Str 8 z 12 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Kanonier30 |
Post #1 Ocena: 0 2021-04-12 18:43:11 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
@Mustafa... po co wstawiasz cały artykuł z serwisu? To nie jest przecież Twoja wypowiedź, a skopiowanie artykułu i wklejenie na Forum.
Teraz miałoby się pozostałych uczestników rozmowy do odniesienia wobec tez 'Spectatora'?
-----
Ale ok, to chociaż w kilku zdaniach. Moja opinia jest taka, że Brytyjczycy powinni skupić się na swojej wizji przyszłości i prowadzenia polityki, już poza czasem pandemii. W tekście - wPolityce - zafundowano Czytelnikom miksturę od szczepienia populacji, poprzez Ursulę von der Leyen, po rzekomą 'Europę w panice'.
Dobrze, że poznajesz poglądy konserwatystów - poprzez serwis wPolityce.pl - ale podobny wykład można skonstruować wobec perspektywy rozpadu Wielkiej Brytanii. Problem?
Dowodem niech będą regularne zamieszki w Ulsterze, zarówno ze strony lojalistów jaki i republikanów, poprzez nadchodzące wybory w Szkocki i szanse SNP ... Zauważam też tendencje, że problem Irlandii Północnej jest bardzo mocno zamiatany pod dywan w BBC czy Sky.
Nim 'The Spectator' ujrzy rozpad Unii, to może zobaczyć rozpad Zjednoczonego Królestwa. Irlandia Północna do Republiki, Szkocja niepodległym bytem i tymczasowo pozostająca w związku z Anglią - Walia. Pytanie na jak długo?
Tutaj link do 'Twojego' wpisu dla zainteresowanych:
wpolityce - TEKST ARTYKULU
Jeszcze raz zatem. Wielka Brytania jest naprawdę 'Wielka', a Unia upadnie. Von der Leyen jest tego symbolem. Klękajcie Narody przed Brytanią i Johnsonem, bo dorobek (zwłaszcza dziennikarski) Prime Minister w porównaniu do owej Von der Leyen jest tego miarą. Astra Zeneca to najwspanialszy wynalazek brytyjskich naukowców. Albion po raz kolejny ratuje świat...
Żal Spectatora, że już do tego 'poziomu' schodzi. Rzecz nie warta jest czytania, oprócz zafiksowanych członków Partii Konserwatywnej.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 12-04-2021 18:52 ]
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #2 Ocena: 0 2021-04-13 06:53:19 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2021-04-12 17:44:11, Mustafa1975 napisał(a):
W tym samy wydaniu The Spectator Katja Hoyer nie pozostawia suchej nitki na Ursuli von der Leyen, najsłabszym jej zdaniem ministrze w kolejnych rządach Angeli Merkel, która utrzymała się dzięki przyjaźni z panią premier. Projektowane przez nią reformy niemieckich sił zbrojnych nie zmieniające niczego, kosztowały miliony dolarów inkasowanych przez zatrudniane w niemieckim resorcie obrony zewnętrzne firmy doradcze. Zdaniem brytyjskiej publicystki kariera polityczna obecnej szefowej Komisji Europejskiej jest zadziwiającym przykładem na to, jak dzięki rodzinnym koneksjom, arystokratycznemu pochodzeniu i przyjaźni z Angelą Merkel, można zrobić międzynarodową karierę niczego sobą nie reprezentując. Nawet kwalifikacji moralnych, bo jak okazało się w 2015 niemal połowa jej pracy doktorskiej to plagiat. Nawet we własnej formacji, jak argumentuje Hoyer, von der Leyen nie miała nigdy wielkiego poparcia, a na dodatek tylko 1/3 ankietowanych uważało, że będzie ona dobrym szefem Komisji Europejskiej. Jak pisze brytyjska publicystka i historyk, specjalizująca się w dziejach Niemiec, to Emmanuel Macron, jak głosi brukselska plotka, chciał aby polityk niesamodzielny, niekompetentny i bez pozycji, jakim była von der Leyen, został szefem Komisji Europejskiej. Miał on uważać, że Paryż będzie miał więcej do powiedzenia w Brukseli, jeśli kluczowe stanowiska w Unii zostaną obsadzone przez politycznych średniaków, bez charyzmy i bez kompetencji.
O, myslałem że chodzi o nasze słońce peru, też na stanowisku dzięki przyjaźni. 😂
Plagiat pracy doktorskiej, no no, co za europejskie standardy. Nasz profesor tusk nic nie plagiatował, tytuł po prostu przyznała mu redaktorka tvn. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Dzikizewsi |
Post #3 Ocena: 0 2021-04-13 11:12:18 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat:
2021-04-12 15:29:10, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:
2021-04-12 14:54:13, Dzikizewsi napisał(a):
Cytat:
2021-04-12 12:19:34, Jurny_Jurek napisał(a):
Te przyzwyczajenie do zdrobnień nieznanym osobom to efekt bycia słodziaszkiem czy posiadania męża?
I dalej nie rozumiesz zasad działania ue wiec ci przypominam, że "pilnowanie interesu narodowego w pierwszej kolejności" to mżonka nie majaca nic wspolnego z traktatem lizbońskim. W Czechach nie mówili?
Witam .
Czekalem Jureczku kiedy wyskoczysz z ta sugestia , jescze cos tam o "Klubie pod jakas ostryga" zapomniales . Naprawde dziecinna zagrywka , chyba popularna w twoim gimnazjum ze tak czesto ja tutaj stosujesz do swoich interlokutorow .
Traktat Lizbonski nie jest nienaruszalny , tak samo jak go wprowadzono tak samo glosami wiekszosci mozna go zmienic innym traktatem . W szkole Ci tego nie mowili ? I tutaj jest cale sedno problemu , latwo jest krytykowac za klawiatury i wypisywac bzdury oparte na fobiach ale dokonac jakiejs pracy aby wyborcy chociaz nad wyborem europoslow sie zastanowili to juz nie , to juz za duzo pracy , to sie nie oplaca . I wybierany jest do PE polski Fromage , JKM ktory zaslepiony walka z Unia nawet potrafil glosowac przeciwko interesom wlasnego panstwa , wyborcom ktorzy poslali go by ten Polski interes pilnowal , o ueroposlach innych partii juz nie bede pisal bo to strata czasu .
A do Czech to ty sie tak Jureczku nie czepiaj . Wspanialy kraj , wspaniali ludzie , maja do nas wieksze pretensje za rozbior Czechoslowacji niz za 1968 . I 2 litrowe piwo kupuje za funta .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
Czekałeś powiadasz?
Bzdura oparta na fobiach to napisanie, że "Traktat Lizbonski nie jest nienaruszalny , tak samo jak go wprowadzono tak samo glosami wiekszosci mozna go zmienic innym traktatem".
To nie dość, że oderwane od obecnej sytuacji politycznej to jeszcze ten brak wiedzy w temacie mimo usilnego peplania.
Po pierwsze traktat musi zatwierdzić KAŻDY kraj członkowski bez wyjątku a nie większość (kogo, posłów PE), po wtóre lepszy JKM w PE niż towarzysze z KC PZPR, TW i inne elementy które w normalnym kraju poszłyby w polityczny niebyt już 25 lat temu. A po 3 nie wiem ile już tych piwek chlapnąłeś ale chyba nie spodziewasz sie, że na MW wykonam jakąś pracę by wyborcy sie nad wyborem zastanowili.
Wiem, że to tak nieładnie krytykować unie za jej minusy, przecież ma też dużo plusów ale w pisaniu nieprawdy powodowanej brakiem wiedzy nie sprawisz, że dokonam tu spisu kandydatów albo że nagle ktoś zmieni traktat lizboński na inny. Może i mi tego w szkole nie mówili bo było to już 20kilka wiosen temu wiec temat traktatu lizbońskiego był mi zupełnie obcy. Na szczęście można samemu "odrobić lekcje" by nie pisać głupot.
Jak spodziewasz sie, że zaproponuje ci prace nad innym traktatem i namówienie, by przegłosowano go większością to się srodze mylisz. Jestem zbyt poważny na takie zaczepki.
Bywaj zdrów Dziki.
Witam .
Jedziesz Jureczku , jedziesz , i to na pelnym gazie . Dwa razy prosilem cie abys ukazal mi gdzie pochwalam metody Putina i w jaki sposob moja osoba spowoduje ze Czechy stana sie strategicznym partnerem Rosji co mi zarzuciles . Dwa razy .
Co w zamian otrzymalem ? Odpowiedz pytaniem na pytanie i jakis trudno rozumialny belkot i sugestie ze jak tego nie rozumiem to jest spowodowane , twoim zdaniem , moim alkoholizmem .
Teraz dopisujesz mi ze twoja reakcja byla spowodowana tym ze bronilem tylko i wylacznie Putina i po to wlaczylem sie do rozmowy bo dzielny Jurek porownal Putina do Hitlera i braku reakcji UE na jego poczynania . Kazdy to sobie moze przeczytac , to bylo tylko dwie strony do tylu .
A teraz Jureczku w twoim stylu .
Czyli uwazasz ze Traktat Lizbonski to tak z nieba spadl jakiemus znudzonemu urzedasowi w Brukseli ? Nikt nad nim nie pracowal w PE ? Nikt go nie uchwalal w PE ? Po prostu jakiemus tam urzedasowi X przyszlo do glowy ze przedstawi ten dokument do podpisania wszystkim czlonkom UE i oni jak baranki go podpisza ? I uwazasz takze ze wbrew wszelkim zasadom demokracji jakiekolwiek zmiany w tym traktacie nawet przy checi i zdobyciu wiekszosci w PE sa niemozliwe ?
Pozostan w takim razie poza Unia i pisz te swoje dyrdymaly na jej temat z wyspy .
I wybacz ale u takiego bufona , jeslibym poznal wczesniej jego przekonania , bardzo ciezko by mi bylo przyjac oferte pracy .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #4 Ocena: 0 2021-04-13 11:28:24 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Prosze potraktuj to jako oficjalne ostrzezenie i prosbe o zaprzestanie wycieczek personalnych.
Niejasnosci z uzytkownikami mozna wyjasnic w ramach priv.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #5 Ocena: 0 2021-04-13 11:30:11 (4 lata temu) |
To jest kontra do zarzutu o brak wiedzy na temat "podpisywania traktatów większością" i intelektualnej prozy o szukaniu wyborcom dobrych kandydatów do PE? . Jeśli tak to 10/10.
Nie pochwalasz putina ale nie widzisz nic zlego w karmieniu go przez ue, która nałożyła mu embargo ale walić embargo bo w ue licza sie interesy panstw a nie ue. To takie krótkie podsumowanie unioentuzjasty z PL mieszkajacego w Czechach, który mi zarzuca pisanie dyrdymałów. Może zdążysz odczytać na przerwie.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #6 Ocena: 0 2021-06-17 21:41:32 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Stanisław Zalewski, były więzień Auschwitz, a obecnie prezes Polskiego Związku Byłych Więźniów Politycznych Hitlerowskich Więzień i Obozów Koncentracyjnych, nie może dochodzić sprawiedliwości przed polskim sądem za zwrot "polskie obozy" użyty przez niemieckie media - uznał w czwartek Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej.
Sąd, w którego obszarze właściwości znajduje się centrum interesów życiowych osoby podnoszącej naruszenie jej dóbr osobistych przez treści opublikowane na stronie internetowej, ma jurysdykcję do rozpoznania – w odniesieniu do całości doznanych krzywd i poniesionych szkód – powództwa odszkodowawczego wniesionego przez tę osobę tylko wtedy, gdy treści te zawierają obiektywne i możliwe do zweryfikowania elementy, pozwalające na bezpośrednie lub pośrednie indywidualne zidentyfikowanie tej osoby" - stwierdził TSUE.
źródło
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #7 Ocena: 0 2021-06-18 00:08:09 (4 lata temu) |
I teraz powinien zabrzmieć hymn unii europrjskiej, solidarności, wspaniałych wartości. Nie ma nic złego w "polskie obozy" za to "czarni sa odpowiedzoalni za wiekszosc gun crimes in Chicago" jest rasizmem systemowym i klekamy. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #8 Ocena: 0 2021-07-02 23:01:27 (4 lata temu) |
Wiadomo, ns2 zaraz ruszy, były kanclerz niemiec u putina na wypłacie - ale niby wszyscy potępiają czekistę i nie lubią takiej rosji, chca nawalnego i demokracji. Ale to nie koniec bo były premier Francji Francois Fillon właśnie został członkiem zarządu Zarubieżnieftu i dostąpił zaszczytu spotkania z Putinem.
A tu kolejni:
Tylko u nas w regionie ruskie złe i my mamy przestrzegać sankcji. Ta unia jest bardzo fajna, równa dla wszystkich i nie lubi rosji. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2021-07-02 23:11:19 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Nasze gwiazdy jeżdżą na zachód, chociaż już udeptuja sobie gniazdko a Schetyne i Budkę przy okazji moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2021-07-02 23:42:50 (4 lata temu) |
No ta sympatia dla austriaków i niemców to pielęgnowanie tradycji w końcu:
 I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|