MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Galopujący neomarksizm

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 41 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 41 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-06-29 10:13:17 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Disney zmienia nazwę statku Boby Fetta. Nie chcą nawiązań do niewolnictwa.
Chcą uwolnić się od kłopotliwych konotacji w kontekście historii zniewolenia Afroamerykanów w Stanach Zjednoczonych.

Kultowy statek Boba Fetta Slave I po ponad 40 lat zmienia swoją nazwę. Fani będą zadowoleni z nowej Boba Fett's Starship

Producenci zapewne są w rozterce co zrobić z małym Anakinem i jego mama w Episode 1 czy nazwać ich Starshipy czy klasycznie pomalować ich na czarno (ale to tez niepoprawne), może po prostu usunąć ich z filmu i zastąpić wątkiem dzieciństwa szturmowca FN2187 (Finna)

Źródło
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-06-29 16:31:10 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Czyżby Grupa Wyszechradzka się odradzała :-8

Prezydent Czech Milosz Zeman: Osoby transpłciowe są dla mnie obrzydliwe

Milosz Zeman skomentował przegłosowaną niedawno na Węgrzech ustawę anty-LGBT zakazującą "promocji homoseksualizmu" w szkołach. W programie telewizji CNN Prima News poparł działania węgierskiego premiera Viktora Orbana..
-Jeśli przechodzisz operację korekty płci, to w zasadzie popełniasz przestępstwo samookaleczenia. Osoby transpłciowe są dla mnie odrażające. (...) Viktor Orbán mówi, że nie jest przeciwny homoseksualistom, ale jest przeciwny manipulowaniu rodzicami oraz dziećmi w sferze edukacji seksualnej. (…;) Muszę się z nim zgodzić powiedział prezydent Czech
- Przeszkadzały mi radykalne bojowniczki o prawa polityczne kobiet, ruch MeToo czy coroczna parada równości Prague Pride - dodał. 76-letni czeski przywódca zauważył, że gdyby był młodszy, zorganizowałby wielką heteroseksualną demonstrację w Pradze.
Źródło

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 29-06-2021 16:35 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: +1

2021-06-29 22:21:32 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

[/LIST]
Cytat:

2021-06-28 16:27:07, sqlserver napisał(a):
bo jest transfobka a dla takich nie ma miejsca wśród nas

tylko ze to stara sprawa, może jeszcze coś nawywijała albo oni są pamiętliwi

Zabawne bo to wszystko zaczęło się od tego, że ona odniosła się do sytuacji osoby, która za jakieś wpisy o osobach transseksualnych (o tym, że kobieta transseksualna nie jest dokładnie taka sama jak kobieta "biologiczna) utraciła pracę. Rowling napisała, że to przesada. Tyle wystarczyło.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2021-06-29 22:59:33 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Kuźwa, ale mnie wmurowało to:

"Anthony Ramos z organizacji GLAAD napisał, że Rowling sprzymierzyła się z "antynaukową ideologią", która odmawia człowieczeństwa transpłciowym ludziom."

Ale generalnie to fakt, jest zacofana bo płci nie ma. Jest jutro i różnie bywa
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-06-29 23:23:29 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Rząd Hiszpanii socjalistycznego premiera Pedro Sancheza przyjął we wtorek projekt Ustawy o Rzeczywistej i Efektywnej Równości Osób Transpłciowych oraz gwarancji praw osób LGBTI, który pozwala m.in. na zmianę płci w rejestrach osobom nieletnim.
Zgodnie z dokumentem, zmiana płci oraz imienia osób transseksualnych w rejestrze cywilnym będzie możliwa od 14. roku życia, bez konieczności przechodzenia badań lekarskich, psychologicznych, uprzedniego leczenia hormonalnego ani procedury sądowej. Od 16 lat do zmiany płci oraz imienia w rejestrach wystarczy deklaracja własna o niezgodności płci odczuwalnej z tą nadaną po urodzeniu, od 14 do 16 lat za zgodą rodziców lub opiekunów.

Źródło

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2021-06-29 23:41:13 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Jak to było? Fajek czy piwa nie kupisz bo za młody - a płeć se zmienisz. Fair dla 14 letnich palaczy i 16-letnich piwoszy to to nie jest...
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-06-29 23:48:36 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

No chyba ze urodzisz dziecko mając 11 lat, nie mam 100% pewności ale gdzieś słyszałem, że nieletnia, która urodzi dziecko w UK autonatycznie zyskuje status pełnoletniej

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 29-06-2021 23:49 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2021-06-30 01:37:41 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

[LIST]
Cytat:

2021-06-29 23:48:36, sqlserver napisał(a):
No chyba ze urodzisz dziecko mając 11 lat, nie mam 100% pewności ale gdzieś słyszałem, że nieletnia, która urodzi dziecko w UK autonatycznie zyskuje status pełnoletniej

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 29-06-2021 23:49 ]

W jakim sensie? Przywilejów, czy obowiązków i odpowiedzialności, np karnej?

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-06-30 08:00:53 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-06-30 01:37:41, daavid napisał(a):

prawnej, ale nie jest to z "urzędu", sad musi tak orzec i musi mieć co najmniej 16 lat

Legal adulthood
You are legally an adult if:

you are 18 or over;
you are aged 16 or 17 and are married or in a registered partnership;
you are a mother aged 16 or 17 and a court has declared you an adult.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2021-06-30 10:48:56 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-06-30 08:00:53, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-06-30 01:37:41, daavid napisał(a):

prawnej, ale nie jest to z "urzędu", sad musi tak orzec i musi mieć co najmniej 16 lat

Legal adulthood
You are legally an adult if:

you are 18 or over;
you are aged 16 or 17 and are married or in a registered partnership;
you are a mother aged 16 or 17 and a court has declared you an adult.
Code:

No tak, pewnie chodzi o to, że 16 letnie dziecko zostaje prawnym opiekunem nowonarodzonego dziecka. W przypadku 11 letniego zostaną nimi rodzice "mamy".

Do góry stronyOffline

Strona 41 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,