MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Galopujący neomarksizm

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 8 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Blamestorm

Post #1 Ocena: 0

2021-03-26 16:22:35 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Nie jest, "dawanie" zgody na slub, oddawanie corki innemu facetowi jest sexistowkie I gleboko zakorzenione w patrialchalnym modelu spoleczenstwa. Kobieta nie jest niczyja wlasnoscia zeby ja komus dawac.

Prawo kobiet lezy, w Polsce bardzo lezy niestety.

Np tu:
Obrazek

I tu:
Obrazek

Kobieta ktora w Polsce nie chce miec dzieci, nie ma prawa calkowitego wyeliminowania mozliwosci zajscia w ciaze, a gdy ta niechciana sie przytrafi, nie ma prawa ciazy usunac. Jest zmuszona do urodzenia dziecka ktorego nigdy nie chciala. Tak moze oddac. Tylko ze ciaza, ma czesto konsekwencje dla jej zdrowia na cale zycie ( temat tabu, oczywoscie wiec tez kobiety nie mowia, o peknieciach, nacieciach, nietrzymaniu moczu, wypadaniu narzadow) to jeszcze w czasie ciazy czesto musi wstrzymac edukacje, kariere, pogarsza sie jej sytuacja materialna.
Do momentu urodzenia dziecka, mezczyzna nie czuje zadnych konsekwencji. Jego kariera jest niezachwiana, tak jak I edukacja I zdrowie. Problem ma kobieta.

Mam nadzieje ze zaden z panow nie pokwapi sie na zaden komentarz godny troglodyty typu " jak nie chce miec dzieci, to niech nie uprawia sexu".

Chyba sie zgadzamy ze sex jest niezwykle wazna czescia zwiazku, intymnosc I bliskosc nie jest tylko mila I fajna ale tez istotna dla zdrowia fizycznego I psychicznego.

Jurek, ja nie mowie o sobie. Mowie ogolnie.

[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 26-03-2021 16:53 ]

If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2021-03-26 16:42:06 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

😂😂😂 ojej, trąci islamofobią.

A wracając do tematu - czyli dobrze, że chłopcy przepraszali w klasie za te "leżenie" praw kobiet. Nie wiem jakie prawa mają mężczyźni, których nie masz, może jakieś przykłady? Odmówili ci pracy w firmie przeprowadzkowej uznając, że nie dasz rady nosić pralki na 3 piętro?

E:Skoro pojechała na Słowację dokonać nielegalnej w PL aborcji to mogła przy okazji dokonać zabiegu?

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 26-03-2021 16:55 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-03-26 17:06:19 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

dobra, ten mój wpis o zonie był tylko żeby zobaczyć jak zareagujesz, zdałaś celująco pieniactwo dla samego pieniactwa

a teraz konkretnie jakie prawo w Polsce leży, podwiązanie jest nielegalne w Polsce również dla mężczyzn, mało tego najgłośniej przeciwko są feministki, bo facet nie ma prawa decydować i nawet podwiązany może paść ofiara alimentów.

Kobieta w Polsce ma wbrew temu co się mówi i pisze możliwości, nawet jeżeli to będzie wycieczka do Czech
Facet nie ma możliwości na ekonomiczna aborcje, tylko i wyłącznie uchylając się od płacenia

Mam nadzieje ze żadna pani nie pokusi się na komentarz ze jak chciał por*c to niech teraz płaci

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #4 Ocena: 0

2021-03-26 17:17:30 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Pieniactwo? Sql, chyba inaczej rozumiem pieniactwo. Prowokujesz mnie do podzielenia sie moja opinia na temat "oddawania " kobiety, to Ci mowie co na ten temat mysle, spolojnie bez wyzwisk I klotni. Gdzie to pieniactwo?

Kobieta ma mozliwosci w Polsce? Mozliwosci ktore wymagaj od niej zlamania prawa?
Facet nie musi sie pytac partnerki, I lamac prawa by nie miec dzieci. Moze zwyczajnie poddac sie legalne wazektomii. Bo przeciez, jak jest napisane wyzej, ma do tego prawo.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2021-03-26 17:23:31 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zaryzykuje, zabieg u kobiety jest obciazony zancznie wyzszym zagrozeniem i praktycznie nieodwracalny.
Poza tym kobieta ma dosc szeroka game srodkow antykoncepcyjnych.

O tradycjach i urokliwych zwyczajach trudno sie dyskutuje, gdy wprowadzamy ciezka artylerie pt 'seksistowskie'.
Jak to sie ma do symbolicznego blogoslawienstwa zwiazku czy oddania pod opieke mezczyznie kobiety przez rodzicow.
Slowem kluczowym jest 'symboliczne', bo czasem mam wrazenie, ze cala opieka spoczywa na kobiecie ;).

Co do praw kobiet w Pl, to co tak naprawde lezy?

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #6 Ocena: 0

2021-03-26 17:38:25 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Ale jesli ta kobieta sobie taki zabieg zyczy, bo ciaze tez ma wysokie ryzyko powiklan, a ona ciazy nie chce. A jak wiemy, antykoncepcja nie jest 100% a ona na 100% wie ze nie chce dzieci? Ani ciazy. Facet moze, kobieta nie.

DLA ciebie to moze urokliwe, dla mnie nie.
Wywodzi sie z opresji kobiet, dla mnie nie ma w tym nic urokliwego.
Ale rozumiem ze tego nie rozumiesz.
Internalised sexism to w Polsce powszechne. Wlasnie dzieki takim zywym tradycjom.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2021-03-26 17:43:56 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Majac zyczenie moze skorzystac z oferty innego kraju, moze zabezpieczyc sie na pare sposobow, moze ustalic z partnerem jego zabieg.

Na czym polega to 'internalised sexism' i to powszechny?

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: +1

2021-03-26 17:49:14 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-03-26 17:38:25, Blamestorm napisał(a):
Ale jesli ta kobieta sobie taki zabieg zyczy, bo ciaze tez ma wysokie ryzyko powiklan, a ona ciazy nie chce. A jak wiemy, antykoncepcja nie jest 100% a ona na 100% wie ze nie chce dzieci? Ani ciazy. Facet moze, kobieta nie.

DLA ciebie to moze urokliwe, dla mnie nie.
Wywodzi sie z opresji kobiet, dla mnie nie ma w tym nic urokliwego.
Ale rozumiem ze tego nie rozumiesz.
Internalised sexism to w Polsce powszechne. Wlasnie dzieki takim zywym tradycjom.

to ze facet sobie coś podwiąże to nie zmienia jego sytuacji, zupełnie. Prawo, które leży nie daje szans mężczyźnie i nawet jeżeli pojawi się w sadzie z zaświadczeniem to zdanie kobiety ze to jego dziecko będzie ważniejsze, w imię dobra dziecka przysługuje jej również prawo odmówienia badan dna
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #9 Ocena: 0

2021-03-26 17:52:08 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Ale dlaczego ma korzystac z oferty innego kraju skoro facet w Polsce nie musi?

Ustalic z facetem jego zabieg? Ale to wciaz nie jest jej decyzja. Mowimy o tym jakie sa jej prawa.

Ona nie chce dziecka na 100%. Anytykoncepcja nie jest 100% .

Poczytaj, na czym polega.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2021-03-26 18:00:39 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Alez znam definicje terminu.
Natomiast pytam o Twoj punkt odniesienia, skoro znajdujesz zjawisko jako powszechne i to w Pl.

Co do kwestii zabiegow medycznych, dostepnych w Pl czy w innych krajach, sa rozne rozwiazania.
W kazdym kraju bedzie koszyk uslug wykonywanych powszechnie, wykonywanych odplatnie i niestosowanych z roznych wzgledow.
Zamiast martwic sie niemoznoscia dostepu do zabiegu podwiazania jajowodow martwilabym sie bardziej realnymi zagrozeniami, niekoniecznie doszukujac sie ich w jednym, wybranym kraju.

Wracajac do tematu, mamy przedluzenie specjalnych uprawnien rzadu na kolejne 6 m-cy.

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,