Cytat:
2020-06-02 19:34:01, Adacymru napisał(a):
Celowe wrzucanie w komentarzach do tego samego worka osób walczących z rasizmem i protestujących przeciwko rasistowskim zachowaniem, z osobami wykorzystujacymi te okazję do rabunku i przemocy jest albo niezrozumieniem, albo celową manipulacja, a napewno jest obraźliwe w odniesieniu do osób, które są z powodu koloru skóry traktowane jak gorsza rasa.
Ci co protestują rzucają Mołotowami, podpalają komisariaty i budynki publiczne, samochody. Fajny protest, nie?
Żadne rasy nie są traktowane gorzej, przytoczyłem że policja zabiła znacznie wiecej nieuzbrojonych białych. Protest to ja rozumiem a nie podpalenia miast.
Czy mieszkanka spokojnej i zacisznej Walii, gdzie codziennie można być świadkiem ataków i podpaleń wie, że ktoś dostarczał gotowe palety pełne cegieł? Protest sponsorowany. Tak, wrzuca sie do worka tych samych ludzi bo w takim tłumie i tak nikt ich nie rozróżni. No ale wystarczy przestać na chwile ogladac media, ktore z napastników zrobia ofiary. Nawet o czym pisałem - nasza GW usprawiedliwia napadanie na bezbronną właścicielkę sklepu. Pomijam statystyki, kto bedac 14% grupa rasowa popelnia najwiecej....nie chce drażnić twego antyrasistowskiego ego. Zamiast tego polecam wycieczke do Chicago (bron na pozwolenie, restrykcyjnie niemal jak w UK) i spacer po kilku dzielnicach.
Tak SweetLiar, tysiące przypadków jest rejestrowanych rocznie gdy napastnik czy włamywacz ucieka na sam widok broni. Debil, ktory sie nie wystraszy ponosi konsekwencje. I jakoś mi go nie szkoda.
Tradycja, że policjant w UK nie ma broni wziela się z powszechnego dostepu obywateli do broni. Interweniujacy policjant prosil kogos z przechodniow o pomoc. I popatrz, naród nie wystrzelał się jak kaczki i prosperował dobrze.
[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 02-06-2020 20:13 ]
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..