2020-06-07 15:44:49, cris82 napisał(a):
ktos mi wlanie przeslal film jak w bristolu pomniki przewracaja...
To poogladaj I wyciag wnioski.
Str 16 z 74 |
|
---|---|
Misia13 | Post #1 Ocena: 0 2020-06-07 15:46:48 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-06-07 15:44:49, cris82 napisał(a): ktos mi wlanie przeslal film jak w bristolu pomniki przewracaja... To poogladaj I wyciag wnioski. |
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2020-06-07 16:17:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
jakie wnioski misia ?
ze antifa sie udziela? |
admiralbibol | Post #3 Ocena: 0 2020-06-07 16:27:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Szwaby palily ksiazki a pozniej ludzi, to bydlo niszczy pomniki i okrada sklepy.
Ciekawe co bedzie dalej. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2020-06-07 17:06:33 (5 lat temu) |
powoli to zaczyna przypominac jakies filmy o zombiakach hehe
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-06-2020 17:06 ] |
PannaZMokraGlow | Post #5 Ocena: +1 2020-06-07 17:46:00 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-06-07 15:46:48, Misia13 napisał(a): Cytat: 2020-06-07 15:44:49, cris82 napisał(a): ktos mi wlanie przeslal film jak w bristolu pomniki przewracaja... To poogladaj I wyciag wnioski. Przewrocili pomnik handlarza niewolnikow podobno. A w telewizji od dawna mowia niektore osoby ze nalezy zburzyc w Londynie kolumne Nelsona bo sluzyl Wlk Brytanii w czasach niewolnictwa. Tylko nigdy nie slysze co wybrano do zburzenia w tych krajach afrykanskich gdzie czarni handlarze niewolnikow sprzedawali na wybrzezu swoj ludzki towar bialym handlarzom niewolnikow. Wyglada na to ze czarnym handlarzom nalezy wybaczyc. |
|
|
Kanonier30 | Post #6 Ocena: -1 2020-06-07 18:16:30 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
"Bydło, hołota (...)" to nie są określenia, jakie Administracja powinna akceptować. Przepraszam innych Użytkowników, ale z tym brutalnym atakowaniem we wpisach wszystkich protestujących, to jednak nieco zbyt daleko się posuwacie. W Stanach Zjednoczonych mamy inne zasady prawne, a inne w Europie. W krajach, które są członkami Rady Europy i zaakceptowały Europejską Konwencję Praw Człowieka. Tam jest również prawo do demonstracji, wyrażania opinii, poglądów. Dokładnie Artykuły 9, 10 i Artykuł 11.
Fakt, że do demonstracje wykorzystują zwyczajni szabrownicy czy złodzieje, to nie jest powód, aby wszystkim dorabiać "gębę". Dodam, że jestem zaskoczony, że właśnie na tym Forum - emigrantów z Polski - jest tak wiele pogardy dla tych ludzi, a wręcz nienawiści. Dlaczego? Uważacie, że Polacy w Wielkiej Brytanii są traktowani 'fair' ? Serio? W moim głębokim przekonaniu, znakomita część Polaków w UK spotkała się z przejawami dyskryminacji na tle etnicznym - na tle pochodzenia narodowego. W pewnym sensie, to jesteśmy na tym samym 'wózku'. Wiem, wiem, że część ma brytyjskie paszporty i stąd może czuje się bardziej brytyjska od rdzennych Brytyjczyków (Anglików, Walijczyków etc). Zauważam, że dość łatwo w tym kraju obywatelstwo utracić (...) i może to zrobić urzędujący szef Home Office. Oczywiście dotyczy to obywateli z procesu naturalizacji. Aha, a więc tych spośród Was, którzy paszporty już mają. Rzadka praktyka pozbawiania obywatelstwa, co wystarczy porównać z obywatelstwem polskim - którego pozbawić po prostu nie można. Artykuł 34 Konstytucji, punkt 2. W Wielkiej Brytanii, co to jest rzekomo ostoją demokracji, niejaki Dominic C. może łamać rygory, za które inni mieszkańcy tego kraju dostawali mandaty i to pomimo okazania legitymacji, kart pracowniczych NHS (sprawdzone z osobistych doświadczeń). Zatem, jakie jest prawo w Zjednoczonym Królestwie? Równe dla wszystkich? Dla Polaków również? Ps. Proszę darować sobie osobiste uwagi, że powinienem zamieszkać we Francji lub 'wracać' do Polski. Kwestię tę wyjaśniałem publicznie kilkukrotnie. Dopóki jestem wolnym człowiekiem to dokonuję wolnych wyborów. Wolność jest tym w co zawsze wierzyłem. Co do Francji, to stamtąd wywodzi się zapis Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka: - naturalnymi i nieulegającymi przedawnieniu prawami człowieka są wolność, własność, bezpieczeństwo i opór przeciwko uciskowi. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-06-2020 18:26 ] |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-06-07 18:22:05 (5 lat temu) |
kanonier przeciez nikt tu nie wyzywa protestujacych od bydla jezeli obejrzysz jakis film
to mozesz zobaczyc jak ludzie na nich wybijaja witryny slepowe kradnac co popadnie i tak jest to bydlo nie zgadzasz sie z tym? inna sprawa ze protestujacy widzac co sie teraz dzieje powinni zakonczyc protest a tymczasem robia swiadomie za tarcze dla bandytow i zlodziei "Wiem, wiem, że część ma brytyjskie paszporty i stąd może czuje się bardziej brytyjska od rdzennych Brytyjczyków (Anglików, Walijczyków " mozesz przytoczyc konkretny cytat/cytaty? takiego uzytkownika/ow? bo nie bardzo tego doswiadczylem na tym forum za to ty zdecydowanie masz problem z osobami ktore wyrobily sobie obywatelstwo chyba ewidentnie sprawia ci radosc poruszanie kwestii odbioru obywatelstwa bo srednio piszesz o tym tutaj raz na kwartal znasz kogos takiego osobiscie? komu odebrali obywatelstwo? ze uwazasz to za takie powszechne czysta ciekawosc ![]() kanonier prosze napisz wprost kto sie tutaj wywyzsza posiadanym obywatelstwem brytyjskim! kto to taki skoro tak sie to rzuca w oczy to chyba nie bedzie problem ? : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-06-2020 18:45 ] |
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2020-06-07 18:47:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2020-06-07 15:44:49, cris82 napisał(a): ktos mi wlanie przeslal film jak w bristolu pomniki przewracaja... - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
admiralbibol | Post #9 Ocena: 0 2020-06-07 19:06:45 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Lumpenproletariat bierze sie teraz za pomnik churchila, ktorego ja nie znosze tak samo jak oni, ale
1. Ja wiem dlaczego 2. W zyciu bym nie pomyslal o burzeniu pomnikow Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: +1 2020-06-07 19:18:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Hołotą została nazwana hołota, która robi bydło i nikt inny, a już z pewnością nie wszyscy protestujący, którzy zwyczajnie protestują nie robiąc przy tym burd.
Czy może już w przypadku ludzi o określonym kolorze skóry nie można użyć dosadnego określenia nawet jeśli tak właśnie się zachowują? Nie przypominam sobie, żeby Polacy rozwalali miasta, okradali sklepy i niszczyli mienie. Jeśli natomiast tak będą się zachowywali to tak zostaną nazwani. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|