MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Galopujący neomarksizm

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 49 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 49 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2021-07-21 13:12:45 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Dlaczego nie mogę mieć pretensji do tego, że w publicznej szkole naucza się bzdury? Będę mieć takie sama jak ktoś będzie opowiadał bzdury na temat biologii człowieka np. w kwestii płci (polecam komentarz na temat temat biologa ewolucyjnego Richarda Dawkinsa).

Nigdzie nie napisałem, że ja się porównuje do Kotarbińskiego - daleko mi do niego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2021-07-21 13:43:47 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-07-21 12:30:37, SweetLiar napisał(a):

W kwestii kalendarzyka i lekcji religii, powinieneś raczej mieć pretensje do swoich rodziców, że Cię tam posłali, a nie czego tam uczą.
Trzeba mieć tupet, żeby się do prof Kotarbińskiego porównywać, Tobie oderwanie od jednych i drugich nie grozi.

Nie ma nic złego, że david szuka autorytetów i buduje swoj światopogląd na bazie czyiś pogladów ale powstaje pewien bardzo zabawny rozjazd myślowy:

- david od lat walczy z kościołem, pedofilami w nim krytymi i religią w szkołach (w uk też jest) - uważa to za bardzo poważny problem.

- natomiast galopujacy neomarksizm i uczenie 5 czy 10 latkow przyjemnosci z seksu analnego uważa za nic poważnego, ot "i co z tego, sa poważniejsze sprawy".

Troche niespójne podejście, może zacząć robić kampanie by wyrzucić religie z brytyjskich szkol bo nam w koncu blizej do tego gdyż nasze dzieci chodza tu do szkół? A może nie ma sensu i zostawić ja w spokoju skoro edukacja seksualna i tak jest nawet w szkolach katolickich?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2021-07-21 14:18:40 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-07-21 13:12:45, daavid napisał(a):
Dlaczego nie mogę mieć pretensji do tego, że w publicznej szkole naucza się bzdury?

Dlatego, że uczyli Cię tego na zajęciach dodatkowych, więc pretensje możesz kierować do rodziców, że na nie chodziłeś, a nie do szkoły.
Cytat:
Będę mieć takie sama jak ktoś będzie opowiadał bzdury na temat biologii człowieka np. w kwestii płci

Na szczęście tych bzdur nie ma w programie nauczania (jeszcze), a starania rodziców, żeby tam nie trafiły totalna opozycja nazywa "strefami wolnymi od lgbt", co jak zapewne wiesz, odbiło się echem na świecie, był nawet o tym temat na forum
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2021-07-21 14:25:34 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-21 13:43:47, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

W kwestii kalendarzyka i lekcji religii, powinieneś raczej mieć pretensje do swoich rodziców, że Cię tam posłali, a nie czego tam uczą.
Trzeba mieć tupet, żeby się do prof Kotarbińskiego porównywać, Tobie oderwanie od jednych i drugich nie grozi.

Nie ma nic złego, że david szuka autorytetów i buduje swoj światopogląd na bazie czyiś pogladów ale powstaje pewien bardzo zabawny rozjazd myślowy:

- david od lat walczy z kościołem, pedofilami w nim krytymi i religią w szkołach (w uk też jest) - uważa to za bardzo poważny problem.

- natomiast galopujacy neomarksizm i uczenie 5 czy 10 latkow przyjemnosci z seksu analnego uważa za nic poważnego, ot "i co z tego, sa poważniejsze sprawy".

Troche niespójne podejście, może zacząć robić kampanie by wyrzucić religie z brytyjskich szkol bo nam w koncu blizej do tego gdyż nasze dzieci chodza tu do szkół? A może nie ma sensu i zostawić ja w spokoju skoro edukacja seksualna i tak jest nawet w szkolach katolickich?

Gdzie ja napisałem, że pięciolatków trzeba uczyć o seksie analnym?

W jukeju, pomijając jakieś ortodoksyjne szkoły dla katolików, Żydów, na zajęciach z religii uczy się o religii a nie klepie zdrowaśki.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2021-07-21 14:30:48 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2021-07-21 14:25:34, daavid napisał(a):
W jukeju, pomijając jakieś ortodoksyjne szkoły dla katolików, Żydów, na zajęciach z religii uczy się o religii a nie klepie zdrowaśki.

Pierwsze słyszę, żeby na lekcjach religii klepało się zdrowaśki.

Tymczasem na Węgrzech Orban zapowiada referendum w sprawie ochrony dzieci przed praniem mózgów tęczową ideologią.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2021-07-21 15:38:10 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-21 14:30:48, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

Dziwne bo miałem religię z młodym księdzem, starym proboszczem, zakonnicą, katechetą i zawsze klepaliśmy modlitwy...

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2021-07-21 16:16:55 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

[/LIST]
Cytat:

2021-07-21 15:38:10, daavid napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Dziwne bo miałem religię z młodym księdzem, starym proboszczem, zakonnicą, katechetą i zawsze klepaliśmy modlitwy...

Bez obrazy Dawid, ale to wyjaśniałoby twoją wiedzę w temacie religii. Katecheza to nie lekcja modlitewna.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2021-07-21 16:52:51 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-21 16:16:55, Gwontownik napisał(a):
[/LIST]
Cytat:

2021-07-21 15:38:10, daavid napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Bez obrazy Dawid, ale to wyjaśniałoby twoją wiedzę w temacie religii. Katecheza to nie lekcja modlitewna.

A jak jest różnica pomiędzy religią w szkole a katechezą?

Moja siostra uczy religii w wiedeńskiej szkole. Wg tego co mi mówiła to jest właśnie diametralna różnica bo tam nauczają wiedzy o religiach a w Polsce tylko o religii katolickiej i to kontekście urabiania nowego wyznawcy.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2021-07-21 16:54:16 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-21 13:43:47, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

Ty od lat bronisz pedofili w sułtannach, może dlatego jak mantra powtarzasz termin seks analny.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2021-07-21 17:39:35 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2021-07-21 16:52:51, daavid napisał(a):
Moja siostra uczy religii w wiedeńskiej szkole. Wg tego co mi mówiła to jest właśnie diametralna różnica bo tam nauczają wiedzy o religiach a w Polsce tylko o religii katolickiej i to kontekście urabiania nowego wyznawcy.

To jeszcze dodaj w jakiej szkole uczy Twoja siostra.
Do poczytania.

Oraz Link 2
"Również w Austrii nauka religii w szkołach państwowych jest obowiązkowa, a koszty jej pokrywane są ze środków publicznych. Z zajęć mogą zrezygnować uczniowie, którzy ukończyli 14 rok życia, ale brane jest pod uwagę tylko oświadczenie pisemne. Z lekcji religii zwolnione są też te dzieci, których rodzice zażądali tego na piśmie. W salach szkolnych, jeśli większość dzieci to chrześcijanie, muszą wisieć krzyże, a nauczycielami mogą zostać tylko osoby zaakceptowane przez właściwy związek religijny. Kościoły decydują również o programie nauki religii. Do państwa należy jedynie sfinansowanie książek do nauki tego przedmiotu.”

Do góry stronyOffline

Strona 49 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,