2020-06-20 16:51:49, Jurny_Jurek napisał(a):
,,Pytanie: dlaczego w 2016 r. głosował pan przeciwko obniżeniu wieku emerytalnego?
Trzaskowski: w 2016 nie byłem posłem.
Mija 5 minut
Trzaskowski: właśnie pan poseł przypomniał mi, że w 2016 byłem posłem. Ale nie przypominam sobie tego głosowania."
Kurtyna.
Większość polityków gada różne debilizmy, a Trzaskowski nie jest żadnym wyjątkiem. Pierwszy szokujący debilizm, jaki od u niego usłyszałem, było powiedzenie, że powstańcy warszawscy walczyli z "nazistami".
Nie zarejestrowałem się, więc na nikogo nie będę głosował, ale raczej bym głosował na niego, bo to mniejsze zło, niż marionetka, łamiąca konstytucję i ułaskawiająca kolegów z partii.
Co do zrealizowanego pomysłu narodowych socjalistów odnośnie wieku emerytalnego, to człowiek o IQ > 85 raczej jest w stanie zrozumieć, że ta koncepcja z czasem doprowadzi do sytuacji, jaką mieliśmy w Grecji.
Mamy bodajże najniższy przyrost naturalny (z zasadzie spadek) w Europie, a żyjemy coraz dłużej. Obecny system emerytalny jest oparty na płaceniu przez ludzi w wieku produkcyjnym na ludzi w wieku poprodukcyjnym. Jednakże tych pierwszych jest coraz mniej, a tych drugich coraz więcej. Dlatego podwyższenie wieku emerytalnego to absolutna konieczność, która również mi się nie podoba.
Cóż, znasz statystyki wyborców PiSu. To ludzie w większości słabo wykształceni oraz/i starsi.