MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Galopujący neomarksizm

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 32 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 32 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2021-05-16 13:18:24 (4 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2021-05-16 06:35:36, Jurny_Jurek napisał(a):
Copy&paste, wybaczcie długość, andypolo może przejrzeć memy z wątku "co cię rozbawiło". Przeczytanie tekstu z 3:30. Ze zrozumieniem:

"29-letnia Lisa Keogh, która studiuje prawo na Uniwersytecie Abertay w Dundee w Szkocji, została zgłoszona władzom uniwersytetu przez kolegów z klasy, po tym, jak powiedziała, że ​​kobiety nie są tak silne fizycznie jak mężczyźni. Studentka ostatniego roku jest obecnie przedmiotem formalnego dochodzenia ze strony uniwersytetu w sprawie „obraźliwych” i „dyskryminujących” komentarzy. Matka dwójki dzieci powiedziała, że ​​brała udział w seminarium wideo na temat feminizmu i prawa, kiedy poruszyła obawy dotyczące transpłciowych kobiet uczestniczących w mieszanych sztukach walki.

Po poinformowaniu koleżanek z klasy, że kobieta, która miała testosteron w organizmie przez 32 lata, będzie genetycznie silniejsza od przeciętnej kobiety, studentka została oskarżona o nazywanie kobiet „słabszą płcią”. Powiedziała The Times: „Myślałam, że to żart. Myślałam, że nie ma sposobu, aby uniwersytet ścigał mnie za skorzystanie z mojego prawa do wolności słowa ”. Pani Keogh twierdzi, że w czasie debaty została wyciszona przez swojego wykładowcę i po niej spotkała się z falą nadużyć ze strony kolegów z klasy.

Pani Keogh, którą wspiera Joanna Cherry QC, posłanka SNP z południowo-zachodniego Edynburga, kontynuowała: „Nie zamierzałam być obraźliwa, ale wzięłam udział w debacie i przedstawiłam moje szczere poglądy. Nie byłam złośliwa, transfobiczna ani obraźliwa. Podawałam podstawowy fakt biologiczny."

Matka dwójki dzieci obawia się, że jej ambicje zostania prawnikiem mogą zostać zagrożone przez działania dyscyplinarne jej uniwersytetu. Incydent miał miejsce zaledwie rok po tym, jak wykładowca ekonomii dr Eva Poen została oskarżona o transfobię przez studentki feministki i LGBT w tweecie, w którym powiedziała, że ​​„miesiączkują tylko kobiety”. Wściekli studenci Uniwersytetu w Exeter potępili wykładowczynię, oskarżając ją o „otwarte wykluczanie osób transpłciowych” w swoim poście.

Awantura wybuchła, gdy dr Poen odpowiedziała na tweet użytkownika Twittera, który brzmiał: „Nie każdy, kto miesiączkuje, jest kobietą. Nie każdy, kto jest kobietą, ma miesiączkę. Zmieńmy język." Wykładowca, który stanowczo zaprzeczał oskarżeniom o transfobię, odpisał: „Miesiączkę przechodzą tylko kobiety. Tylko kobiety przechodzą menopauzę ”. W 2018 roku student-wykładowca Angelos Sofocleous, który był asystentem redaktora w czasopiśmie filozoficznym "Critique'' Uniwersytetu Durham, został zwolniony wyniku awantury o transfobię po tym, jak napisał na Twitterze, że "kobiety nie mają penisów''.

Źródło: <a href="https://www.dailymail.co.uk/news/article-9581035/Law-student-29-said-women-vaginas-faces-disciplinary-action-university.html" target="_blank" target="_new">https://www.dailymail.co.uk/news/article-9581035/Law-student-29-said-women-vaginas-faces-disciplinary-action-university.html</a>

Tak jak pisałem wcześniej. To jest wojna o rzeczywistość.

Przeciwnik ma po swojej stronie armię bezmyślnych robotów, potocznie nazywanych studentami - które są produkowane seryjnie przez zachodnie uniwersytety. I jak na ironię, te roboty, które krzyczą o prawie do istnienia i żeby nie wykluczać - momentalnie przestaną widzieć ciebie jako człowieka, gdy wyrazisz własne zdanie, inne od ich zdania. Roboty nie będą miały żadnych oporów aby pozbawić Cię pracy, źródła utrzymania, prawa do wypowiedzi. Nie będzie ich obchodzić, że masz dwójkę dzieci i chcesz zdobyć wykształcenie i w konwekwencji lepszą pracę, która pozwoli im żyć na lepszym poziomie. Nie. W momencie, w którym dochodzi do myślozbrodni w Twoim wykonaniu, nie jesteś uznawany już za człowieka. Należy Cię zniszczyć. W każdy możliwy sposób."

Któryś z panów na forum ma miesiączkę? Może być nieregularnie ale może wesprzeć tę akcję ukarania kobiety wysyłając dowód.. źle to ująłem - nie z panów tylko osób bez macicy.

Pół biedy wykładowca. Pewnie prostytuje się mentalnie, ulegając aktualnej władzy, aby mieć robotę - czyli na chleb. Takie k... widziałem i w socjalizmie i kapitalizmie i pisizmie.
Ale koledzy z "klasy"? Co to za szumowina...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

daavid

Post #2 Ocena: +1

2021-05-16 13:23:32 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Miałem też napisać, że to nic nowego. Stalinowskie sądy pełne były przedwojennych prawników itd, itp.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-05-16 17:50:13 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Trzy mocarstwa, trzy kultury, trzy armie, trzy reklamy namawiające do wstąpienia do wojska

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2021-05-16 23:02:07 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cierpienia Współczesnego Wertera, świat się zatrzymał i wstrzymał oddech:

Obrazek
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-05-17 22:10:53 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

szkoły w Kanadzie mogą "zmienić" płeć dziecka bez wiedzy i zgody rodziców.

Dziecko mówi pedagogowi, że jest innej płci dostaje nowe imię oraz zaimki którymi posługuje się w szkole - wszystko bez wiedzy rodziców. Później szkoła załatwia dziecku psychologa - bez wiedzy rodziców - on wystawia diagnozę, a później blokady i hormony, a jak rodzice zaprotestują to do pierdla
Kanadyjski komunizm
Obrazek

z naszego ogródka, studentka została wyrzucona z uczelni za stwierdzenie, że "kobiety mają pochwy". Studentka prawa na Uniwersytecie Abertay w Dundee w Szkocji, podlega obecnie postępowaniu dyscyplinarnemu, a to z powodu jej „dyskryminujących komentarzy”. Chodzi o to, że część kolegów Lisy poczuła się urażona stwierdzeniem że „kobiety mają pochwy” koledzy z uczniów poczuli się urażeni jej komentarzami, w tym stwierdzeniem, że płeć żeńska nie jest tak silna fizycznie jak mężczyźni.
źródło
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2021-05-18 01:15:34 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Trochę prawdy w tym jest. Mojej żony sasiadka w PL pół życia lała męża ale lodówkę to on musiał z kolegą wnosić. Także siły były rozłożone 50/50..
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2021-05-19 12:48:00 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ta, baby będą grać razem z facetami w piłkę.
Link sport.pl

Chciałbym nadmienić, że też czuję się oszukany i dyskryminowany. Nie najlepiej gram w piłkę i nawet się nigdy do żadnego klubu nie zapisałem bo wiedziałam, że nie będą na mnie stawiać. Teraz wiem, że powinny być zapisy antydyskryminacyjne, tak żebym w takiej Legii mógł sobie pokopać.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 19-05-2021 12:49 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2021-05-19 18:53:26 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Czas umierać.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: +1

2021-05-24 23:24:50 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Analfabeci będą mogli być nauczycielami w Nowym Jorku
Kandydaci na nauczycieli nie będą już więcej musieli zdawać egzamiu z umiejętności czytania i pisania. Celem jest zwiększenie różnorodności ciała nauczycieskiego, ponieważ kandydaci z pewnych grup etnicznych nie są w stanie zdać tego testu. Dobro dziecka jest podrzędne różnorodności

Zrodlo

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #10 Ocena: 0

2021-05-25 09:13:18 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Cytat:

2021-05-24 23:24:50, sqlserver napisał(a):
Analfabeci będą mogli być nauczycielami w Nowym Jorku
Kandydaci na nauczycieli nie będą już więcej musieli zdawać egzamiu z umiejętności czytania i pisania. Celem jest zwiększenie różnorodności ciała nauczycieskiego, ponieważ kandydaci z pewnych grup etnicznych nie są w stanie zdać tego testu. Dobro dziecka jest podrzędne różnorodności

Zrodlo

Wincyj Wincyj :)

Ja naprawde zycze zeby inne kraje wprowadzaly sobie parytety, wszedzie i we wszystkim.
Efekty takich dzialan sa oczywiste wiec tym bardziej chce zeby byly widoczne mozliwe szybko.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Strona 32 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,