Tak ponad 300 tys lat współczesnej cywilizacji zajęło dojście do obecnego stanu. Popierając powyższą teorię szacowac można mniej niż 1000 lat, aby doprowadzić do kompletnej samozagłady. Bez wojen i przemocy.
Nie bądź takim pesymista, w środowisku islamskim to standardowy związek ze względów religijnych i kulturowych małżeństwa między kuzynostwem są dopuszczalne., szacuje się ze 55% związków w śród społeczności pakistańskiej w uk to związki pomiędzy kuzynami pierwszego stopnia w Pakistanie to 70%
I jakoś nie widać żeby się krańcowali
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Ja to bardziej pisałem pod kątem "no identify gender".
Małżeństwa pomiędzy kuzynostwem i w Polsce są spotykane, tak więc tu większego problemu nie widzę. Lecz pewien dysonans może wystąpić w układzie rodzic i dziecko.
Kompletne swinger's party.
co na to przeciwnicy teorii spiskowych , którzy mówili ze cyfrowy pieniądz niczego nie zmieni jak ktoś nie jest handlarzem narkotyków
Cyfrowy juan, czyli państwowa waluta elektroniczna testowana w Chinach, będzie najprawdopodobniej miała funkcję „daty ważności”. Rząd będzie mógł wygaszać cyfrowe juany, po wcześniej ustalonej dacie. W ten sposób w razie potrzeby będzie zmuszał obywateli do wydawania pieniędzy.
Gdzieś o tej "dacie ważności " pisałem w odniesieniu do podstawowego dochowu uniwersalnego. A kiedy porównamy to do ujemnego oprocentowania depozytów lub kar za posiadanie oszczędności to wszystko układa się w całość.
Czyli bedzie mozna zapomniec o jakiejkolwiek formie oszczednosci i powrocic do handlu barterowego.
Zauwazyliscie ogromny wzrost cen wlasnie “towarow” typu samochody, kruszce, łodzie itp?
To nie dzieje sie z powodu naglego popytu. Ludzie lokuja pieniadze we wszelkie dobra materialne.
Np samochody uzywane podrozaly jak nigdy pomimo rocznego lockdownu i siedzenia w domu?! Przeciez to totalny brak zapptrzebowania a nie jego wzrost czyz nie?
Sam kupilem uzywana przyczepe kempingowa tydzien temu, zalozylem hak do vito I takie tam.
Jak zawsze gromadzilem pieniadze tak od mniej wiecej 1.5 roku mam dziwna manie zamieniania na dobra materialne ktore nominalnie drozeja lub przynajmniej nie tanieja.
A Wy?
Czytałem, że w Polsce złoto jest dostępne przez kilka minut od dostawy i trzeba mieć wielkie szczęście aby się załapać na kupno.
Mało tego, spotkałem opinię, że ceny zbytu zaczynają się coraz bardziej odjeżdżać od cen giełdy LNBA.
Jak będzie realizowany plan z agendy 2030, to nie jestem pewien, czy jakakolwiek inwestycja pozwoli zabezpieczyć oszczędności. Złoto, kamienie, kolekcje zawsze można zdelegalizować. A jak rozliczysz sprzedaż, gdy pozbawia cię pieniądza fizycznego? Chleba nie kupisz idąc do piekarza z uncją złota. Inaczej, może kupisz, a jak resztę z uncji będziesz chciał otrzymać?
Wtedy największa wartością będziesz sam w sobie bo ludzie zaczną rozliczać się w barterze, umiesz naprawić komputer, odkurzacz czy wymurować murek to sąsiadka odpłaci ci ciastem albo w naturze
Jak w xviii wieku u niewolnika będziesz wart tyle co twoja praca