MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory prezydenckie 2025

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 54 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 52 | 53 | 54 ] - Skocz do strony

Str 16 z 54

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2025-05-26 09:26:47 (miesiąc temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

No ja wiem. To był żart tak samo jak o "niezaszczepionych szowinistach"
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2025-05-26 10:52:56 (miesiąc temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2025-05-25 17:08:56, xxxx1234 napisał(a):

W interesie Konferencji jest to żeby Trzaskowski został prezydentem żarty sobie stroisz?

Zacytuję Mentzena z "x":

Adam Bielan próbuje mnie szantażować moralnie, twierdząc, że to ja będę odpowiedzialny za ewentualną wygraną Trzaskowskiego.

Bzdura. Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie.

Próba zmuszenia mnie do poparcia Nawrockiego pokazuje, jak PiS widzi Konfederację. Jako przystawkę która musi robić to, czego chce PiS.

Po moim trupie. Na to nigdy nie możecie liczyć. Nie zamierzam skończyć jak Lepper, Giertych, Gowin czy Hołownia.

Im prędzej to w PiS zrozumiecie, im prędzej zaakceptujecie rzeczywistość, tym łatwiej będzie wam uniknąć takich kretyńskich wypowiedzi, jak ta Bielana.

I jeszcze dodam od siebie:

Tak w interesie Konferencji jest wygrana Trzaskowskiego. Wygrana Nawrockiego oznacza wzmocnienie PiSu, i marginalizację Konferencji.
Konfederacja kiedyś będzie musiała przestać być w opozycji, tyle, że oni dobrze zdają sobie sprawę jak kończy się udział w koalicji z pozycji słabszego gracza a w szczególności z PiSem.
Liczba zwolenników "prawej strony" jest mniej więcej stała. Jeśli jest to np. 10 milionów ludzi to osłabienie PiS oznaczać będzie wzmocnienie Konfederacji, tym bardziej, że oni wykonali pracę, zbudowali struktury itp. co odróżnia ich od innych bytów które szybko zaczynały i szybko kończyły.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 26-05-2025 10:54 ]

Do góry stronyOnline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2025-05-26 11:08:51 (miesiąc temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Platformersom już tam ośmiorniczki z żołądka bekają o delegalizacji Konferencji. Do tego oni też rozjechali swoich koalicjantów ostatni jest Hołownia.
Mentzen piwkiem załatwił sobie drenowanie poparcia na lata bo jeśli nie daj Boże Trzaskowski wygra wybory to pisowcy za każdym razem będa przypominać piwko i obwiniać Mentzena, a kropla drąży skalę.

Tak już poza tematem Mentzen wczoraj swoim długim wpisie na X napisał "Normalsi też głosują" było to w kontekście pozyskania nowego elektoratu. Nic tylko pogratulować jak widać do tej pory w oponie Mentzena na niego i na konfederację głosowali "nienormalsi" on sam sobie wbija noże w serce.

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 26-05-2025 11:10 ]

Do góry stronyOnline

rafald

Post #4 Ocena: 0

2025-05-26 11:16:21 (miesiąc temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

David, ale Ty myślisz pod kątem korzyści dla partii.
Uwierz, że są na tym świecie ludzie i politycy, którzy są w stanie postawić dobro państwa ponad dobro partii, czy swoje osobiste.
Czy cała władza w ręce Tuska to dobre rozwiązanie dla Polski?
Chyba nie masz złudzeń, że Trzaskowski będzie bardziej niezależny od Tuska, niż Duda był od Kaczyńskiego?

Do góry stronyOnline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2025-05-26 11:29:51 (miesiąc temu)

daavid

Mężczyzna

Tą samą opowieść o domykaniu systemu słyszałem od drugiej strony. W 2027 roku są wybory i one dla Konfederacji są najważniejsze. Ludzie różnie oceniają Mentzena, znam ludzi o liberalnych poglądach, którzy głosowali na Konfederację, bo niskie podatki ect i na PiS nigdy nie zagłosują. Nie wiem, czy to są podzielone role, że Mentzen trochę do środka, Bosak na prawo, może ale nie wierzę, że kwestia "pifka" była jakoś ustawiona.

Musicie zrozumieć jedno. Dla takiej partii jak Konfederacja te 15% to jest sufit, tym bardziej, że jest Braun a podobne ruchy tylko czekają na odrobinę miejsca przy podziale tortu. Jeśli Konfederacja ma odegrać jakąś rolę to potrzebują więcej jak 15% i tutaj też potrzebne są ruchy, właśnie do centrum.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 26-05-2025 11:30 ]

Do góry stronyOnline

rafald

Post #6 Ocena: 0

2025-05-26 11:45:37 (miesiąc temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-05-26 11:29:51, daavid napisał(a):

Musicie zrozumieć jedno. Dla takiej partii jak Konfederacja te 15% to jest sufit

Tak samo przedstawiano do niedawna Front Narodowy, AfD, czy Reform.
Skoro już wspomniałeś Brauna - ja sam uważałem, że jego poparcie będzie oscylowało w okolicach 1-2%.

Do góry stronyOnline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2025-05-26 12:39:55 (miesiąc temu)

daavid

Mężczyzna

O Braunie myślałem, że może być niedoszacowany - same wyniki jakie zbierał wcześniej dawały do myślenia.

Te partie które przywołałeś (pomijam Afd, chyba bardziej złożona sprawa) właśnie wychodziły z pozycji takich Alt prawicowych i to dawało wyniki, dodać można przykład Włoch, Meloni weszła tam wprost do innej ligi.

Piszę to bez grama sympatii dla Konfederacji, ale staram się patrzeć na to szerzej, mogę się oczywiście mylić, wydaje mi się, że nawet jeśli postępowanie Mentzena będzie odczytane jako błąd to ludzie w konferencji mają inne nazwiska i sama partia na tym nie ucierpi.

Do góry stronyOnline

xxxx1234

Post #8 Ocena: 0

2025-05-26 13:26:58 (miesiąc temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Politycy Konferencji nie są tym też zachwyceni. Dzisiaj Bosak powiedział wprost, że po reakcji wyborców i sympatyków widać to nie była dobra decyzja. Zresztą Bosak w trakcie "biesiady piwnej" był w Kanale Zero i prowadzący mu to pokazał i było widać po jego minie, że zachwycony nie jest. Bryłka, Wawer, Wipler i był ktoś jeszcze, ale nie pamiętam kto dają do zrozumienia, że to było nie miejscu. Zawsze wygadana Zajączkowska i Brekowicz milczą więc to jest bardzo wymowne, Płaczek, Pejo milczy. Jedynie Tyszka i Mentzen twierdzą, że jest ok.

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 26-05-2025 13:28 ]

Do góry stronyOnline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2025-05-26 13:39:07 (miesiąc temu)

daavid

Mężczyzna

Mogą sobie milczeć, czy krytykować. Napiszę jeszcze raz. Ta sprawa nie jest tak istotna jak się wielu wydaje. Wspólne głosowanie za czymś, lub odrzucenie jest dużo bardziej istotne.

Warto wrócić do samych rozmów Mentzena. Nawrocki nie zaprezentował się za dobrze, sprawiał wrażenie kogoś kto nawet wszystkiego nie rozumie. Trzaskowski asertywnie powiedział z czym się zgadza a z czym nie.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 26-05-2025 13:41 ]

Do góry stronyOnline

ChrisCov

Post #10 Ocena: 0

2025-05-26 14:38:37 (miesiąc temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Snusujmy się z narodowymi socjalistami
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 16 z 54 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 52 | 53 | 54 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,