dokladnie tu nie chodzi o kolor skory tylko o ideologie i akceptacje wandalizmu w imie wyzszej sprawy...
ostatnio tez ogladalem na yt jak taka lewacka gnida z antify podpalila od tylu siedzacego na motorze policjanta
zaszedl go od tylu i podlal latwopalna ciecza gosc byl bialy oni chca uchodzic za antyfaszystow a taki terror nigdzie indziej poza antifa w cywilizowanych krajach nie jest spotykany
ostatnio tez ogladalem na yt jak taka lewacka gnida z antify podpalila od tylu siedzacego na motorze policjanta
zaszedl go od tylu i podlal latwopalna ciecza gosc byl bialy
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
zaszedl go od tylu i podlal latwopalna ciecza gosc byl bialy
dokladnie
i jak tu nie byc za kara smierci w takich przypadkach?
zaraz posypia sie argumenty jak zwykle na forum ze "no ale nie wiadomo na 100% czy to jego wina" ...
2020-06-19 11:07:17, Adacymru napisał(a): Nie zastanawia was dlaczego opinia spoleczenstwa w UK i na swiecie jest tak rozbiezna z opinia uzytkownikow forum?
Nie zastanawia mnie bo nie zauważyłam takiego zjawiska.
Zastanawia mnie natomiast dlaczego niektórzy ludzie, zarówno w Polsce, UK jak i na świecie boją się wyjść poza swoją strefę komfortu gdzie bezpiecznie jest myśleć nakreślonymi z góry schematami i unikać wszelkich zachowań, które mogą skutkować posiadaniem całkiem własnych, ale nie końca poprawnych poglądów
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
2020-06-19 11:59:39, cris82 napisał(a): dokladnie tu nie chodzi o kolor skory tylko o ideologie i akceptacje wandalizmu w imie wyzszej sprawy...
zaszedl go od tylu i podlal latwopalna ciecza gosc byl bialy oni chca uchodzic za antyfaszystow a taki terror nigdzie indziej poza antifa w cywilizowanych krajach nie jest spotykany
Nie powineneś używać określenia "cywilizowane kraje". To rasistowskie. (Ada zrób coś z tym)
Sugeruje, że np. goście, którzy rysują na ścianach jaskini polowania na bizona nie byli cywilizowani.
A to też cywilizacja.
Tylko inaczej.
2020-06-19 11:07:17, Adacymru napisał(a): Nie zastanawia was dlaczego opinia spoleczenstwa w UK i na swiecie jest tak rozbiezna z opinia uzytkownikow forum?
Może jest jednak tak, że w wirtualnej rzeczywistości MW o wiele bardziej komfortowo jest atakować Czarnych. Argumentacja dość łatwa do przyswojenia dla każdego, a i popularność wpisami można zdobyć.
W końcu, jeśli spojrzeć na kilka stron dyskusji, to dominuje jedna tonacja i wybijany jest jeden rytm. Są rzeczowe argumenty i przyznam, że włączyłbym się w ten 'wspólny głos' na temat zamieszek, rabunków, chamstwa i wandalizmu ... . Nie chcę po prostu dublować Innych i pisać oczywistości. Chyba nikt nie popiera gangsterów, bandziorów i odwiecznych zadymiarzy.
Natomiast w tym wszystkim jest niepisany sposób traktowania mniejszości. Taką mniejszością byli i są też Polacy. Skąd wzięły się te określenia, jak 'biali Murzyni'...? Stosowane również przez samych Polaków w UK. Jeśli już teraz mniej popularne, to mające swoją wymowę, zwłaszcza tuż po maju 2004... .
Nie atakuję, nie prowokuję, a jedynie poddaję pod rozwagę
Taką mniejszością nigdy nie bylo Polacy.
Owszem, jako pierwsi wykonaliśmy w latach 30-tych skok na opancerzony samochód bankowy w Pensylwanii, ale nie przypominam sobie masowych rabunków, podpaleń itd. w krajach zamieszkanych m.in. prez Polaków. A są kraje, gdzie naszych są miliony.
Nie.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
”Policjant odmówił uklęknięcia przed zwolennikami Black Lives Matter”
”W filmie nakręconym telefonem jednego z protestujących i opublikowanym w You Tube, zarejestrowano odmowę amerykańskiego stróża porządku. Jak mówi policjant: „Miałem wyjechać na krótki urlop z żoną, ale zamiast wykorzystać wolny czas zgodnie z rozkazami pełnię swoje obowiązki”.
Tym razem wystarczyła reprymenda słowna, ale jak można przeczytać w komunikacie Federacji Związków Zawodowych Policjantów USA, stróże prawa znaleźli się nie tylko na celowniku bojówkarzy, ale także własnych przełożonych.”
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.