Str 31 z 45 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ChrisCov |
Post #1 Ocena: 0 2025-05-31 11:58:21 (tydzień temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat:
2025-05-31 01:01:37, BAT_BAT napisał(a):
Czy ty krowofilu
Kto normalny na umyśle używa polskich słów, "doczepiając" je do greckiego słowa "filia"? Masz manię udowadniania, że twoja polszczyzna to dno.
Cytat:
2025-05-31 01:01:37, BAT_BAT napisał(a):
właśnie zniżyłeś się do poziomu nekrofilii wklejając link do piosenki antysystemowego zespołu Defekt muzgó?
Czy ty debilu nie wiesz, że ten utwór powstał na dekadę przed powstaniem partii PIS? Chłopaki w tym utworze śpiewają właśnie o takich mongołach jak ty durna krowo-o typach którym trzeba kondom na głowę założyć i odizolować od zdrowego społeczeństwa. dawidki i kriski. Brawo uśmiechnięty polin...1-05-2025 01:02 ][/edit]
Wiem, kiedy powstała ta piosenka i nie musisz mnie pouczać. Antysystemowość tego zespołu nie łączyła się jednak z prorosyjskością, w odróżnieniu od ciebie i twojego idola.
Nazywając mnie "debilem", spodziewam się, że masz stopień co najmniej doktorski.Tymczasem twoja polszczyzna odbiega od poziomu wymaganego na maturze.
Ciebie powinno odizolować się od społeczeństwa.
Oficjalnie proruski kandydat zdobył w pierwszej turze wyborów prezydenckich 36.000 głosów (0,19%), mimo zebrania 111.000 podpisów. To mocno komiczne.
Mniej oficjalnie proruski kandydat zdobył ponad 6%. Jest to poparcie nadspodziewanie duże, ale wciąż niewielkie.Gdyby afiszował się z prorosyjskością tak bardzo jak Maciak, dostałby znacznie mniej głosów.
Od Mongołów pochodzą ludzie, którymi jesteś zafascynowany.
Tu masz przykład ruskiego oficera, który kopie swojego żołnierza, a na końcu na niego szcza:
https://x.com/igorsushko/status/1927775233869582565
O umieszczaniu żołnierzy w beczkach i głodzeniu ich jest masa filmów.
Pewnie znowu mnie oskarżysz o jakąś "-filię". Stosujesz taktykę PutAina: oskarżasz kogoś o coś, co robisz sam.
Wiem, kiedy powstała ta piosenka i nie musisz mnie pouczać. Antysystemowość tego zespołu nie łączyła się jednak z prorosyjskością, w odróżnieniu od ciebie i twojego idola.
Nazywając mnie "debilem", spodziewam się, że masz stopień co najmniej doktorski.Tymczasem twoja polszczyzna odbiega od poziomu wymaganego na maturze.
Ciebie powinno odizolować się od społeczeństwa.
Oficjalnie proruski kandydat zdobył w pierwszej turze wyborów prezydenckich zdobył 36.000 głosów (0,19%), mimo zebrania 111.000 podpisów.
Mniej oficjalnie proruski kandydat zdobył ponad 6%. Jest to poparcie nadspodziewanie duże, ale wciąż niewielkie.Gdyby afiszował się z prorosyjskością tak bardzo jak Maciak, dostałby znacznie mniej głosów.
Od Mongołów pochodzą ludzie, którymi jesteś zafascynowany.
Tu masz przykład ruskiego oficera, który kopie swojego żołnierza, a na końcu na niego szcza:
https://x.com/igorsushko/status/1927775233869582565
O umieszczaniu żołnierzy w beczkach i głodzeniu ich jest masa filmów.
Pewnie znowu mnie oskarżysz o jakąś "-filię". Stosujesz taktykę PutAina: oskarżasz kogoś o coś, co robisz sam.[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 31-05-2025 12:00 ][edit][ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 31-05-2025 12:01 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
|
galadriel |
Post #2 Ocena: 0 2025-06-01 09:41:16 (tydzień temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ja juz po glosowaniu:D
Z jakiejs przyczyny tu komisje zrobili w kosciele, wiec szybko sie zwinelam, bo tak od rana mnie woda swiecona i sami nawiedzeni wokol, brrr…  : Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2025-06-01 11:37:51 (tydzień temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ja idę po obiedzie .
Z kościołem trzeba uważać, bo tam nic się nie zgadza,niby niepokalanie poczęci...
 [ Ostatnio edytowany przez: daavid 01-06-2025 11:39 ]
|

|
 |
|
ChrisCov |
Post #4 Ocena: 0 2025-06-01 13:15:11 (tydzień temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
W Coventry liczba zarejestrowanych wyborców jest większa o 33% w porównaniu do pierwszej tury.
Przypominam, że Polacy mieszkający poza krajem nie są uwzględniani w sondażach. [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 01-06-2025 13:16 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
admiralbibol |
Post #5 Ocena: 0 2025-06-01 13:39:47 (tydzień temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat:
2025-06-01 09:41:16, galadriel napisał(a):
Ja juz po glosowaniu:D
Z jakiejs przyczyny tu komisje zrobili w kosciele, wiec szybko sie zwinelam, bo tak od rana mnie woda swiecona i sami nawiedzeni wokol, brrr…  :
Co za historia. Kolega mówił że był dziś w kościele i jakieś dziwadło chciało kartę do głosowania, w środku kościoła.
Ksiądz tłumaczył że to nie tu, ale nic nie docierało. Pokropił woda święconą (na specjalną okazję, bo przeciez nikt tego bez niej nie robi). Dziwadło rozejrzało się po ubawionych ludziach, syknelo i ucieklo. Kumpel mówił że zaczęła się unosić dziwna woń, ale nie był pewien czy to był zapach siarki czy niepranych ubrań. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #6 Ocena: 0 2025-06-01 14:10:11 (6 dni temu) |
Niestety nie ja, bo jakby trzeba bylo faktycznie do kosciola wejsc, to pewne piorun by z jasnego nieba wyslali. Ale tak czy owak nie kapuje ich wyboru miejsca.
Styl tam panowal wies tanczy i spiewa, cos jak na odpust albo dozynki. Jedna moja ciocia pracowala w urzedzie miasta, i to byl ten styl. Garsonki, te sprawy.
Przeczuwalam, ze lepiej sie ubrac w office appropriate . Incognito. Ale faktycznei korcilo mnie zalozyc pieszczoche, glany, teczowy lanyard.
No Polacy w UK ponoc na komfe glosowali a w drugiej turze mieli sie obrazic i nie isc
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2025-06-01 14:57:22 (6 dni temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2025-06-01 13:15:11, ChrisCov napisał(a):
W Coventry liczba zarejestrowanych wyborców jest większa o 33% w porównaniu do pierwszej tury.
Przypominam, że Polacy mieszkający poza krajem nie są uwzględniani w sondażach. [ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 01-06-2025 13:16 ]
Obecnie i tak sondaże można tylko bardzo luźno traktować. Sondażownie mają bardzo dużą liczbę rozmów, wszystkie głosy są ważone, np. głosy ludzi z wyższym wykształceniem mnoży się z np. 0.8 a z podstawowym z innym mnożnikiem, bo tutaj są różnice zarówno w prawdomówności jak i liczbie odmów. Na to trzeba nałożyć inne zmienne, z jednej strony demograficzne, z drugiej strony odnoszącej się do wyborów, ci którzy wskazują na typ a bywają bardziej prawdomówni niż ci którzy wybierają wskazanie "b". Biorąc pod uwagę powyższe problemy uzyskiwane wyniki i to że odbiegają od wyników z PKW nie jest niczym dziwnym.
|

|
 |
|
rafald |
Post #8 Ocena: 0 2025-06-01 15:14:16 (6 dni temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat:
2025-06-01 14:57:22, daavid napisał(a):
Obecnie i tak sondaże można tylko bardzo luźno traktować. Sondażownie mają bardzo dużą liczbę rozmów, wszystkie głosy są ważone, np. głosy ludzi z wyższym wykształceniem mnoży się z np. 0.8 a z podstawowym z innym mnożnikiem
Ciekawie by było, gdyby wprowadzili ważenie głosów w rzeczywistych wyborach na podstawie płaconych podatków, np. domyślnie 1 głos, 2-gi próg podatkowy - 2 głosy, 3-ci - 3 głosy, beneficiarze - zero głosu, ewentualnie pół, jeżeli coś tam dorabiają
Nie byłoby kłòtni, czy 16-latki mogą głosować, skoro mogą pracować. It
|

|
 |
|
galadriel |
Post #9 Ocena: 0 2025-06-01 16:23:13 (6 dni temu) |
Cytat: beneficiarze - zero głosu, ewentualnie pół, jeżeli coś tam dorabiają
Uwazaj, zaraz bedzie, ze „srasz we wlasne gniazdo” . Jak tak mozna o vulnerable rodakach
David, albo moze po prostu jak zwykle Polska A i Polska B?  [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 01-06-2025 16:25 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
andyopole |
Post #10 Ocena: 0 2025-06-01 16:28:15 (6 dni temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
U mnie wybory byly wczoraj. Ponieważ byłem w Komisji to znam wynik i o 21:00 polskiego czasu mogę Wam powiedzieć.
Do drugiej tury dopisało się 35% więcej wyborców. Frekfencja wyniosła ok. 85%.
Liczenie poszło sprawnie i już ok. 22:40 przyszło potwierdzenie z PKW z Polski że nasz protokół został przyjęty, "moja" Komisja była bardzo sprawną, sympatyczną grupą.
Przed północą byłem w domu. Amen. W kolejnych wyborach będę już tylko wyborcą, zapowiedziałem że nie będę pełnił żadnych funkcji.
|

|

|
|