Str 43 z 61 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2021-07-03 10:32:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Nie napisałem nic bo nie miałem kompletnie czasu na to. Szkoda, że post można edytować tylko o zez godzinę.
|
sqlserver | Post #2 Ocena: 0 2021-07-03 11:56:26 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-07-02 22:14:29, daavid napisał(a): To też ciekawe uefa-zakazala-teczy-w-dwoch-krajach-euro-2020 godne ubolewania to bedzie zachowanie tych samych reklamodawcow w Katarze, gdy nawet nie wspomna o teczy i beda w fotoszopie usuwac kobiety z plakatow. Obluda i tyle. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2021-07-04 08:50:06 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Przeniesione z wątku o uzaleznieniach
Cytat: 2021-07-04 03:27:13, daavid napisał(a): A słyszeli o "jeleniu" i numerze 24 w Brazylii? Ostrzegam, mocne to: <a href="https://www.sport.pl/pilka/7,64946,27278129,w-brazylii-wybuchla-afera-bo-nikt-w-kadrze-nie-nosi-numeru.html" target="_blank" target="_new">https://www.sport.pl/pilka/7,64946,27278129,w-brazylii-wybuchla-afera-bo-nikt-w-kadrze-nie-nosi-numeru.html</a> Sędzia z Rio de Janeiro, Ricardo Cyfer dał Brazylijskiej Konfederacji Piłkarskiej 48 godzin, aby wyjaśniła, dlaczego żaden zawodnik reprezentacji, która gra w Copa America nie nosi na koszulce numeru 24. Pozew o wyjaśnienie sprawy złożyła w sądzie grupa walcząca o prawa osób LGBT - Rainbow Citizens. Co łączy jelenia z numerem 24? W tym roku w turnieju każdy zespół mógł zgłosić do gry aż 28 zawodników z powodu pandemii COVID-19. Poprzednio drużyny były w 23-osobowych składach. Nie było wtedy problemu z nr 24. Tym razem Brazylia zgłosiła do gry 24 zawodników. Z nr 23 na koszulce występuje bramkarz Ederson, a z 25 pomocnik Douglas Luiz. Ominięcie 24 wzbudziło uwagę, zwłaszcza że liczba ta kojarzona jest w Brazylii z homoseksualizmem. Wyjaśnienie tego związku jest dla osób spoza brazylijskiego kręgu kulturowego dość skomplikowane. Chodzi o nielegalną, ale popularną brazylijską loterię - Jogo do Bicho - Gra Zwierząt. Nie wchodząc zbytnio w szczegóły, w tej grze hazardowej każdej liczbie przyporządkowane jest jakieś zwierzę - tak jak u nas w totalizatorze sportowym w czasie PRL za każdą liczbą kryła się dyscyplina sportu. W Jogo do Bicho jedynka to struś, dwójka to orzeł, trójka to osioł itd. Pod numerem 24 kryje się jeleń. Po portugalsku to: veado. To słowo funkcjonuje w Brazylii jako homofobiczna obelga wobec mężczyzn. Tak jak w języku polskim słowo na p. Cytat: 2021-07-04 03:58:52, Maat17 napisał(a): Co to za slowo na p? Cytat: 2021-07-04 07:39:05, violettaphotography napisał(a): p_zda? Cytat: 2021-07-04 08:06:24, cris82 napisał(a): wy tak serio? raczej pedal rowerowy... Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Jurny_Jurek | Post #4 Ocena: 0 2021-07-04 15:27:15 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Pamietacie tego pedofila, lidera lgbt mlodych w szkocji? Ano u nas też sie jeden "celebryta" wysypał. Ten od przyczepiania tabliczek "strefa wolna od lgbt". Chłop od kilku lat umoralniał innych, prowadzil krucjate antykoscielna bo pedofile a sam na razie bedzie miał co najmniej przesłuchanie po zawiadomieniu do prokuratury. I oczywiście, dopóty sąd nie rozstrzygnie o winie.
"🏳️🌈 Lider środowisk LGBT pedofilem? 🔞 Bartosz S. to znany działacz LGBT z Lublina, wśród jego aktywności najgłośniejsza była kampania oczerniająca lubelskie samorządy, w której działacz lobby LGBT instalował kłamliwe tablice dot. "Stref wolnych od LGBT". Jest on także członkiem programu liderskiego Fundacji byłego prezydenta USA Baracka Obamy. Cała burza zaczęła się od wyznania 16-letni Alex, który mając problemy z depresją liczył na pomoc od lidera środowisk LGBT. Ich znajomość na początku była niewinna, jednak później zaczęła robić się bardzo toksyczna, o czym świadczy przejmujące wyznanie nastolatka. "Potem jak spotkałem Barta na grindrze* to bart mi pisał że by mnie cwe*ił i jeb*ł (z czego bart wiedział że miałem wtedy 14 lat, plus w tribes miał twink (twink to młodo wyglądający geje)" - opisywał nastolatek. Bartosz S. korzystając ze złego stanu zdrowia psychicznego Alexa oraz jego myśli samobójczych miał składać 14-latkowi propozycje seksualne oraz prosić go o swoje nagie zdjęcia. Zawiadomienie do prokuratury w tej sprawie złożyła już Fundacja Życie i Rodzina." I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2021-07-05 22:42:23 (4 lata temu) |
W sezonie wiosna -lato 2021 modne są akcje związane z rasistami, faszyści w tym sezonie są passé
![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
|
|
sqlserver | Post #6 Ocena: 0 2021-07-06 16:05:05 (4 lata temu) |
![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
sqlserver | Post #7 Ocena: 0 2021-07-06 22:31:25 (4 lata temu) |
To powinno znaleźć się tu w temacie o zgniłej Brytanii, niepokojach covidowych i nowej telewizji informacyjnej … jestem rozbity
![]() Podczas wywiadu w telewizji GBNews ujawniono widzom, że Susan Michie, członkini SAGE (Scientific Advisory Group for Emergency) jest członkinią Partii Komunistycznej od 40tu lat! Wywiad SAGE to rządowa grupa doradców naukowych, która de facto dyktowała i w dalszym ciągu politykę rządu UK podczas 'pandemii'. Michie to, uwaga: psycholog behawioralny. Jest współodpowiedzialna za rządową kampanię strachu, manipulacje ludzkimi emocjami i ohydne kampanie reklamowe. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2021-07-06 22:46:37 (4 lata temu) |
Komunizm został tak "wyciszony" i wybielony, że to żadna siara. Fashista, nazishsta, rashista, hłomofob, antysemita? O to zło, komunizm to jak kucyzm - zbrodniczy system wiecznie niedoceniany dopóty ktoś nie skończy w korei północnej.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2021-07-06 22:50:35 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-07-06 16:05:05, sqlserver napisał(a): ![]() Na nieszczescie dla chłopaków chiński samolot bojowy strąca 4 takie jednocześnie z 17km. Nie beda mieli jak wykazać sie w walce wrecz. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 06-07-2021 22:51 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2021-07-06 23:21:52 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: 2021-07-06 22:46:37, Jurny_Jurek napisał(a): Komunizm został tak "wyciszony" i wybielony, że to żadna siara. Fashista, nazishsta, rashista, hłomofob, antysemita? O to zło, komunizm to jak kucyzm - zbrodniczy system wiecznie niedoceniany dopóty ktoś nie skończy w korei północnej. To prawda. Dzisiaj uslyszalam od 30-latka, ze komunizm nie jest taki zly. Ludzie przynajmniej wiedza co im wolno a co nie. Oczywiscie nie zapytalam czy tych co sie nie sluchaja to do piachu czy moze ma inne pomysly. Takie rzeczy mowi czlowiek, ktory mial mozliwosc wyjazdu ze swojego kraju, podjecia nauki i pracy w innym panstwie. Moge tylko sobie wyobrazic co mysla Ci, ktorzy nigdy nawet nie sprobowali wyjechac. To straszne jakie pokolenie pozwolilismy wychowac. Nie kupuje w Amazonie.
|