MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamieszki w USA czyli walka z rasizmem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 58 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 57 | 58 | 59 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

Str 58 z 74

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2020-08-28 20:17:27 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Potrafie znieść krytykę niezależnie od płci i dyskutować na argumenty. I gdy nie mam racji lub podam fejkowe źródło albo fakt - zwracałem honor Severance (kobieta) czy neuronowi (mezczyzna). Ale w twoich argumentach pojawia sie obrona zastrzelonych czarnych kryminalistoe przez policje (choc bialych kryminalistow ginie z jej rak wiecej), krytykujesz policje bo mogla strzelac w stope (z taka rana nacpany zbir wciaz siegnie po bron pod fotelem) i nie wyrazilas ani razu empatii dla policjantow ryzykujacych zyciem gdy z nacpanymi zbirami sie mierzą. I giną na służbie - 50 rocznie bo byc moze nie chca strzelic pierwsi albo celuja w kostke. Nawet nie wspomnialas o 5-letnim chlopcu, ktoremu bez powodu czarny zbir strzelil w glowe, za to martwisz sie brutalnoscia policji i systemowym rasizmem.

I ja manipuluję, uważam że troche sie zagolopowalas w tej ocenie a prywatna niechec wylewasz w tym komentarzu. To ty nie widzisz nic zlego w twierdzeniu, ze ,,kosciol katolicki uczy nienawisci do innych ludzi" i tlumaczysz to ,,czyjas opinia" gdy jest to zwykly hate speech. Bo zmieniamy religie i jest islamofobia czy antysemityzm. O banowaniu i kasowaniu za odrebna opinie o diecie Dukana tylko wspomne bo to byl przyklad, ze nie moglas zniesc krytyki.

Mniej emocji i rozmawiajmy o faktach i liczbach.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2020-08-28 20:58:53 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jurek, potrafisz poprzeć liczbami przytoczone informacje o tym, że białych kryminalistów ginie więcej? Chciałbym zestawić te liczby z liczbą czarnych i białych w UK.

Do góry stronyOnline

divca

Post #3 Ocena: +1

2020-08-28 21:10:19 (5 lat temu)

divca

Z nami od: 24-03-2006

Cytat:

2020-08-28 20:58:53, daavid napisał(a):
Jurek, potrafisz poprzeć liczbami przytoczone informacje o tym, że białych kryminalistów ginie więcej? Chciałbym zestawić te liczby z liczbą czarnych i białych w UK.

sprawdz te linki:

USA

UK

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2020-08-28 21:31:42 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Więc jednak czarnych ginie stosunkowo więcej. Osobiście nie wyciągam z tego daleko idących wniosków bo np. liczba czarnych w wiezieniach też jest wyższa.

Do góry stronyOnline

divca

Post #5 Ocena: 0

2020-08-28 21:43:18 (5 lat temu)

divca

Z nami od: 24-03-2006

Cytat:

2020-08-28 21:31:42, daavid napisał(a):
Więc jednak czarnych ginie stosunkowo więcej. Osobiście nie wyciągam z tego daleko idących wniosków bo np. liczba czarnych w wiezieniach też jest wyższa.

zgadzam sie ze nie mozna porownywac bezposrednio ale zaleznosc mimo wszystko jakas jest. Porownojac kobiety i mezczyzn to wg populacji powinno byc 50/50 ale ze mezczyzn jest wiecej w wiezieniach to pasuje stara zasada - kto mieczem wojuje od miecza ginie.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2020-08-28 22:08:23 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

No nic nie poradzimy, że mniejszość jest bardziej kryminogenna. W innym temacie wraz z kilkoma kobietami (ojej, niemożliwe) broniłem czarnoskórych przed wrzucaniem w nawias (czarny głupszy bo biali wynajdywali). W USA np.bycie w gangu i strzelanie do ziomków swojej rasy to styl życia. Najpierw jakiś raper śpiewa o byciu cool z giwerą i walce w gangsta, dużo młodych sie na tym wzoruje a potem ubieraja kiszulki BLM i krzycza o rasiźmie jak policja gangstera odstrzeli. To jest dopier mindf....
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2020-08-28 23:44:20 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie tobie sie musze tłumaczyć dla kogo mam czy nie mam empatii, ale nie życzę sobie żebyś Ty mówił za mnie co ja myślę.

Ps nikt Ci nie bronił pisać o negatywnych skutkach diet, tylko Ty uparcie chciałeś pisać gdzie popadło, zamiast w odpowiednim watku. Widać drzazga zwróconej lata temu uwagi jeszcze cie kuje...ale krytykę ponoć znosisz przykładnie.
Ada

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #8 Ocena: 0

2020-08-28 23:48:26 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Obrazek
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: +1

2020-08-29 05:22:11 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2020-08-28 23:44:20, Adacymru napisał(a):
Nie tobie sie musze tłumaczyć dla kogo mam czy nie mam empatii, ale nie życzę sobie żebyś Ty mówił za mnie co ja myślę.

Ps nikt Ci nie bronił pisać o negatywnych skutkach diet, tylko Ty uparcie chciałeś pisać gdzie popadło, zamiast w odpowiednim watku. Widać drzazga zwróconej lata temu uwagi jeszcze cie kuje...ale krytykę ponoć znosisz przykładnie.

Nie musisz mi tłumaczyć ale widać to po wpisach. Co do drzagi - kasowałaś bo to tobie nie pasowały opinie a które były na temat. O hate speech zapobiegawczo pomijamy.

I nie, nie oczekuję że nagle okażesz empatię zamordowanemu 5-latkowi czy policjantowi, co osierocił dzieci. Lepiej pisać o strzelaniu po nogach i łagodnym traktowaniu naćpanych zbirów. Ja mam całkowicie odmienne zdanie i nie bronię ci mieć swojego - będę je tylko krytykował.

W Seattle zadymiarze z blm zabarykadowali posterunek policji i go podpalili. Z policjantami w środku. To dobra metoda na okazanie buntu przeciw przemocy policji czy mogli podpalić im tylko rzęsy za karę zamiast próbować spalić żywcem?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2020-08-29 07:50:47 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mnie nie rajcuje żadna śmierć, a ty (i niestety nie jestes odosobniony w tym podejściu) wybiórczo decydujesz ktore życie jest cenne i kiedy mordowanie czy brutalność jest nawet dobra rozrywka. Jak to się ma do obrony katolickiej religii i "nie zabijaj" przykazania? Inni nie mogą krytykować ale ty możesz wybiórczo decydować kiedy jesteś obronca a kiedy depczesz pozasadach.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 58 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 57 | 58 | 59 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,