ja tez sie martwie...
[b]Demokracja nie ma sensu jesli mniej rozgarnietych jest coraz wiecej
Zwykła statystyka - ponoć bardziej rozgarnięci mają po prostu mniej dzieci.
Z drugiej strony jest to korzystne dla rządzących, bo rozgarniętymi trudniej manipulować. Stąd tendencje do równania w dół, rozkułaczania, goń burżuja, those with the broadest shoulders should bear the heaviest burdens...
No to niech zbieraja 😂 juz do wyborow nie zbiora oczywiscie, a po wyborach beda rznac glupa. Ja nie jestem za Nawrockim, bo on sie moim zdaniem nie nadaje poprostu na prezydenta ale jak widze zagrywki drugiej strony to mnie pusty smiech ogarnia. Taki w sumie troche przez lzy bo zal mi Polski, bo kto by z tych dwoch nie wygral to bedzie tragedia. Ale jak mam do wyboru lewaka, ktory oddalby rzady nad Polska bez mrugniecia okiem Brukseli to jednak stane za Nawrockim.
2025-05-27 13:07:14, iwona38 napisał(a): No to niech zbieraja 😂 juz do wyborow nie zbiora oczywiscie, a po wyborach beda rznac glupa. Ja nie jestem za Nawrockim, bo on sie moim zdaniem nie nadaje poprostu na prezydenta ale jak widze zagrywki drugiej strony to mnie pusty smiech ogarnia. Taki w sumie troche przez lzy bo zal mi Polski, bo kto by z tych dwoch nie wygral to bedzie tragedia. Ale jak mam do wyboru lewaka, ktory oddalby rzady nad Polska bez mrugniecia okiem Brukseli to jednak stane za Nawrockim.
Ostatnio głosowałem w polskich wyborach w 2015 i myślałem podobnie: byle kto, byle nie Komorowski. Po tym, co ten odstawiał, chyba już gorzej być nie może. Mimo wszystko, patrząc na Dudę, do tej pory mam takie uczucie lekkiego zażenowania.
W końcu dałem sobie z tym spokój - trochę nie fair, żebym współdecydował z kim rodacy w kraju będa musieli się męczyć przez kilka lat.
Radek Sikorski przekonuje, że zyskaliśmy na drugiej wojnie światowej"proszę mnie nie przekonywać, że Niemcy zachowywali się jak bestie i zrujnowali nam kraj"