MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory Prezydenckie 2020

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 158 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 157 | 158 | 159 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

Str 158 z 168

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: 0

2020-07-14 14:15:24 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2020-07-14 13:48:52, Wielim napisał(a):
Jaki totalitaryzm? Zarówno sejm , senat i prezydent są wybrani w demokratycznych wyborach. W sadownictwie trzeba zrobić porządek bo to co tam się teraz dzieje to układy właśnie postkomunistyczne , czosnkowe dziady na stanowiskach gdzie ręką rękę myje , konfidentów narazie mamy w drużynie Trzaskowskiego którzy donoszą na Polskę w Brukseli , każda sankcja na nasz kraj by ich niezmiernie cieszyła , dodam że żadna nie ma polskiego nazwiaka

Całkowicie się zgadzam, że w Nowoczesnej była bardzo nieproporcjonalnie wysoka liczba posłów i posłanek z niemieckimi nazwiskami i nie była to sytuacja normalna.
Jednakże również analizuję Twoje wypowiedzi na tym forum i doszedłem do wniosku, że masz coś przeciwko Żydom.
Więc żona prezydenta nie tylko ma niemieckie nazwisko, ale jej dziadkiem był Żyd:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Agata_Kornhauser-Duda
Ponadto PiS jak do tej pory okazał się najbardziej pro-żydowską partią w Polsce (bezkrytyczne i bezcelowe włażenie w dupę w postaci zorganizowania i sfinansowania konferencji bliskowschodniej, z której Polska nie miała absolutnie żadnej korzyści, a izraelscy politycy zaczęli obrażać gospodarzy plus ulegnięcie presji Izraela w postaci zmiany ustawy o "polskich obozach koncentracyjnych" ).
Widzę więc z Twojej strony brak ciągłości logicznego myślenia.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 14-07-2020 14:16 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-07-14 14:27:24 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ale przynajmniej nie ma w pisie jakiegos bredzislawa co prawil ze "narod ofiar byl rowniez narodem sprawcow"

prawdaaaaaaa chrissss??? 🤔

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #3 Ocena: 0

2020-07-14 14:44:49 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2020-07-14 14:27:24, cris82 napisał(a):
ale przynajmniej nie ma w pisie jakiegos bredzislawa co prawil ze "narod ofiar byl rowniez narodem sprawcow"

prawdaaaaaaa chrissss??? 🤔

Może i tak. Prawda jest taka, że naród ofiar był również narodem sprawców i dotyczy to zarówno Polaków jak i Żydów. Jedynym problemem, jaki widzę, jest posypywanie głowy popiołem przez niektórych polskich polityków bez robienia tego samego przez stronę izraelską. Działa to asymetrycznie tylko w jedną stronę i dlatego Bul nie powinien wyrażać swojej opinii głośno.
Musisz przyznać, że istniała grupa Polaków, która donosiła na ukrywających się Żydów, licząc na wynikające z tego korzyści (chociażby kilka kg cukru) i nie jest to powód do dumy.
Masakra w Jedwabnem pewnie by się nie zdarzyła, gdyby nie masowy udział Żydów w deportacjach Polaków w głąb ZSRR. Ponadto strona izraelska zawyża liczbę ofiar z 300-400 do 1400 i nie jest to normalne. Pewnie więcej kasy chcą wydębić.
Najbardziej tragokomiczne było przedstawienie tego człowieka jako bohatera w filmie z Danielem Craigiem:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Tewje_Bielski
Zapomnieli chyba to tym zdarzeniach:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Nalibokach
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Koniuchach

Poza tym Izrael ignoruje rolę Żydów w eksterminacji ich samych, a U.S.A. nie widzi swoich win w postaci ignorowania problemu.
https://www.history.com/news/wwii-jewish-refugee-ship-st-louis-1939

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 14-07-2020 14:48 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2020-07-14 14:53:04 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Chyba każdy w polskim rządzie ma żydowskie korzenie , albo niemieckie , dziadek Tuska był Wehrmachcie , a Trzaskowski otwarcie mówił ,że zbrodnia Wołyńska to nie jest ludobójstwo . Zaznaczę że nie jestem pisowcem ale głosuje na PiS i w wyborach parlamentarnych i prezydenckich. W Polsce żyje się o wiele lepiej . To nie propaganda TVP ale widzę to po wizytach w Polsce. Po swojej rodzinie i znajomych. Mój szwagier ma 21 lat , po szkole z podstawami CPC (tak to Sie nazywa?) , odrazu dostał pracę w systemie 4 dni 12h 4 dni wolnego , 3500 na rękę pod Rzeszowem . W wieku 21 lat ma dwa samochody , leciwego mercedesa od Niemca i w ubiegłym tygodniu kupił kilkuletnią Isnige za 30k złotych . Rodzina nie pobiera żadnych zasiłków od państwa . Teściu , jego ojciec miał ostatnio operacje na kręgosłup. Podczas pandemii został odrazu przyjęty do szpitala , na następny dzień wyniki badań i diagnoza , na trzeci dzień transport do Rzeszowa i operacja a później rehabilitacja. W UK odwołano większość takich operacji nie ratujących życie . Moja rodzina w Szczecinku żyje dobrze . Siostra mieszka z chłopakiem , chłopak pracuje , ona nie mają na wszystko , a nawet pokaźne już oszczędności jak na polskie warunki . Nie biorą żadnych zasiłków . To samo ciotki , wujkowie , znajomi , przyjaciele . Oczywiście niektórzy mają dzieci i pobierają 500+ , co uważam za dobrą pomoc przy wychowaniu dziecka , teraz mogą wysłać je na obóz czy kolonie , coś kupić dla dziecka i polepszyć status rodziny. Nawet największe obiboki których znam albo osoby po wyrokach normalnie pracują . Ostatnio kuzyn , bez wykształcenia , pracuje za 4k na rękę powiedział mi prosto "ja Ci w Anglii tylko zazdroszczę Premier League i tych meczów " a wszystko inne mam na miejscu , mieszkaniec 40k miasta w zachodniopomorskim. To nie jest propaganda , to jest rzeczywistość . Właśnie skończyłem rozmowę telefoniczną z kolegą w Londynie , jest z Łodzi . Mówi że ma już dość tego całego UK , wszyscy jego znajomi żyją w Polsce lepiej niż on w UK , do tego są w domu . Ja nie wiem sam czy sytuacja z pandemia i chwilowe załamanie mojego biznesu nie przyspieszy decyzji o powrocie do Polski . Narazie jestem w UK bo żona się upiera że jak wracać to w jej strony , a mi się niezbyt uśmiecha zmienić życie z miasta na wieś póki co , i nikogo tam nie znam . To jak decyzja o ponownej emigracji dla mnie . Dalej liczby , większość cen w Polsce od 10 lat podwoiła się , tak fakt , ale wynagrodzenie minimalne poszło o 4 razy do góry , średnia krajowa o 3 razy . Tymczasem w UK przez te 13 lat wszystko zdrożało dwukrotnie, nieruchomości w Londynie i trzykrotnie a minimalna poszła do góry z 5.70 na 8.70 , średnia krajowa też niewiele się zmieniła . Dług PKB jest kilkukrotnie wyższy niż w Polsce , UK 89% PKB a w Polsce 49% do tego gospodarka w UK jest kilka razy przecież większa. Do tego dojdzie twardy brexit na który Boris już jest niby przygotowany . I dalsze zadłużenia państwa przez przeogromne programy socjalne . Tymczasem w Polsce gospodarka ruszyła pełną parą. Wspomnicie moje słowa , jak UK cofnie się w rozwoju o kilkanaście lat a Polska pójdzie do góry . I nie , nie uważam że to zasługa Kaczyńskiego , ale bardziej dobrego położenia , wschodzącej gospodarki , wykształceniu i pracowitości ludzi , nowym inwestycją. Ale też zlikwidowanie niektórych podatków i dodatki dla ludzi napędzają tą gospodarkę . Więcej wydajesz więcej wraca do kasy państwa .
Edit
Dodam jeszcze że Polsce teraz nie jest potrzebny taki prezydent jak Trzaskowski . Mogę się założyć że specjalnie i na pokaz blokowalby uchwały sejmu , a to , szczególnie teraz w dobie pandemii nie jest nikomu potrzebne , nie jest potrzebna walka sejmu z prezydentem , jedna strona próbowała by ośmieszyć druga , zamiast zająć się Polską zajmowaliby się wzajemnym szczuciem na siebie !

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 14-07-2020 15:00 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2020-07-14 15:58:48 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2020-07-14 09:40:43, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2020-07-14 08:50:34, Wielim napisał(a):
ChrisCov jesteś takim typowym wyborcą Trzaskowskiego , "nie wiem kto to jest , nie jestem pełowcem , ale zagłosuje przeciwko PiSowi " , i tak to wygląda w większości , tragedia :-/ nie wiadomo czy śmiać się czy płakać

Co w ty złego? Reprezentuję przytłaczającą większość Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii. Was jest poniżej 1/4. Liczyłem, że będzie ok. 1/3, ale jest jeszcze gorzej. W innych krajach Europy Zachodniej jest was jeszcze mniej.
O Trzaskowskim również wielokrotnie źle się wyrażałem w tym temacie i nie głosowałem na niego w I turze.
Nie lubię socjalistów, populistów (a on takim jest), ludzi robiących program wyborczy dla każdego i szastających różnymi "plusami". Problem w tym, że Sebix jest jeszcze gorszy.

Gdyby wybory byłyby Trzaskowski vs. Gowin, głosowałbym na tego drugiego.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 14-07-2020 09:45 ]

Buhaha ok mejt, też bede glosowal na peło jak wiekszosc na wyspach i bede cool. Jak dwoch dresiarzy z ubytkami w uzebieniu (30 lat?), ktorzy brali karpackie i głośno ,,chu****" na Dude a pani sprzedawczyni zamiast opierdzielić chamów to też sobie ulżyła pegerowskim jezykiem. Dopiero moja uwaga by zamkneli japy bo w sklepie sa dzieci zaprowadzila cisze wyborcza. Rzeczywiście powód do dumy.

A co do niektórych watkow - peło tez bylo za splata mienia żydom, chcieli po nocy lasy chyba prywatyzować i to było dobre. Jak pis chce splacic - zuo!

Narod sprawców II wojny i holocaustu jest jeden - Niemcy i nie ma co sie rozwodzić. Nie pasuje do postepowej marracji ale taki jest fakt. Gdyby nie pis...sorry nsdap i hitlera - nie byloby auschwitz oraz ofiar jak rodzina Ulmów.

Przez lata z emigracji sie smiano, ze nieudaczniki na zmywaki pojechaly (robili to zaradni i wyksztalceni czyli wyborcy po np.) a dzis jyz ramie w ramie nieudacznicy sa fajni bo glosuja jak trzeba. Zabawne.

W ZK tez zdecydowanie Rafau, no nic od przyszlych wyborow z duma tak jak brytyjska Polonia i osadzeni na Białołęce. Poczuje sie lepszym czlowiekiem, jak to niektorzy dowartosciowywali sie, ze czarni sa glupi i gorsi a biali tacy madrzy i lepsiejsi.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #6 Ocena: 0

2020-07-14 17:44:52 (5 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2020-07-14 14:06:46, cris82 napisał(a):
zlozmy ptotest haha schetyna w poniedzialek mowi ze protesty sa bez sensu i trzeba uznac wynik
a ty bedziesz walczyc za platforme na mw...
: ))

Co mnie obchodzi Schetyna? Doszlo do lamania prawa! - zaprzeczysz? Ja za nikogo nie walcze i nie widze powodu, zeby o tym nie pisac na MW. Zakaz jakis? Poinformowalem co sie dzieje. I nie chodzilo mi o PO, tylko wybór mniejszego zla. Teraz wyobraz sobie odwrotna sytuacje. TV narodowa promuje RT i stwierdza oszustwa na rzecz RT. Wrzawa zatrzesla by calym krajem, a tu wszystko wyciszone i tylko wiwaty, ze dlugopis utrzymal "wadze" i "obatele" musza sie cieszyc, ze w kraju beda masowo osiedlac sie Zydzi, a Ameryka uczyni PL swoja kolonia. Zreszta juz jestesmy wlasnoscia koncernów wszelakiej masci, które stanowia prawdziwy rzad w PL.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2020-07-14 18:13:03 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ale poczekaj telewizja publiczna nie promowała Tuska czy Komorowskiego gdy byli u władzy ? Mało tego mieli jeszcze TVN i Polsat Solorza więc o czym Ty piszesz? W każdym kraju ma władzę ten ma publiczną

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2020-07-14 18:57:58 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Protesty wyborcze już były wiadome od 11 maja a wiec dzień po wyborach, które się nie odbyły.

Obrazek

A Czerska jak zwykle ma swoich czytelników za bezmyślną mase. Ta sama apolityczna wyborcza co rozdala milion makulatury w miasteczkach promujacych Rafaua - i to jest ok. 🤣

Obrazek

A tak głosowali absolwenci studiów płaćtozdasz, lepsi od rolnika z Małopolski bo ten musi skończyć prestiżowy kierunek na UJ by orać pole, siać i zbierać plony.

Nie nie bede wklejał kart do glosowania z czlonkami na Dude, 8 gwiazdek i je***długopisa, jakie to dumni z siebie magistery udostepniali na soszjalmidia oddajac nieważny głos. Pegerowskie mentalne menelstwo ubrane w fajne ciuszki i przeswiadczone o wlasnej wyzszosci.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2020-07-14 21:43:23 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to zdanie o powszechnym braku glebokiego oburzenia polaczone autorytaryzmem jest bezcenne : ))
co oni tam biora...

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2020-07-14 23:22:58 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

A to wyjaśnia czemu ambasador USA w PL tak bardzo broni niezależnego tvn, promujacego Rafaua 24h na dobe. Chyba jasne jesli chodzi o roszczenia:

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 158 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 157 | 158 | 159 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,