Str 58 z 74 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Jurny_Jurek |
Post #1 Ocena: 0 2020-08-28 20:17:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Potrafie znieść krytykę niezależnie od płci i dyskutować na argumenty. I gdy nie mam racji lub podam fejkowe źródło albo fakt - zwracałem honor Severance (kobieta) czy neuronowi (mezczyzna). Ale w twoich argumentach pojawia sie obrona zastrzelonych czarnych kryminalistoe przez policje (choc bialych kryminalistow ginie z jej rak wiecej), krytykujesz policje bo mogla strzelac w stope (z taka rana nacpany zbir wciaz siegnie po bron pod fotelem) i nie wyrazilas ani razu empatii dla policjantow ryzykujacych zyciem gdy z nacpanymi zbirami sie mierzą. I giną na służbie - 50 rocznie bo byc moze nie chca strzelic pierwsi albo celuja w kostke. Nawet nie wspomnialas o 5-letnim chlopcu, ktoremu bez powodu czarny zbir strzelil w glowe, za to martwisz sie brutalnoscia policji i systemowym rasizmem.
I ja manipuluję, uważam że troche sie zagolopowalas w tej ocenie a prywatna niechec wylewasz w tym komentarzu. To ty nie widzisz nic zlego w twierdzeniu, ze ,,kosciol katolicki uczy nienawisci do innych ludzi" i tlumaczysz to ,,czyjas opinia" gdy jest to zwykly hate speech. Bo zmieniamy religie i jest islamofobia czy antysemityzm. O banowaniu i kasowaniu za odrebna opinie o diecie Dukana tylko wspomne bo to byl przyklad, ze nie moglas zniesc krytyki.
Mniej emocji i rozmawiajmy o faktach i liczbach. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #2 Ocena: 0 2020-08-28 20:58:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jurek, potrafisz poprzeć liczbami przytoczone informacje o tym, że białych kryminalistów ginie więcej? Chciałbym zestawić te liczby z liczbą czarnych i białych w UK.
|

|
 |
|
divca |
Post #3 Ocena: +1 2020-08-28 21:10:19 (5 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2006 |
Cytat:
2020-08-28 20:58:53, daavid napisał(a):
Jurek, potrafisz poprzeć liczbami przytoczone informacje o tym, że białych kryminalistów ginie więcej? Chciałbym zestawić te liczby z liczbą czarnych i białych w UK.
sprawdz te linki:
USA
UK
|

|
 |
|
daavid |
Post #4 Ocena: 0 2020-08-28 21:31:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Więc jednak czarnych ginie stosunkowo więcej. Osobiście nie wyciągam z tego daleko idących wniosków bo np. liczba czarnych w wiezieniach też jest wyższa.
|

|
 |
|
divca |
Post #5 Ocena: 0 2020-08-28 21:43:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2006 |
Cytat:
2020-08-28 21:31:42, daavid napisał(a):
Więc jednak czarnych ginie stosunkowo więcej. Osobiście nie wyciągam z tego daleko idących wniosków bo np. liczba czarnych w wiezieniach też jest wyższa.
zgadzam sie ze nie mozna porownywac bezposrednio ale zaleznosc mimo wszystko jakas jest. Porownojac kobiety i mezczyzn to wg populacji powinno byc 50/50 ale ze mezczyzn jest wiecej w wiezieniach to pasuje stara zasada - kto mieczem wojuje od miecza ginie.
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #6 Ocena: 0 2020-08-28 22:08:23 (5 lat temu) |
No nic nie poradzimy, że mniejszość jest bardziej kryminogenna. W innym temacie wraz z kilkoma kobietami (ojej, niemożliwe) broniłem czarnoskórych przed wrzucaniem w nawias (czarny głupszy bo biali wynajdywali). W USA np.bycie w gangu i strzelanie do ziomków swojej rasy to styl życia. Najpierw jakiś raper śpiewa o byciu cool z giwerą i walce w gangsta, dużo młodych sie na tym wzoruje a potem ubieraja kiszulki BLM i krzycza o rasiźmie jak policja gangstera odstrzeli. To jest dopier mindf.... I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #7 Ocena: 0 2020-08-28 23:44:20 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie tobie sie musze tłumaczyć dla kogo mam czy nie mam empatii, ale nie życzę sobie żebyś Ty mówił za mnie co ja myślę.
Ps nikt Ci nie bronił pisać o negatywnych skutkach diet, tylko Ty uparcie chciałeś pisać gdzie popadło, zamiast w odpowiednim watku. Widać drzazga zwróconej lata temu uwagi jeszcze cie kuje...ale krytykę ponoć znosisz przykładnie.
Ada
|

|
 |
|
admiralbibol |
Post #8 Ocena: 0 2020-08-28 23:48:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
 Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #9 Ocena: +1 2020-08-29 05:22:11 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-08-28 23:44:20, Adacymru napisał(a):
Nie tobie sie musze tłumaczyć dla kogo mam czy nie mam empatii, ale nie życzę sobie żebyś Ty mówił za mnie co ja myślę.
Ps nikt Ci nie bronił pisać o negatywnych skutkach diet, tylko Ty uparcie chciałeś pisać gdzie popadło, zamiast w odpowiednim watku. Widać drzazga zwróconej lata temu uwagi jeszcze cie kuje...ale krytykę ponoć znosisz przykładnie.
Nie musisz mi tłumaczyć ale widać to po wpisach. Co do drzagi - kasowałaś bo to tobie nie pasowały opinie a które były na temat. O hate speech zapobiegawczo pomijamy.
I nie, nie oczekuję że nagle okażesz empatię zamordowanemu 5-latkowi czy policjantowi, co osierocił dzieci. Lepiej pisać o strzelaniu po nogach i łagodnym traktowaniu naćpanych zbirów. Ja mam całkowicie odmienne zdanie i nie bronię ci mieć swojego - będę je tylko krytykował.
W Seattle zadymiarze z blm zabarykadowali posterunek policji i go podpalili. Z policjantami w środku. To dobra metoda na okazanie buntu przeciw przemocy policji czy mogli podpalić im tylko rzęsy za karę zamiast próbować spalić żywcem? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #10 Ocena: 0 2020-08-29 07:50:47 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Mnie nie rajcuje żadna śmierć, a ty (i niestety nie jestes odosobniony w tym podejściu) wybiórczo decydujesz ktore życie jest cenne i kiedy mordowanie czy brutalność jest nawet dobra rozrywka. Jak to się ma do obrony katolickiej religii i "nie zabijaj" przykazania? Inni nie mogą krytykować ale ty możesz wybiórczo decydować kiedy jesteś obronca a kiedy depczesz pozasadach.
Ada
|

|
 |
|