chce rozpadu UE i nie uznaje granicy z Polską. [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 03-06-2025 00:09 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
|
daavid |
Post #2 Ocena: 0 2025-06-03 07:17:41 (4 dni temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
Cytat:
Piwko było jak najbardziej racjonalne. Konfederacja dla ludzi bardziej liberalnych uchodziła za swirów od hajlowania i dzięki takim zabiegom ulega to mocnej zmianie a jeśli Konfederacja ma coś więcej ugrać i znaczyć coś więcej jak wieczna opozycja to muszą przebić szklany sufit. Inna sprawa to rozgrywka wewnątrz Konfederacji. Jak tam jest naprawę to można się tylko domyślać.
Dawid być może w Twojej ocenie było w mojej nie już tu pisałem, ale powtórzę się jeszcze raz nie siada się do piwa z ludźmi którzy mówią, że jesteś ruskom onucom, ruskim agentem, o twojej parti mówią że powinna być zdelegalizowana, a twoich wyborców mają za idiotów, być może innym to nie przeszkadza, ale mi to przeszkadza i części wyborców Mentzena też, być może to była chłodna kalkulacja i konfa na tym dobrze wyjdzie tracąc część starych wyborców, a w to miejsce zyskując więcej nowych zobaczymy.
Do piwa siada się z tym z kim akurat jest interes. Gdyby było jak piszesz to Konfederacja nigdy nie rozmawiała by z PiS, bo ten wprost próbował ją zniszczyć używając wszystkich dostępnych metod łącznie ze służbami. Bycie nazywam ruską onucą jest przy tym niczym. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 03-06-2025 07:18 ]
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #3 Ocena: 0 2025-06-03 13:17:12 (4 dni temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Konfederacja jest elastyczna jak gumka od majtek. Juz prawie tacy rozciagnieci jak PSL, tylko krotszy staz maja. Bylo juz popieranie postulatow PIS, byla koalicja z Tuskiem, piwo z Trzaskowskim a teraz przyszedl czas na rozmowy z PIS o tworzeniu rzadu tymczasowego. Coz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Aby blisko koryta. I co ciekawe ta metoda u nich dziala. Choc dylemat teraz maja, no bo prezydent i premier z roznych frakcji, ciezko przewidziec co sie stanie przez 2 lata. Ale juz widac, ze jakis plan jest, kluczowe postacie partyjne sie podzielily na nielubicych bardziej Pis i nielubiacych bardziej KO. To zostawia fajne pole manewru, zawsze mozna sie przetasowac. Madre posuniecie.
|

|
 |
|
daavid |
Post #4 Ocena: 0 2025-06-03 15:41:27 (4 dni temu) |
Okrzepli w opozycji i chcą w końcu zacząć rządzić. To jest jak najbardziej racjonalne i naturalne, o to chodzi w polityce. Problem w tym, że żeby rządzić muszą zagrać naprawdę wysoko i nie chodzi o to żeby być Mentzen był ministrem gospodarki, tylko żeby był premierem. Jak wprowadzą kilkudziesięciu posłów to powiedzą PiSowi, że mogą też się dogadać z PO i tego co oczekują to Premiera i realizacji wielu postulatów.
|

|
 |
|
rafald |
Post #5 Ocena: 0 2025-06-03 16:02:12 (4 dni temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #6 Ocena: 0 2025-06-03 16:17:40 (4 dni temu) |
Zajączkowska to chyba na ministra tiktoka.
Bosak też nie ma doświadczenia międzynarodowego i też go tam nie wsadzą. Brauna w tym układzie nie będzie. Skazany na bycie szurem do końca życia, ale jemu z tym dobrze. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 03-06-2025 16:20 ]
|

|
 |
|
rafald |
Post #7 Ocena: 0 2025-06-03 16:30:52 (4 dni temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Oj tam, oj tam... Jakby doświadczenie kiedykolwiek miało kluczowe znaczenie. Kosiniak-Kamysz nawet w wojsku chyba nie był.
Zajączkowska by się nadawała, bo najbardziej wygadana. Z kolei Bosak z tej całej bandy chyba w miarę najrozsądniejszy to za granicą wstydu by tyle nie narobił.
Braunowi trudno zarzucić brak doświadczenia z medycyną, więc po znajomości by go wzięli, a Korwin zawsze chciał być ministrem wojny
|

|
 |
|
xxxx1234 |
Post #8 Ocena: 0 2025-06-04 05:03:09 (4 dni temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat:
2025-06-03 07:17:41, daavid napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Dawid być może w Twojej ocenie było w mojej nie już tu pisałem, ale powtórzę się jeszcze raz nie siada się do piwa z ludźmi którzy mówią, że jesteś ruskom onucom, ruskim agentem, o twojej parti mówią że powinna być zdelegalizowana, a twoich wyborców mają za idiotów, być może innym to nie przeszkadza, ale mi to przeszkadza i części wyborców Mentzena też, być może to była chłodna kalkulacja i konfa na tym dobrze wyjdzie tracąc część starych wyborców, a w to miejsce zyskując więcej nowych zobaczymy.
Do piwa siada się z tym z kim akurat jest interes. Gdyby było jak piszesz to Konfederacja nigdy nie rozmawiała by z PiS, bo ten wprost próbował ją zniszczyć używając wszystkich dostępnych metod łącznie ze służbami. Bycie nazywam ruską onucą jest przy tym niczym.
Osoby, które mają szacuke dla samego siebie nie robią interesu z kimś kto nie ma dla nich szacunku. Znam przypadek gdzie mała firma miała robić kampanię reklamową dla Fiata na całą Polskę, ale szefowi działu marketingu Fiata sprawiało przyjemnoś upokarzanie mniejszych kontrahentów, a może to była taktyka negocjacyjna. Na jednej z prezentacji wlasciel tej małej firmy powiedział dość tego nikt nie będzie upokarzał mnie, ani moich pracowników nie będzie między naszymi firmami żadnej współpracy spakowali swój sprzęt i wyszli. W ten sposób zdobywa się szacunek i może takie zachowanie w krótkim terminie przynosi straty, ale w długim przynosi dużo większe zyski. W mojej opinii żaden "interes" nie jest wart siadania do piwa z ludźmi, którzy mnie nie szanują.
Chyba nie ma sensu ciągnięcia dyskusji w temacie "piwa" bo każdy z nas ma swoją opinię na ten temat wyrobioną. [ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 04-06-2025 05:05 ]
|

|

|
|
admiralbibol |
Post #9 Ocena: 0 2025-06-04 06:46:09 (3 dni temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Czy prawda jest ze śp Potezny Mazur, kandydat na kandydata, mleczna bestia Krzysztof Kononowicz przegral mniej wyborow i wyglosil wiecej expose niz rafal ktorego prezydentura trwala krocej niz jakis dluzszy film ? Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2025-06-04 07:49:09 (3 dni temu) |
Cytat:
2025-06-04 05:03:09, xxxx1234 napisał(a):
Chyba nie ma sensu ciągnięcia dyskusji w temacie "piwa" bo każdy z nas ma swoją opinię na ten temat wyrobioną. [ Ostatnio edytowany przez: <i>xxxx1234</i> 04-06-2025 05:05 ]
To nie jest dyskusja o tym czym jest picie piwa z kolegami, czy współpraca z ludźmi których niekoniecznie się lubi, lub nie, ale o tym czym jest polityka. Weź do ręki jakiś podręcznik z politologii pt. "Wprowadzenie...."
W pierwszych rozdziałach będzie przegląd definicji i pierwsza będzie o tym, że polityka to walka o władzę. Następnie będzie dodane, że niektórzy próbowali mówić, że to służba ect, ale wszystko co będzie dalej będzie wychodzić od tego, że to walka o władzę. W tym kontekście te "piwo" było logiczne z punktu widzenia Mentzena, tak samo jak całe jego zachowanie pomiędzy dwoma głosowaniami i wcale nie chodziło w tym o monetyzację z YT jak ktoś tutaj pisał. To jest przy okazji.
|

|
 |
|