MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamieszki w USA czyli walka z rasizmem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

Str 18 z 74

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

niebieskieucho

Post #1 Ocena: 0

2020-06-08 09:43:02 (5 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2020-06-07 21:28:30, admiralbibol napisał(a):
antifa

Ju sed Antifa. Soł, łocz dzys:

W uzupełnieniu dodam, ze Antifa jest fajansowana przez George'a Sorosa przez Open Society Foundations.

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2020-06-08 13:07:30 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

,,Mainstreamowy dziennikarz "Newsweeka" i nowojorskiego "Timesa", a także psychopatyczny podżegacz rasowy, niejaki Naveed Jamali, próbował kilka godzin temu wywołać kolejne zamieszki w USA. Psychol nawet podkreślił, że "nie ma wątpliwości co do rasy strzelca".

O co chodzi?

W Seattle czarnoskóry mężczyzna postrzelił innego czarnego, gdy ten próbował wyciągnąć go z samochodu (...), a następnie zgłosił się na policję.

Jamali od razu puścił tweeta, że biali strzelają do biednych Murzynów, sugerując jednocześnie, że pewnie znowu ujdzie im to na sucho.

Kiedy okazało się, że osoba, która nacisnęła na spust, miała nieco ciemniejszy odcień skóry aniżeli przeciętny zwolennik białej supremacji, Jamali cichaczem usunął oryginalnego tweeta.

Ale w sieci nic nie ginie.

Tacy ludzie pracują w mediach. To, co zrobił Jamali, NIE JEST ABERRACJĄ. Media nakręcają nienawiść do jednej bardzo konkretnej rasy i trzeba mieć klapki na oczach, żeby tego nie dostrzegać. Oni po prostu chcą oglądać, jak świat płonie.

Zawód dziennikarza powinien być ściślej regulowany niż ciężkie karabiny maszynowe."

Obrazek

Czyli jak pisałem - określone media i dziennikarze mają za zadanie sprawić by rozpierdziel trwał w najlepsze.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 08-06-2020 13:08 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2020-06-08 13:15:15 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

jezeli te osoba z filmu chyba z poprzedniej strony-szef kampani sandersa jest prawdziwa i wreczala kase za robienie zadymy

to gosc powinien odpowiadac jak za terroryzm
widac w jaki sposb probuje sie stracic trumpa z tronu
ale nawet jezeli kilkaset tysiecy ludzi maszerowalo w tych marszach moze nawet kilka milionow to czy to sie zle odbije na kandydaturze trumpa? watpie mysle ze to moze byc dobre dla niego jakp dla osoby mowiacej stanowcze NIE! dla tego co obecnie ma miejsce w stanach
a przypomina to powoli wojne domowa...

zeby ludzie z karabinami na dachach sklepow pilnowali swoich interesow? masakra jakas

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 08-06-2020 13:16 ]

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #4 Ocena: 0

2020-06-08 16:20:33 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

"Jak zapewne słyszeliście, rada miejska w Minneapolis przegłosowała rozwiązanie/likwidację dempartamentu policji, który w niedalekiej przyszłości ma być zastąpiony nie do końca wiadomo czym. Z oczywistych względów taki radykalny obrót spraw jest lekkim szokiem dla wielu mieszkańców.

W odróżnieniu od większości "prawoskrętnych" komentatorów ja akurat z ciekawością popatrzę na ten eksperyment i nie zamierzam go na starcie wyśmiewać czy potępiać w czambuł. Powiem szczerze, że nawet kibicuję lokalnym władzom w tym przedsięwzięciu. O społeczność Azjatów czy białych jestem zupełnie spokojny - oni kupią sobie tyle broni, ile tylko zechcą, stworzą oddolnie straże i będą pilnować porządku na własnych zasadach.

Gorzej z czarnymi dzielnicami - tam prognozuję drastyczny wzrost przestępczości, regularne strzelaniny i ogólny Sajgon. Co się dzieje w murzyńskich rewirach, gdy policja wycofuje się z patrolowania ulic, można było oglądać choćby w Baltimore po zamieszkach w 2015 roku.

Ale ja nie o tym chciałem. Posłuchajcie, jakiej odpowiedzi udzieliła przewodnicząca rady miejskiej w Minneapolis, Lisa Bender, na pytanie dziennikarki CNN o procedury postępowania w przypadku włamań, gdy nie będzie tradycyjnej policji. Trzymajcie się:

CNN: "Co jeśli w środku nocy ktoś włamie się do mojego domu? Do kogo mam dzwonić?

BENDER: "Tak, wielu moich sąsiadów też wyraża zaniepokojnie. Ja również. Ale wiem, że ten niepokój jest wynikiem naszego uprzywilejowania. Dla nas obecny system działa i uważam, że musimy wyobrazić sobie, jak czują się osoby, które już teraz żyją w takiej rzeczywistości, gdzie wezwanie policji może oznaczać więcej krzywdy niż pożytku."

W Minnepolis przebywa największe skupisko somalisjkich imigrantów w USA. Z Minnesoty pochodzi skrajnie lewacka kongresmenka somalijskiego pochodzenia, Ilhan Omar. Może oni tam chcą na serio zrobić "drugą Somalię"?

Jak się rzekło - biali sobie poradzą, Azjaci sobie poradzą, nawet Latynosi powinni dać radę. Co do reszty - czarno to widzę."

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #5 Ocena: 0

2020-06-08 16:58:43 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Prywatna policja a raczej straznicy tak zwani "Shomrim" sa od dawna w wielu miastach USA.

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #6 Ocena: 0

2020-06-08 17:12:36 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Przeciez nogo zones sa popularne w szwecji od dawna, policje swoja tez tam maja (to policja ktora pilnuje prawa wyznaniowego) wiec jednak troszke inna.

Ciekaw kto stoi za tym calym zrywem wolnosciowym, bo niespecjalnie wierze ze to jest pelen spontan.

Macron tez cos mowil o odwrocie i malejacej roli USA wiec pare dni pozniej zjawily im sie zolte kamizelki, moze ten sam numer ktos odgrywa na amerykanach.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #7 Ocena: 0

2020-06-08 18:08:02 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Obrazek

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2020-06-08 18:21:53 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

matko jedyna! widzieliscie jak tlum "protestujacych" w londynie pogonil doslownie na kopach na d$pe angielska policje?

nie to sa jakies kpiny 😄

w bramie odparli ich atak zatrzymujac tlum kazdy policjant mial pale do lania ale zaden jej nie uzyl! bo sie pewnie bali konsekwencji zapewne

co za czasy mozna bezkarnie kopac w dupsko angielskiego policjanta a ten nic nie zrobi szok...*CRAZY*

to maja byc pokojowe protesty? angielska policja symbolem zlego systemu wspierajacego nierownosci?
angielski policjant na moje oko ma tu wizerunek dobreg kumpla zaden normalny czlowiek nie zostanie na takim protescie i nie bedzie wspierac swoja obecnoscia takiego zachowania :-!

tak na moje oko po rozmowach z anglikami w pracy widze ze te protesy przynosza odwrotny skutek od oczekiwanego

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 08-06-2020 18:40 ]

Do góry stronyOffline

teresa2462

Post #9 Ocena: 0

2020-06-08 18:51:59 (5 lat temu)

teresa2462

Kobieta

Z nami od: 26-03-2009

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2020-06-08 19:12:00 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

rozgniewani ze dostali 600dolcow tygodniowo : )

gniew wszystko mozna tym wytlumaczyc widac ze lepiej nie podchodzic za blisko bo jak sie udziela gniew to wszystko moze sie wydarzyc : P

widac ze nie wiele trzeba zeby podpalic stany i nikt nie moze sie czuc bezpiecznie dlatego wazne jest zeby prawo do broni palnej bylo tam utrzymane

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 74 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 72 | 73 | 74 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,