MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamieszki w USA czyli walka z rasizmem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

Str 8 z 74

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2020-06-04 01:44:08 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-06-04 00:54:04, Adacymru napisał(a):
1. Po co wymyślasz co ja myślę czy nie o hasłach na transparentach, nie wciskaj twoich słów w moje usta,

2. Protest przeciwko poniżaniu, rasizmowi zawsze będę uważać za słuszny, ty zachowania rasistowskie popierasz czy negujesz?

Ada, gonisz swój własny ogon.
Nadal czekam na instrukcje jak odróżnić protestujących właściwie od protestujących niewłaściwie.

Cytat:

3 statystyki są fajne, bo zależnie od tego z jakim założeniem wychodzisz, ,zawsze możesz mieć wygodne do założenia statystyki.

A to zdanie to wręcz genialne jest.
Aż sobie zapisze, żeby mi nie umknęło jak przyjdzie zacytować *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 04-06-2020 01:45 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2020-06-04 03:56:15 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ile procent protestujących zajmuje się kradzieżami itp? 50%, 25%, 15%, 5%, 3%, 1%, 0.05%?

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 04-06-2020 03:56 ]

Do góry stronyOnline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2020-06-04 06:13:52 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

w tych protestach uczestnicza tez biali ciekawe czy chociaz znaja statystyki z poprzedniej strony

badzmy szczerzy takie staty w stanach to temat tabu : )

ja nie popieram przemocy w zadnej formie chodzi mi glownie o to ze te protesty wygladaja ma projekt polityczny a skala problemu na 300mln kraj wydaje sie rozdmuchana do tego stopnia ze traca na wiarygodnosci

urodzic sie czarnym w stanach to urodzic sie z wyrokiem smierci? taki jest tok myslenia tych ludzi

nie bez znaczenia jest tez fakt ze prawie kazdy zabity mial przeszlosc kryminalna i sie stawial podczas aresztowania

a na samym koncu naszej dyskusji po kazdym takim takim zabojstwie dochodzi do wmierzenia kary tak dziala system wiec po co protesty terrpryzujace caly kraj?

jezeli rasizm jest w us na podobna skale co w anglii tzn ze to jest marginalny problem a nie wydaje mi sie zeby bylo przyzwolenie panstwa na rasizm

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2020-06-04 06:27:37 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Hehe, wybaczcie ale mam ubaw. Statystyki prowadzone przez ONS czy inne ośrodki badawcze są po to, by pasować pod tezę? Dobre sobie, nie mam założenia, że mniejszość której jest 14% popełnia większość przestępstw. Ba, gdyby nie statystyki to powiedziałbym bzdura! Ale po to robi sie statystyki, by nie było:
- fałszywych tez
- oczerniania bezpodstawnie (upssss, niezamierzone)
- kłamliwych założeń
- wygodnych założeń...

No i po to prowadzi sie wszelakie statystyki by mieć przekrój społeczeństwa w liczbach a nie domysłach. Wybacz Ada, ale to jest zbyt niedorzeczne co napisałaś. Pracujesz w wymiarze sprawiedliwości i negujesz statystyki crime.

Racja, po co statystyki, david zadał mądre pytanie. Na MN 5 debili trzymało jakąś nazi flagę. Jakiś poprzednik Tuska verfofstogen czy jak temu timermansowi powiedzial, ze w Warszawie maszerowało 11 listopada 60.000 faszystów czy nazistów. Nie spłonal sklep, samochod, urząd ani nie okradziono media markt. David sie nie oburzał, nie wnikał w %. Nagle rozpierducha na taką skalę - i znaczenie ma %. Przecież to jest niemożliwe policzyć tak hasają po mieście i leją właścicieli sklepów czy podpalają domy z dziećmi.

Minie czas, tzw protesty w sklepach rtv sie skończą, dowiemy sie ile nastapilo napadow, podpaleń, zniszczeń itd. Ciężko bedzie ocenić jaki % protestujących ale da się oszacować liczbę przestepstw i strat. A po oszacowaniu - na kolanko i cmok w buta. Patrząc na STATYSTYKI i ile przestepstw popełniają to stswiam, że spory % robi rozpierduchę, w parunastu się nie da podpalić tylu miast.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 04-06-2020 06:32 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2020-06-04 07:32:38 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
jezeli rasizm jest w us na podobna skale co w anglii tzn ze to jest marginalny problem a nie wydaje mi sie zeby bylo przyzwolenie panstwa na rasizm

No wlasnie nie jest podobny. USA to inna bajka, dlatego tak to tam wyglada a nie inaczej. Jesli ktos tego nie rozumie, to nie ma sensu z takim dyskutowac.

A poza tym ciekawostka, czy wiecie, ze bialy traci swoja uprzywilejowana pozycje, kiedy staje sie emigrantem (nie mylic z ekspata). To go (czyli nas) plasuje mniej wiecej na rowni z tymi wsystkimi BAME czy jak tam sie okresla te wszystkie etniczne mniejszosci.

Tyle w temacie z socjologii. Oczywiscie odnosi sie do anglo perspektywy, no ale to oni dyktuja tak naprawde jak ten swiat jest uksztaltowany.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 04-06-2020 07:45 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #6 Ocena: 0

2020-06-04 07:43:53 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

https://www.facebook.com/RTnews/videos/698436360933431/

https://www.facebook.com/RTnews/videos/698436360933431/
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2020-06-04 07:46:47 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

w stanach byl duzy problem z rasizmem ale czy jest dalej ? nie wiesz tego galadier
szkoda ze andy wyparowal z forum moze moglby rzucic troche wiecej swiatla na sprawe

moze jeszcze richmond moglaby dodac swoje uwagi bo czesto tam podrozuje ale cos nie bardzo chce sie udzielac w tym temacie a szkoda

my mozemy sie tylko opierac o statystyki i dyskusja dalej ma sens : )

moze jeszcze dodam ze ja moge sie mylic ale facet z wywiadu ktory wkleila sweet chyba wie co mowi 0+)

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 04-06-2020 07:58 ]

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #8 Ocena: 0

2020-06-04 08:03:20 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

75 procent czaronoskorych dzieci jest wychowywanych przez samotnego rodzica.

ps. czy wszyscy zapomnieli juz o grecie, przeciez rasizm jest niezgodny z walka z klimatem, a do tej pory zaden ekoswir tego nie udokumentowal.
SZOK.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2020-06-04 08:06:17 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Szczerze mówiąc jestem zestrachany tym co się dzieje.
Zaczynam rozpatrywać powrót do polski.
Tam chyba jeszcze w miare bezpiecznie.
A jeśli to tak dalej pójdzie to na wschód.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #10 Ocena: 0

2020-06-04 08:13:28 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

juz jest i u nas
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,