Str 21 z 74 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
daavid |
Post #1 Ocena: 0 2020-06-10 01:37:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2020-06-09 12:43:18, Jurny_Jurek napisał(a):
,,W serii ataków islamskich radykałów w Mali zginęło w ostatnich dniach co najmniej 27 osób. Niektóre z nich spalono żywcem. Ofiarą terrorystów padły trzy wioski w środkowej części kraju, które w przeważającej części zamieszkane były przez chrześcijan."
Czy ktoś zorganizuje protest, marsz solidarności etc? Nie, jakaś tam Afryka i Mali a nie juesej, cnn i inne nyt nie napuszczają ludzi, nie ma profilówek na fejsie je suis mali tylko były hebdo... taki świat.
A tu zgrabna manipulacja reżimowej bbc:
[LIST]
Kim zdaniem Amerykanie mają jednak problem z czarnymi. Pomijając to morderstwo, które moim zdaniem ma źródło w brutalności policji, która wynika stąd, że w USA prawie po każdym można spodziewać się, że jest uzbrojony. Jeśli do tego policjant jest rasistą to być może jest bardziej brutalny w stosunku do czarnych. To tyle na temat samego zdarzenia.
Cały problem jest szerszy. Wspieranie przez rząd podziałów rasowych skończyło się w latach sześćdziesiątych. Skończono z segregacją w szkołach itd. Można by powiedzieć, że to dawno, ale czy rzeczywiście tak jest?
Kiedy byłem dzieckiem często rozmawiałem z dziadkiem, lubiłem te rozmowy. Każdej niedzieli parę godzin słuchałem o wojnie, wojsku, prześladowaniach ludności oraz członków mojej rodziny. Chociaż wychowałem się w zupełnie innych realiach to chyba coś we mnie zostało bo do tej pory oglądam wszystkie możliwe programy/filmy o II WŚ. Przeczytałem mnóstwo książek na ten temat.
Tak sobie pomyślałem, że z czarnymi w USA może być podobnie, przekaz pokoleniowy może dotyczyć podobnych spraw. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 10-06-2020 01:40 ]
|

|
 |
|
|
admiralbibol |
Post #2 Ocena: 0 2020-06-10 06:22:36 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Uwaga moderatora: Post edytowany z off topu. Admiral nie śmieć w wątku o zamieszkach tematem Siekielskiego. Post Stanisławskiego w odpowiedzi również usunięty. Konefka Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
admiralbibol |
Post #3 Ocena: 0 2020-06-10 07:58:06 (5 lat temu) |
Przeminelo z wiatrem, little britain znikaja, bo odstaja od dzisiejszych czasow.
W sumie szwaby tez moga czuc sie obrazone tym co robili i moga zakazac publikacji programow historycznych.
Tydzien temu nikt o rasizmie w UK nie mowil, smierc jakiegos ekskryminalisty tysiace kilometrow stad sprawily ze nagle rasizm sie objawil.
Lewactwo to stan umylsu. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
tesstickle |
Post #4 Ocena: 0 2020-06-10 08:28:00 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Ja nie do końca rozumiem czemu cały czas wszyscy używają zwrotu "zabił".
Klient zmarł kilka godzin później, podobno nie do końca "czysty"
Może ja jestem w błędzie, ale dla mnie sformułowanie - zabił, oznacza że przyczynił się bezpośrednio.
Będę wdzięczny za wyjaśnienia. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #5 Ocena: 0 2020-06-10 08:49:20 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Tydzien temu nikt o rasizmie w UK nie mowil,
Kto nie chciał, to nie słyszał...
Ada
|

|
 |
|
|
admiralbibol |
Post #6 Ocena: 0 2020-06-10 08:53:31 (5 lat temu) |
Wiadomo....
Przesladowaniom nie bylo konca, grupa nie mniej uciskana niz teczowi. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #7 Ocena: 0 2020-06-10 09:25:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2020-06-10 08:49:20, Adacymru napisał(a):
Cytat: Tydzien temu nikt o rasizmie w UK nie mowil,
Kto nie chciał, to nie słyszał...
Oj, super akcje w stylu ,,Say no to racism" na stadionach przy okazji meczów piłkarskich jak i promowane przez gwiazdy futbolu są lepszym narzędziem niż rozpierducha i wandalizm oraz lanie policjantów w ulicznych zamieszkach. Ilu z tych kretynów trzymało transparent BLM w jednej a drugą ręką rzucali cegłami w policję?
Czy wdłg Ady można ich zaliczyć do protretujących?
Ja jeszcze raz pragnę zauważyć, że Twoje życie kest tak samo ważne jak kogoś innej rasy i all lives matters. Rasizm działa w obie strony, ile jest ataków rasistowskich na białych albo żydów przez rasy azjatyckie (te z krajów muzułmańskich czy Afryki?).
Ataków antysemickich w UK też dużo, biali ich atakują czy raczej społeczność, która z chęcią wymazałaby Izrael z mapy świata? Nie ważne jak lewicowo-liberalne media beda mydlić oczy - rasizm działa w dwie strony i korowi też są rasistami. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 10-06-2020 09:33 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2020-06-10 09:30:15 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Dziwnie sie dzieje, happeningi z myciem nog, policja na kleczkach, zrzucanie pomnikow, tworzenie nowej historii - brzmi jak deja vu, niestety nie brzmi dobrze...
|

|
 |
|
admiralbibol |
Post #9 Ocena: 0 2020-06-10 09:31:02 (5 lat temu) |
W jedym musze sie zgodzic, nigdy w ponad 1000 letniej tradycji na tronie nie zasiadala osoba PoC ani transrasowa. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2020-06-10 09:38:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2020-06-10 09:30:15, karjo1 napisał(a):
Dziwnie sie dzieje, happeningi z myciem nog, policja na kleczkach, zrzucanie pomnikow, tworzenie nowej historii - brzmi jak deja vu, niestety nie brzmi dobrze...
W PL chce sie likwidować pomniki sowieckie i to złe jest bo o historii trzeba pamiętać. Tu w Bristolu zrzuca sie posąg handlarza niewolników bo o tym trzeba zapomnieć.
Na pomniku Churchilla sie zemścili bo wypowiedział ważne słowa o tym, że antyfaszyści staną się faszystami. Te burdy to gorzej niż rozróby EDL ale wedlug bbc ,,largely peaceful". 27 rannych policjantów i konie, byłoby wiecej gdyby nie uciekali.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|