MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory Prezydenckie 2020

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 79 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 78 | 79 | 80 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

Str 79 z 168

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2020-06-20 18:11:30 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2020-06-20 16:51:49, Jurny_Jurek napisał(a):
,,Pytanie: dlaczego w 2016 r. głosował pan przeciwko obniżeniu wieku emerytalnego?

Trzaskowski: w 2016 nie byłem posłem.

Mija 5 minut

Trzaskowski: właśnie pan poseł przypomniał mi, że w 2016 byłem posłem. Ale nie przypominam sobie tego głosowania."

Kurtyna.

Większość polityków gada różne debilizmy, a Trzaskowski nie jest żadnym wyjątkiem. Pierwszy szokujący debilizm, jaki od u niego usłyszałem, było powiedzenie, że powstańcy warszawscy walczyli z "nazistami".
Nie zarejestrowałem się, więc na nikogo nie będę głosował, ale raczej bym głosował na niego, bo to mniejsze zło, niż marionetka, łamiąca konstytucję i ułaskawiająca kolegów z partii.

Co do zrealizowanego pomysłu narodowych socjalistów odnośnie wieku emerytalnego, to człowiek o IQ > 85 raczej jest w stanie zrozumieć, że ta koncepcja z czasem doprowadzi do sytuacji, jaką mieliśmy w Grecji.
Mamy bodajże najniższy przyrost naturalny (z zasadzie spadek) w Europie, a żyjemy coraz dłużej. Obecny system emerytalny jest oparty na płaceniu przez ludzi w wieku produkcyjnym na ludzi w wieku poprodukcyjnym. Jednakże tych pierwszych jest coraz mniej, a tych drugich coraz więcej. Dlatego podwyższenie wieku emerytalnego to absolutna konieczność, która również mi się nie podoba.
Cóż, znasz statystyki wyborców PiSu. To ludzie w większości słabo wykształceni oraz/i starsi.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2020-06-20 19:23:05 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Narodowych socjslistów...sam pisałes, że muzułmanów x2, ile ukraińców i z innych narodowości. Trochę nie pasuje jak na narodowych socjalistów, którzy też brali innych do pracy przy produkcji bomb - ale przymusowo i bez żadnych praw. Już LPR Giertycha był bardziej narodowo-socjalistyczny: zua unia, zle mniejszosci, nacjonalizacja gospodarki, polski robotnik ma mieć dobrze.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2020-06-20 20:44:18 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"niż marionetka, łamiąca konstytucję i ułaskawiająca kolegów z partii. "

a trzaskowski bylby niezaleznym prezydentem tak? ustalmy jedno duda jest z pisu a trzaskowski z po
chyba nie ma naiwnych ktorzy mysla ze plany partii nie sa po mysli prezydentowi w takiej sytuacji
trzaskowski tak samo jak duda bylby nikim bez wspierajacej go partii

wytlumaczcie mi w 2016 po twierdzila ze bedzie w pl druga grecja przez 500plus
byli za podniesieniem wieku emerytalnego

w miedzyczasie jak pis juz rzadzil trabili caly czas ze to niesprawiedliwosc spoleczna i 500plus powinno byc rowniez na pierwsze dziecko

juz nie sa przeciw 500plus ani za podnoszeniem wieku

jak mozna glosowac na taki twor co zrobi wbrew sobie wiedzac ze sie kraj zawali od socjalu ale utrzyma to zeby sie tylko dorwac do wladzy ? *CRAZY*

jedyna opcja w sejmie ktora mowi ze 500plus to blad to konfederacja kosztem wiekszego elektoratu

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 20-06-2020 20:53 ]

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #4 Ocena: 0

2020-06-20 21:03:42 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Koperta z oddanym glosem juz u mnie lezy zaklejona z naklejonym znaczkiem i czeka na wyslanie w poniedzialek rano. Inni tez juz dostali?

Do góry stronyOffline

pablotrance

Post #5 Ocena: 0

2020-06-20 22:29:18 (5 lat temu)

pablotrance

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2013

A wysyłasz recorded delivery czy zwykłym first Claas?

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #6 Ocena: 0

2020-06-21 10:34:47 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Wysylam 1st class bo nie chce mi sie isc na poczte. Na wszelki wypadek nakleilam dwa znaczki. Wy wysylacie recorded?

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2020-06-21 10:46:17 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

ChricCov o co chodzi z tą łamaną konstytucją? Koderasci drą te mordy "kąstytucja" i "wolne sondy" a sami nie wiedzą o co chodzi ? Próbowałem się nawet kilku zapytać ale umieli tylko powiedzieć "weź spier..." , dokładnie podaj który zapis konstytucji jest łamany , przez kogo i dlaczego

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 21-06-2020 11:10 ]

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2020-06-21 12:09:36 (5 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Na spotkaniu Rafała Trzaskowskiego w Suwałkach doszło do incydentu. Młody mężczyzna rzucił butelkę "Domestosu" w kierunku kandydata KO. Przedmiot trafił w kamerę telewizyjną, a politykowi nic się nie stało.
Napastników wyciągnęli z tłumu zwolennicy Trzaskowskiego, obu mężczyzn zatrzymała policja.

Może ludzie już są znużeni tłumaczeniem patoprawicy oczywistego.
Można poczytać konstytucjonalistów a nie "ekspertów" skupionych w grupie KAKAO.

Zacznijmy od prawie łaski wobec prawie skazanych skazańcach, kolegów Dudy.

W ramach kampanii Dudy rząd chwali się:
"Słodki smak cudzego sukcesu". Premier chwali się inwestycjami, które zrealizował nie rząd, ale samorząd. Do tego droga dofinansowana przez rząd w 2012, posterunek policji 2008, mówi burmistrz Piaseczna."

Oraz:
Obwodnica Trójmiasta powstała w 1977 roku, tak gwoli ścisłości ;) A jeśli pan premier miał na myśli obwodnicę metropolitalną Trojmiasta, to nie, ona nie powstaje, nie rozpisano jeszcze nawet przetargu :)

Kancelaria Premiera
@PremierRP
· 2 g.
Premier @MorawieckiM w #Gdańsk: Powstają Obwodnica Trójmiasta, droga #S6. To są rozwiązania komunikacyjne, które podniosą atrakcyjność inwestycyjną województwa pomorskiego i pomogą przyciągnąć inwestorów.

Brakuje pisowi własnych inwestycji na pokaz.

I to wszystko w TVPis sponsorowane z pieniędzy chorych na raka.

Ludzie w Monachium narzekają że dostają karty do głosowania z różnymi kolorami pieczątek.
Wyglądają jak kserokopie oryginału.
Pewnie właściwa pieczątka będzie na "właściwie" oddanym głosie.:-]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2020-06-21 12:15:00 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Teraz wyjaśnij z czyich pieniędzy jest sponsorowane BBC w UK , czym jest tv licenence , ile dokłada "rząd" a raczej podatnicy do publicznej telewizji w UK i dlaczego zamiast tego nie mogą płacić na chorych dla raka ?

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #10 Ocena: 0

2020-06-21 12:28:25 (5 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Taka jest różnica:

Kto kozysta z tvp podzas kampanii.

Oraz format podawanych informacji w szczujni tvpis info.

Dla przypomnienia tvpis jest finansowana z pieniędzy podatnika i podobno jest publiczny.
I tu podobno chodzi o przekaz nie dom.

Do góry stronyOffline

Strona 79 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 78 | 79 | 80 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,