MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamieszki w USA czyli walka z rasizmem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

Str 28 z 74

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2020-06-12 21:09:25 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Najprosciej zapytac osobe jak chce być określana, i black jest zupełnie poprawne, za to kolorowy nie, bo jak to określa w sumie, kolorowy czyli jaki, bo moje pojęcie kolorowego jest pewnie inne niż każdej innej osoby.

Cytat:
Pewnie, że miała prawo skontrolować pojazd ,,bo mogę".

Nie ma takiego określenia w prawie "bo moge" jako podstawy do zatrzymania. Podejrzenie musi być poparte czymś, na " moje widzi mi sie" prawo się prawo się nie opiera.

Chris, zapytam czy jak policja podchodzilaby do Ciebie przy wyjściu z pracy przy znajomych ci ludziach kilka razy w tygodniu/miesiącu i przeszukiwanie twoje kieszenie, to z uśmiechem za każdym razem podchodzilbys do odpowiedzi, "bo mogę "? Nawet jeśli komuś to nie przeszkadza, to nie znaczy że wszyscy muszą to akceptować.

Czy Polka czy Akrykanka, nie ma znaczenia, ma prawo oczekiwać szacunku, i ma prawo powiedzieć, że dane zwroty są obraźliwe.

Ps Nikt nie twierdzi, że nie ma wśród jakiejkolwiek nacji osób o kryminalnych sklonnosciach, czy że wśród białych czy czarnych osób nie ma rasistow. To nie znaczy, że reszcie osób tych grup też się szacunek nie należy.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: +1

2020-06-12 21:43:08 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ada tylko ze tego szacunku nie ma po drugiej stronie jest tylko niekonczacy sie zal i roszczenia

te calowanie w stopy kajanie sie publiczne celebrytow ciebie to nie razi? straszne to jest szacunek powinien plynac z obu stron tutaj go brak sa jakies wyglupy i pozerstwo

przyszlosc nie wyglada w stanach ciekawie ada wyjasnij mi dlaczego navuniwersytety w stanach przyjmowani sa czarni z gorszymi wynikami przeciez to jest jawna deskryminacja pozostalych grup spolecznych

jakies kraje typu szwecja parytety kobiet do parlamentu ty to popierasz? niech dostaja sie najlepsi lub ci ktorych wybierze najwoeksza grupa osob
w jakim kierunku to zmierza? rw europejskich krajach takie rzeczy? rozumiem ze kobiety sa dyskryminowane w jakis zacofanych krajach ale w szwecji?
przeciez to chore ...

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2020-06-12 22:15:34 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Kris, ja nie wiem gdzie Ty żyjesz i kogo na tych wyspach poznałeś. Znam wielu czarnych ludzi mających podobne zmartwienia jak wielu z nas. Spłata kredytów, rosnące ceny w sklepach a nie to że ktoś go cały czas atakuje.
Paru moich dość bliskich znajomych powiedziało mi, że zdają sobie sprawę z tego że biały bywają rasistami, niektórzy robią to w białych rękawiczkach, np. szef jakiejś firmy, ale wiedzą też, że ich znajomi o czarnym kolorze skóry też nie są lepsi. I mają to głęboko w czterech literach bo mają swoje sprawy.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #4 Ocena: 0

2020-06-12 23:16:18 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Jak usuną ten pomnik to zgadnijcie kto się fqrfi.
Może ktoś miał takie sen, napuścić jednych na drugich?

Cytat:

2020-06-12 21:09:25, Adacymru napisał(a):
..
Czy Polka czy Akrykanka, nie ma znaczenia, ma prawo oczekiwać szacunku, i ma prawo powiedzieć, że dane zwroty są obraźliwe.
..

Ada, Troszkę się pogubiłem w twoim toku rozumowania:-8
Czyli że jak? Polka może się obrazić za to że ktoś nazwał ją Polką?!?*DONT_KNOW*

btw.
Cytat:

2020-06-12 21:09:25, Adacymru napisał(a):
..
Nie ma takiego określenia w prawie "bo moge" jako podstawy do zatrzymania. ..

To się nazywa "posiadanie uprawnień"
(tak na wszelki wypadek gdybyś miała problem z łumaczeniem)

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 12-06-2020 23:24 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2020-06-13 00:23:58 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Uprawnień do czego? Do przyjrzenia życia niewinny osobom? Bez powodu? Podaj podstawa prawna do tych znanych ci uprawnień.

Czego nie rozumiesz jeśli chodzi o Polki czy Polaków, którzy mają 50% afrykanskich/czarnych genów? Wg Ciebie nie są Polakami? Nie mają prawa wymagać od innych szacunku i nie mają prawa powiedzieć, że odniesienie murzyn jest obraźliwe?
Ada

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2020-06-13 01:27:56 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

A tak na marginesie. Jak np. rozumiecie np. takie stwierdzenie: "pojechał za granicę i został Murzynem"?

Do góry stronyOffline

SheZ91

Post #7 Ocena: 0

2020-06-13 06:54:43 (5 lat temu)

SheZ91

Konto usunięte

To znaczy pojechal za granice na zamieszki do usa lub francji

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #8 Ocena: 0

2020-06-13 09:11:19 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2020-06-13 00:23:58, Adacymru napisał(a):
Uprawnień do czego? Do przyjrzenia życia niewinny osobom? Bez powodu? Podaj podstawa prawna do tych znanych ci uprawnień.

Czego nie rozumiesz jeśli chodzi o Polki czy Polaków, którzy mają 50% afrykanskich/czarnych genów? Wg Ciebie nie są Polakami? Nie mają prawa wymagać od innych szacunku i nie mają prawa powiedzieć, że odniesienie murzyn jest obraźliwe?

Ty chyba gonisz w piętke :-8
(no chyba że to też jest dla ciebie obraźliwe:-] )
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2020-06-13 10:12:32 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Czasami nie wiesz, że ktoś jest niewinny (bo np. odpowiada rysopisowi poszukiwanego), dopóki mu się nie przyjrzysz.

A w oklicach gdzie mieszkają przestępcy (tak, są takie i to sporo) albogdzie przydarza się sporo przestępstw, takie sytuacje mogą zdarzać się często.
---

"Polak"?! Ja wyraźnie słyszałem, że to było "Polack";!

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2020-06-13 11:37:17 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak odpowiada rysopisowi poszukiwanej osoby, to jest powód i łatwy do wyjaśnienia, bo będą materiały na poparcie powodu. Jak będzie policja każdy van przewozacy zawartość domu sprawdzać, to można powiedzieć, że traktują równo wszystkich, a że nie robią tak, to bez powodu nie mogą sprawdzać, "bo moge".

Mogła się policjantka wysilić na lockdown ograniczenia, ale jej się nie chciało, i za bezczelność jej nie płacą z naszych podatków, więc pójdzie za biurkiem siedzieć aż się nauczy traktować ludzi i pracę poważnie, jak nie straci pracy.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,