MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Galopujący neomarksizm

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 37 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 37 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: +1

2021-06-18 23:02:59 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-06-18 12:01:55, daavid napisał(a):
Nie myślałem, że w tym wątku da się wkleić filmik z kanału o Korei Północnej ;)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 18-06-2021 12:02 ]

W dużym skrócie:

,,Yeonmi Park to aktywistka na rzecz praw człowieka i prezenterka telewizyjna, która uciekła z Korei Północnej. Gdy skończyła 11 lat – jej ojciec trafił do obozu koncentracyjnego, a matka na kilka miesięcy do aresztu. Ostatecznie Park wylądowała w USA. Z początku zachłysnęła się „wolnością”. Znów mogła żyć wygodnie – jak przed wysłaniem jej ojca do obozu. Dostała się również na amerykański uniwersytet – Columbia University. Tam z przerażeniem odkryła, że USA i jej starą ojczyznę więcej łączy niż dzieli.

- Spodziewałam się, że płacę tę fortunę, poświęcam cały ten czas i energię, aby nauczyć się myśleć. Ale [na uniwersytecie – red.] zmuszają was do myślenia tak, jak chcą, abyście myśleli – mówi dziewczyna w wywiadzie dla FOX NEWS. – Zdałam sobie sprawę, wow, to jest szalone. Myślałam, że Ameryka jest inna, ale widziałam tak wiele podobieństw do tego, co zobaczyłam w Korei Północnej, że zaczęłam się martwić.

Wspomina, że pierwszy raz poczuła to, gdy wyraziła na zajęciach podziw dla pisarki Jane Austin. Usłyszała, że pisarka ta miała „kolonialny sposób pisania” i była „bigotką” i „rasistką” – i tak samo było z wieloma innymi pisarzami, których dzieła jej się spodobały.

Następnie zaczęto przymuszać ją do używania tzw. „zaimków niebinarnych” w stosunku do osób LGBT+. Nie mogła wyrazić sprzeciwu – czuła taką samą presję jak w komunistycznej Korei. Koreanka przyznaje, że angielski jest jej trzecim językiem i trudno jej było w ogóle zrozumieć takie dziwactwo.

Yeonmi Park stwierdza również, że Amerykanie zamiast rozważać prawdziwe przyczyny różnych problemów, tłumaczą wszystko w lewicowy, propagandowy sposób.

– Każdy problem tłumaczyli, jako winę białych mężczyzn – mówi Park w wywiadzie. - Korea Północna była dość szalona, ale nie aż tak – zakończyła."
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2021-06-18 23:42:09 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Te "zaimki niebinarne" to przynajmniej w przypadku języka angielskiego nie są aż tak bardzo nie naturalne,jak w przypadku języka polskiego. Gdzieś w sieci widziałem "próbki" po polsku to mało co skrętu nie dostałem.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 19-06-2021 00:07 ]

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #3 Ocena: 0

2021-06-24 09:19:38 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Moj ulubiony to "Pano" *ROFL*

Co do tematu Mistrzostw Europy w kopanej ( a zeby nie psuc tematu fanom kopaczy z watku obok) do myslenia daje mi fakt, ze teczowi niemcy chcieli podswietlic tecza swoj stadion, w bbc rzecz jasna o przesladowaniu 4 liter itd, a czy w premier league (lidze tak inkluzywnej jak sie tylko da) jest chociaz jeden zadeklarowany, wyoutowany elgiebet ?
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2021-06-24 11:03:15 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Zderzenie cywilizacji - piłkarze z dumą śpiewający hymn narodowy i jakiś przedstawiciel ideologii lgbt. Ideologii, której podobno nie ma ale tylko spróbuj powiedzieć, że masz gdzieś bo kto co w łóżku robi to jego sprawa..

Obrazek
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2021-06-24 16:19:14 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

A jaka to drużyna?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-06-24 17:18:44 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-24 16:19:14, SweetLiar napisał(a):
A jaka to drużyna?

faszystowscy Węgrzy,
film, niestety nie da się go bezpośrednio
w mediach zrobili z nich potomków TYCH faszystów z lat 40 zresztą przez cały ich hymn na stadionie było gwizdane przez Niemców którzy dumnie machali swoja nowa flaga
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-06-24 18:07:09 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Rząd Aragonii, wspólnoty autonomicznej na północnym wschodzie Hiszpanii, ogłosił egzaminy konkursowe na lekarzy rodzinnych w publicznych ośrodkach zdrowia. Z 217 oferowanych miejsc pracy dla lekarzy rodzinnych 29 zarezerwowano dla określonych grup, w tym osób transseksualnych i cierpiących na choroby psychiczne.
Dwa stanowiska są przeznaczone dla lekarzy cierpiących na chorobę psychiczną, cztery dla transseksualistów, sześć dla ofiar przemocy ze względu na płeć, trzy dla ofiar terroryzmu, trzynaście dla osób z niepełnosprawnościami fizycznymi i jedno dla osoby z niepełnosprawnością intelektualną

czegoś nie zrozumiałeś homofobie:-M]

źródło

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 24-06-2021 18:08 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #8 Ocena: 0

2021-06-24 18:33:06 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

To nawet smieszne. Te poczynania hiszpanow sa smieszne w zestawieniu z tym jak normalnymi sa wszyscy ktorych dotad poznalem.

Co do Euro.
Anglia Niemcy bedzie i na starcie meczu angole beda kleczec a niemcy powinni zaczac ich calowac , wtedy wszystkie kolory i mniejszosci powinny byc zadowolone
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-06-24 20:54:06 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-06-24 18:33:06, admiralbibol napisał(a):

Co do Euro.
Anglia Niemcy bedzie i na starcie meczu angole beda kleczec a niemcy powinni zaczac ich calowac , wtedy wszystkie kolory i mniejszosci powinny byc zadowolone

jedni będą przepraszać za V2 a drudzy za Drezno

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2021-06-24 21:02:06 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

W Brukseli wścieklizna:

"Uchylić ustawę???
Prawo zostało uchwalone, opublikowane. Po sprawie.
Poza tym ta ustawa nie jest o... nie jest o homoseksualistach...
Jest o tym, że wyłącznie rodzice mogą decydować o edukacji seksualnej swoich dzieci.
O tym jest ta ustawa."

Orbán dla mediów, Bruksela 24.06

Polskojezyczne media w Polsce i tak przetłumacza to po swojemu a ten grubas z tabliczkami pojedzie na granice Węgier i zrobi fotke swojej tabliczce "strefa wolna od lgbt".

Kumpel robi tu w korpo i nie ma tygodnia by ceo czy jakis director nie słał maili o lgbt, nawet jeden gej w hr ma tego dość. To byl jakis miesiac celebrowania lgbt czy co?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 37 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 36 | 37 | 38 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,