2021-10-06 21:00:38, Gwontownik napisał(a): Pamiętacie PRL, czy tylko ja mam taką dobrą pamięć?
Pamiętacie kartki i reglamentację? Teskniliscie za tym?
Nie, szkoda bo to wraca.
oczywiście w rekach europy leży ratowanie planety, wystarczy zrezygnować z plastikowych rurek i jeść kotlety sojowe
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Śmieci na wywrotce mogą pochodzić także z Europy. Historie wysyłki różnych odpadów do tzw. krajów trzeciego świata są dośc liczne. Zresztą, także do Polski trafiały śmieci z Europy zachodniej.
W tym kontekście potrzebne są rozwiązania na poziomie globalnym, tak by każdy był odpowiedzialny za to co produkuje.
Problem z mięsem polega na oderwaniu jego produkcji od rolnictwa. Kiedyś produkcja mięsa była związana z produkcją rolniczą. Takie świnki zjadały sobie to co wyrosło u rolnika, później nawóz szedł na pole rolnika.
Dzisiaj świnie w Europie jedzą soję z Ameryki południowej. Nawóz gromadzi się w jakiś wielkich silosach...
2021-10-07 15:56:25, daavid napisał(a): Śmieci na wywrotce mogą pochodzić także z Europy. Historie wysyłki różnych odpadów do tzw. krajów trzeciego świata są dośc liczne. Zresztą, także do Polski trafiały śmieci z Europy zachodniej.
W tym kontekście potrzebne są rozwiązania na poziomie globalnym, tak by każdy był odpowiedzialny za to co produkuje.
Problem z mięsem polega na oderwaniu jego produkcji od rolnictwa. Kiedyś produkcja mięsa była związana z produkcją rolniczą. Takie świnki zjadały sobie to co wyrosło u rolnika, później nawóz szedł na pole rolnika.
Dzisiaj świnie w Europie jedzą soję z Ameryki południowej. Nawóz gromadzi się w jakiś wielkich silosach...
to argument na poziomie tego, ze gwałtów winne sa kobiety bo się nieskromnie ubierają
Prawda jest taka, ze zbyt restrykcyjne prawo ekologiczne powoduje to, ze taniej i łatwiej śmieci wywieść do Polski ( bo cały czas tam są wywożone, również z uk) niż zająć się nimi na miejscowym rynku. Jeśli mowa o odpowiedzialności za to co produkują to częstym miejscem produkcji i usuwania śmieci jest azja.
Na poziomie globalnym nic nie zrobisz bo kraje typu Indie zawsze będą przeciwko bo maja z tego duże pieniądze, raz przyjmując śmieci z europy i us a potem biorąc od nich pieniądze na poprawę ekologii
To że coś jest trudne to nie znaczy, że nie należy się tym zajmować. Tym bardziej, że jeśli zostawisz takie problemy tylko organizacjom ekologicznym to skończy się często na ekspertyzach itp robionych właśnie prze, te organizacje. Te ekspertyzy będą wiązać się z wydaniem pieniędzy, biurokracją a nie rozwiązaniem problemów. To nie są problemy których nie da się rozwiązać. Kiedyś w każdym mieście europejskim był rynsztok ze śmieciami.
To jakaś nadinterpretacja jest. Jakim cudem chcą zlikwidować męskie kategorie ( nie czytałem tych wypocin) kiedy to kobietom stworzono dla nich kategorie z racji słabszych rezultatów. Bez ikmy dla pci. Będą stosować współczynniki dla zrównania wyników? To już byłaby parodia. Skoczyła wzwyż 199 cm ale że to kobieta to faktor X1,3.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Zasadniczo (o ile dziennikarze nic nie skopali) to ten raport sam w sobie pokazuje, że zrównanie płci i wypracowanie zasad sprawiedliwych dla trans to bzdura. Bo jak inaczej obierać wytyczne, które mówią, że dobrze byłoby coś opracować, ale nie wiadomo?co i jak?
2021-10-11 05:52:09, Gwontownik napisał(a): To jakaś nadinterpretacja jest. Jakim cudem chcą zlikwidować męskie kategorie ( nie czytałem tych wypocin) kiedy to kobietom stworzono dla nich kategorie z racji słabszych rezultatów. Bez ikmy dla pci. Będą stosować współczynniki dla zrównania wyników? To już byłaby parodia. Skoczyła wzwyż 199 cm ale że to kobieta to faktor X1,3.
idąc tym tropem, pomimo pięknej idei ale paraolimpiada zawsze wypada jak tak parodia sportu ale gdyby występowali z innymi sportowcami to by to poprawiło odbiór dali by im handicap i go go go