Str 33 z 61 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
stanislawski |
Post #1 Ocena: 0 2021-05-25 10:54:12 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2021-05-24 23:24:50, sqlserver napisał(a):
Analfabeci będą mogli być nauczycielami w Nowym Jorku
Kandydaci na nauczycieli nie będą już więcej musieli zdawać egzamiu z umiejętności czytania i pisania. Celem jest zwiększenie różnorodności ciała nauczycieskiego, ponieważ kandydaci z pewnych grup etnicznych nie są w stanie zdać tego testu. Dobro dziecka jest podrzędne różnorodności
Zrodlo
Wydaje mi się, żę docieramy już tej korzystnej fazy, kiedy im gorzej tym lepiej.
Absurdy trzeba pogłębiać. To takie pompowanie balonika. Aż pierd...
|

|

|
|
|
Kanonier30 |
Post #2 Ocena: 0 2021-05-25 15:34:45 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Z tego co zrozumiałem to te zarządzenia, decyzje są niemal zawsze motywowane politycznie. Decyzje zapadają głosami wybranych przez społeczeństwo reprezentantów. Taka jest nadrzędna zasada demokracji.
Pytaniem od zawsze otwartym jest 'kto jest w polityce, uczynił z działalności politycznej źródło stałego dochodu?' Albo też, to 'kto uczestniczy w wyborach lokalnych, regionalnych krajowych?' Poziom zidiocenia publiki postępuje szybko, a więc odzwierciedleniem są decyzje władz lokalnych czy stanowych. Suweren dokonał wyboru... .
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #3 Ocena: 0 2021-05-25 16:07:58 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-05-25 15:34:45, Kanonier30 napisał(a):
Z tego co zrozumiałem to te zarządzenia, decyzje są niemal zawsze motywowane politycznie. Decyzje zapadają głosami wybranych przez społeczeństwo reprezentantów. Taka jest nadrzędna zasada demokracji.
Pytaniem od zawsze otwartym jest 'kto jest w polityce, uczynił z działalności politycznej źródło stałego dochodu?' Albo też, to 'kto uczestniczy w wyborach lokalnych, regionalnych krajowych?' Poziom zidiocenia publiki postępuje szybko, a więc odzwierciedleniem są decyzje władz lokalnych czy stanowych. Suweren dokonał wyboru... .
Politycy ignorują swoich wyborców bo obecnie wygrywa się dzięki poparciu lub nie mediów, nawet nie musza udawać czy dbać o wyborców bo cała robotę robią media i to im polityk musi się podobać a ze teraz jest faza na kolorowych, lgbt i kobiety wiec mamy wyścig kto będzie miał lepszy pomysł moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
daavid |
Post #4 Ocena: +1 2021-05-25 16:50:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Nie za wszystkim stoi polityka, za niektórymi zdarzeniami stoi po prostu niekompetencja rządzących. Zamieszanie z Czechami w sprawie elektrowni to najlepszy dowód. Pal licho, czy już się dogadali, czy nie, ale skoro dało się temat ruszyć w ciągu paru godzin to równie dobrze można było to zrobić wcześniej. No ale nie było komu.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #5 Ocena: 0 2021-05-27 19:21:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Niekompetencja rządu to np. faworyzowanie kolorowych przy przyjmowaniu na studia i dodatkowe punkty za rasę czy się tematy pomyliły i kopalnia Turów pełni w tym temacie funkcję spluwaczki na pis? Bo chyba mało jest to związane z tematem? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #6 Ocena: +1 2021-05-27 19:41:45 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Różnie można mówić. Czasami za tym, że podejmuje się takie a nie inne decyzje stoi nie "podbudowa ideologiczna" a zwykła niekompetencja. Turów to tylko przykład.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #7 Ocena: 0 2021-05-27 23:23:50 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ogólnopolski Strajk Kobiet bez ogródek ocenia tradycyjny model rodziny jako... faszystowski. Takie stwierdzenie pojawiło się w pierwszej wersji wpisu: "I na obrazkach, i w treści model rodziny z faszystowskiej matrycy – kobieta, mężczyzna, dzieci, wszyscy biali, polscy, pełnosprawni, hetero i cis, uprawiający religię objawioną, podporządkowani sobie w katolickiej kolejności. Taki "jedyny słuszny" świat to wyzwanie na wojnę. Rzucacie je pod nogi dzieciom".
Po fali krytyki epitet "faszystowski" został usunięty. Zachowały się jednak screeny.
 Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
DADAM1986 |
Post #8 Ocena: 0 2021-05-27 23:41:21 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Najciekawsze epizody z moich ostatnich dwóch dni życia:
1. Tesco wczoraj przy kasach z obsługą.
Nie zauważyłem "card payment only", rozłożyłem zakupy na taśmie.
Pani kasuje, a potem awantura na cały sklep. Był menadżer, kilku przechodniów po mojej stronie, większość po tamtej... Nieważne
2. Dzisiaj na plaży w Swansea chciałem kupić ice cream, no i "card payment only". Coś we mnie pękło. Co jest KUR..! JAko rocznik 86' nie pamiętam kupowania lodów inaczej niż za gotówkę! Myślałem, że autentycznie rozpier... tą budkę z lodami. Nie płakałem od śmierci dziadka 14 lat temu do dzisiaj.
Zdałem sobie sprawę, że już za późno. Osiągnęli co chcieli.
Te kłótnie o szczepionki i inne pierdoły w pobocznych wątkach wydają mi się obecnie niczym innym jak nic nieznaczącym bełkotem. Zdałem sobie sprawę jak nigdy, że nie jestem: wolnym człowiekiem, w ogóle anonimowym. Tym bardziej mam zero do powiedzenia w tym świecie.
Ładna mi elita intelektualna, politechnika i inne pierdoły. Od początku liczyły się tylko układy.
Ja się wyłączam z tych dyskusji. Pozdrawiam myślących, może kiedyś razem o coś zawalczymy jeszcze. Konto zostawiam jakby ktoś chciał na priv jakąś mobilizację zorganizować.
Pozdrawiam
|

|
 |
|
cris82 |
Post #9 Ocena: +1 2021-05-28 18:43:49 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
haha jaka smutna historia
szybko sie poddales bo nie sprzedali ci galki loda za gotowke
a 3dni temu jeszcze takie plomienne przemowy J A SIE NIE PODDAM BEDE WALCZYC DO KONCA GOTOWKA MUSI PRZETRWAC  [ Ostatnio edytowany przez: cris82 28-05-2021 18:45 ]
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2021-05-28 19:51:55 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Aktywistki i aktywiści to ludzie
Mamy w Polsce trudność z tym, by uznać, że aktywizm na pełen etat to ciężka praca, a za pracę należy się godna płaca. Albo inaczej: że rewolucji nie zrobi się przeznaczając na to godzinkę w tygodniu po powrocie z biura i za własne pieniądze.
W skrócie: Aktywistom powinniśmy płacić pensje z podatków, bo rewolucja sama się nie zrobi. Może zawód aktywisty zawodowego i 6% od smartphona
To nie jest kraj dla aktywistów. Wywiad z Lempart moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|