Str 29 z 74 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Wielim |
Post #1 Ocena: 0 2020-06-13 12:09:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Psychoza dalej trwa. Jest petycja by zmienić nazwę White Cliffs in Dover Bo to rasistowskie
https://www.google.com/amp/s/www.kentonline.co.uk/dover/news/amp/anger-over-calls-to-rename-white-cliffs-228573/
A ja właśnie dostałem informację że Transport for London będzie dążyć do tego by wykreślić nazwę "Black cab" ze wszelkich reklam , informacji turystycznych i stron internetowych. Normalnie śmiech na sali [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 13-06-2020 12:09 ]
|

|
 |
|
|
keramczak |
Post #2 Ocena: 0 2020-06-13 12:50:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Paramoja.,,,”za chwile bedziemy musieli sie pastowac na znany kolor aby Nie uchodzic za rasistów... #MajsterNaStulecie
|

|

|
|
stanislawski |
Post #3 Ocena: 0 2020-06-13 12:53:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2020-06-13 11:37:17, Adacymru napisał(a):
Jak odpowiada rysopisowi poszukiwanej osoby, to jest powód i łatwy do wyjaśnienia, bo będą materiały na poparcie powodu. Jak będzie policja każdy van przewozacy zawartość domu sprawdzać, to można powiedzieć, że traktują równo wszystkich, a że nie robią tak, to bez powodu nie mogą sprawdzać, "bo moge".
Mogła się policjantka wysilić na lockdown ograniczenia, ale jej się nie chciało, i za bezczelność jej nie płacą z naszych podatków, więc pójdzie za biurkiem siedzieć aż się nauczy traktować ludzi i pracę poważnie, jak nie straci pracy.
Gdyby traktować wszystkich równo, to nie jest poważne traktowanie "ludzi" - w sensie obywateli.
Jeżeli np. czarni popełniają stosunkowo (a czasami i nie stosunkowo) więcej przestępstw - to oni będą częściej sprawdzani. I to jest właśnie poważne traktowanie obywateli i swojej pracy.
Jakieś równouprawnienie tutaj to wygłupy.
|

|

|
|
stanislawski |
Post #4 Ocena: 0 2020-06-13 12:58:14 (5 lat temu) |
Cała sprawa zdążą do tego, aby policjanci bali się w ogóle interweniować, kiedy rozrabia czarny. Zresztą podobne sytuacje już się zdarzały, np. w przypadku gangów muzułmańskich pedofili.
I o to im chodzi.
|

|

|
|
Wielim |
Post #5 Ocena: +1 2020-06-13 13:03:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Wystarczy wejść na stronę London Crime News , tam są zdjęcia sprawców przestępstw jak i nazwiska , w Londynie to 90% morderstw więc dlaczego mają nie być bardziej sprawdzani ??? Przecież to jest chore , jeżeli ktoś nie ma nic do ukrycia to czemu się burzy?
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #6 Ocena: 0 2020-06-13 13:05:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
o kurde stanislawski jak normalnie mamy odmienne zdanie w wielu kwestiach to twoje ostatnie posty w tym watku przywracaja mi wiare w ludzi i zdrowy rozsadek
mam nadzieje ze ludzie beda sie budzic z tego lewackiego snu tak jak wielim wyzej napisal istna paranoja... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-06-2020 13:06 ]
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #7 Ocena: 0 2020-06-13 13:15:42 (5 lat temu) |
Tzn. ty będziesz nazywał mnie lewakiem, a ci, którzy są według ciebie lewakami nazywają mnie skrajną prawicą, rasistą, antyfeministą itd.
Ja jestem przeciw wszelkim parytetom i punktom za pochodzenie dla: chłopów i robotników, górników, pederastów, kobiet, czarnych - dla kogokolwiek.
I uważam, że rzeczy są takimi na jakie wyglądają, a przysłowiowe trudne dzieciństwo nikogo nie usprawiedliwia w jego czynach.
Nie wierzę w resocjalizację - jak zresztą wielu fachowców od niej samej.
|

|

|
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2020-06-13 13:18:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Mam wrazenie, ze nakrecanie tematow zastepczych, szczucie jednych przeciw drugim ciag dalszy...
Nie mamy chyba podstaw sadzic, by policjantka byla bezczelna, zachowanie obojga policjantow bylo filmowane (jeden z aktualnych wymogow?), zachowali sie stosownie do sytuacji.
Natomiast zachowanie wielu ludzi, roszczeniowe, agresywne, napastliwe jest raczej nie przyjecia.
Nowomowa, zmiany nazewnictwa, oficjalne klekania, przepraszania za historie skutkuja przyzwoleniem na bezkarnosc i nakrecaja nastroje.
Ciekawym jest brak wystapien BLM w krajach afrykanskich, gdzie maja okazje byc u siebie, dbac o rodakow, a niewolnictwo, przemoc i bieda kwitna...
Brak pretensji do Afrykan i Arabow, ktorzy byli jednymi z glownych handlarzy ludzi na rynki europejskie i amerykanskie...
Manipulacja i chec zawlaszczania innym tego, co osiagneli praca, wlasnym wysilkiem.
I problem dotyczy holoty, niezaleznie od koloru skory, za to ostatnie zajscia daja sile na bazie 'rasizmu' tylko w regionach, gdzie prawa demokracji pozwalaja na duza swobode, ale wielu jeszcze nie nauczylo sie z niej korzystac .
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #9 Ocena: 0 2020-06-13 13:18:31 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-06-13 13:03:25, Wielim napisał(a):
Wystarczy wejść na stronę London Crime News , tam są zdjęcia sprawców przestępstw jak i nazwiska , w Londynie to 90% morderstw więc dlaczego mają nie być bardziej sprawdzani ??? Przecież to jest chore , jeżeli ktoś nie ma nic do ukrycia to czemu się burzy?
Ta strona będzie musiała być zamnknięta.
|

|

|
|
Adacymru |
Post #10 Ocena: 0 2020-06-13 13:24:46 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Jeżeli np. czarni popełniają stosunkowo (a czasami i nie stosunkowo) więcej przestępstw - to oni będą częściej sprawdzani.
To może z innej strony na te statystyki popatrzmy, jak z założenie jest że czarni obywatele są bardziej skłonni do kryminalnych przestępstw, to też czarni obywatele będą częściej sprawdzani, i co za tym idzie częściej będą skazywani, a potem ktoś z końcowych statystyk wyciąga wniosek, który miał potwierdzić założenia, że czarny obywatel jest proporcjonalnie raczej kryminalistą. Jak na ulicy zatrzymanych jest 8 czarnych i dwie białe osoby, to statystycznie więcej szans jest na to skazanych będzie z tego zatrzymania więcej czarnych. I niejeden wtedy tutaj znawca powie, że ma dowód na to że czarninsa odpowiedzialni za 80% przestępstw.
Zmieńmy teraz czanych obywateli na Polaków na ten przyklad- ile razy w tygodniu z uśmiechem Polacy poddawaliby się legitymowaniu, zatrzymaniu, pytaniem z powodu "bo moge", bo pewne grupy twierdzą, że Polacy są odpowiedzialni za wszelkie zło, a są takie rejony. Na10 zatrzymanych Policjant ma 8 Polaków, i statystycznie zapewne wyjdzie, że Polacy popełniają więcej przestępstw niż inni. Do tego z obserwacji zatrzymań, mieszkańcy przejmą przekonanie, że skoro Policja ciągle ich zatrzymuje, to znaczy że ta grupa spoleczeństwa jest największym zagrożeniem dla innych.
Ada
|

|
 |
|