MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory Prezydenckie 2020

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 156 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 155 | 156 | 157 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

Str 156 z 168

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: +1

2020-07-14 10:13:54 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2020-07-14 09:58:16, karjo1 napisał(a):
A najwiekszym problemem jest stale dzielenie na 'nas i was'.
Wynik zywcem podobny do pewnego glosowania w UK, oby nie przynioslo podonych skutkow.

Ja po prostu stwierdzam, że Polacy popierający zarówno PiS jak i Dudę są w zdecydowanej mniejszości w Wielkiej Brytanii. Takie są statystyczne fakty od wielu lat.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2020-07-14 10:59:55 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

null
Cytat:

2020-07-14 09:40:43, ChrisCov napisał(a):
Cytat:

2020-07-14 08:50:34, Wielim napisał(a):
ChrisCov jesteś takim typowym wyborcą Trzaskowskiego , "nie wiem kto to jest , nie jestem pełowcem , ale zagłosuje przeciwko PiSowi " , i tak to wygląda w większości , tragedia :-/ nie wiadomo czy śmiać się czy płakać

Co w ty złego? Reprezentuję przytłaczającą większość Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii. Was jest poniżej 1/4. Liczyłem, że będzie ok. 1/3, ale jest jeszcze gorzej. W innych krajach Europy Zachodniej jest was jeszcze mniej.
O Trzaskowskim również wielokrotnie źle się wyrażałem w tym temacie i nie głosowałem na niego w I turze.
Nie lubię socjalistów, populistów (a on takim jest), ludzi robiących program wyborczy dla każdego i szastających różnymi "plusami". Problem w tym, że Sebix jest jeszcze gorszy.

Gdyby wybory byłyby Trzaskowski vs. Gowin, głosowałbym na tego drugiego.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 14-07-2020 09:45 ]

Co w tym złego ? Jak większość zagłosowałeś na Trzaskowskiego nie dlatego że znasz jego program , że się z nim zgadzasz , że Trzaskowski to Twój wybór bo macie podobne poglądy , zagłosowałeś na niego tylko dlatego bo nie lubisz PiSu , to takie dziecinne , jak bawienie się w piaskownicy z Zosią bo nie lubię Kamila ale Zosi też nie lubię ... I to jest w tym wszystkim najlepsze , Trzaskowski nie zdobył tyłu głosów i to jego kapitał wyborczy , zdecydowana większość to osoby które nie mają w ogóle pojęcia kim jest Trzaskowski a głosowali tylko przeciwko PiSowi , tak jak na Bula 5 lat temu a Bul później zniknął z pierwszej sceny politycznej , zresztą nawet wynik był podobny , może o procent mniejszy

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2020-07-14 11:03:31 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-07-14 10:13:54, ChrisCov napisał(a):
Ja po prostu stwierdzam, że Polacy popierający zarówno PiS jak i Dudę są w zdecydowanej mniejszości w Wielkiej Brytanii. Takie są statystyczne fakty od wielu lat.

Przede wszystkim zapominasz, że w 2 turze ludzie głosują bardziej przeciw niż za. W Polsce jak i tu. Sam głosowałeś na innego kandydata, ale w 2 rurze miałeś wybór pomiędzy dwoma. Ja też PiSu nie popieram, ale uznałam za swój obowiązek zagłosować przeciwko plastikowemu wytworori politycznego marketingu. Nie ma więc najmniejszego sensu pisać ile stanowią zwolennicy tych czy tamtych bo w tych wyborach w ogóle nie o to chodziło.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2020-07-14 11:06:05 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zawsze sobie wytlumacza hehe duda w wiekszosci zdobyl swoje glosy sam a ten drugi dostal niechetnie przyznany spadek z braku lepszej alternatywy

ile realnie byl wart rafik? kazdy kto oglasza na mowo swoj start w wyborach jest premiowany widac to po sondazach kilka miesiecy kampanii i ta roznica bylaby duzo wieksza

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2020-07-14 12:18:36 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Trzaskowski niestety dla PiSu, ale wart jest sporo bo trochę może pociągnąć opozycję do góry, zarówno PO jak i KO z której coś mi się wydaje, że niedługo niewiele zostanie. Trzaskowski przede wszystkim pociągnął PO bo przez Kidawę groziła im kompromitacja. Gdyby przed drugimi wyborami KO poparła Kamysza lub Hołownię to moim zdaniem Duda dzisiaj nie byłby prezydentem.
No i powrócę do wieku wyborców a to jest moim zdaniem główny problem PiSu. Starzy wyborcy umierają a nowi nie chcą głosować na PiS. To bolączka PiSu - tym bardziej, że starają się coś zaoferować młodym, ale niewiele to daje.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2020-07-14 12:21:38 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ale ci mlodzi sie starzeja z roku na rok a moze sie myle ? : P

to co napisales nie ma w ogole sensu gdyby tak bylo to pis powinien od dekady przynajmniej byc w trendzie spadkowym

a poli co wygrywaja caly czas wybory *CRAZY*

ile na forum jest osob ktore jak mialy 18-25 lat glosowaly na PO tylko dlatego ze na PIS to siara...
a dzisiaj juz jako 40latkowie oddaja glos na pis

inna sprawa ze im bardziej PO staje sie lewicowa i obiecuje Polakom dokrecanie sruby tym wiecej glosow przejdzie na pis i konfederacje najpiekniejsze co mogloby sie wydarzyc za 3lata to ich koalicja *DRINK*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 14-07-2020 12:27 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2020-07-14 12:36:14 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Koalicja PiSu z Konfederacją jest mało realna bo w tej drugiej wciąż pamięta się o tym co się stało z LPRem. Chyba że będą stanowić dużo większą siłę jak kiedyś LPR. Póki co to bodaj 11 posłów więc różnie to może być. Następne wybory za trzy lata a to dość długi czas. Powinni przez cały czas konsolidować swoich wyborców i ewentualnie zdobywać nowych wyborców. Cała praca na barkach Bosaka bo np. takiego Korwina, czy Brauna raczej powinni odsuwać od wszystkiego bo mogą im tylko sporo popsuć. Taka moja krótka analiza.
Następna sprawa to młodzi, którzy przestają być młodzi. Nie bardzo wierzę w to, że nagle zaczynają głosować na PiS. PiSowi chyba udało się pozyskać sporo wyborców spośród tych którzy zazwyczaj nie chodzą na wybory. Zresztą Trzaskowskiemu chyba też.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2020-07-14 12:42:43 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Tak, wyborcy PiS umierają już w 2005 roku mówiono, że trzeba poczekać aż wszystkie mohery wymrą.
Za to esbecja z SLD, KO wiecznie żywa :-]

Ja nigdy na PiS nie głosowałam. Wielu z moich znajomych też pierwszy raz głosowało na kandydata PiS choć wcześniej głosowali na PO i to przez lata.
Mój Tata wcale nie głosował w 2 turze bo choć PiSu nie cierpi to kandydat Trzaskowski ”nie bo nie” też go nie przekonał. Więc bardziej wyglada to na przepływ/odpływ elektoratu.

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 14-07-2020 12:46 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2020-07-14 12:54:25 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2020-07-14 12:21:38, cris82 napisał(a):
ile na forum jest osob ktore jak mialy 18-25 lat glosowaly na PO tylko dlatego ze na PIS to siara...
a dzisiaj juz jako 40latkowie oddaja glos na pis

Jest to całkowicie niezgodne z prawdą. Trzeba więcej czytać, a nie pisać bzdury na zasadzie "tak mi się wydaje".
Otóż w grupie 40-49 lat 55,4% osób głosowało na Trzacha. Młodsi jeszcze w większym procencie.
https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/1485928,trzaskowski-duda-ipsos-wybory-prezydenckie-grupy-wiekowe-wyborcy.html

Godzinę temu oglądałem reportaż z zachodniopomorskiego, gdzie tylko jeden powiat (pyrzycki) głosował na Dudę. Reporterka pytała kilka osób, dlaczego głosowały na Dudę. Odpowiedzi były takie same: "bo dał nam 13 i 14 emeryturę, dał nam podwyżki emerytur", czyli, jak to już powiedział Bosak, te osoby są mało inteligentne. Po prostu 13 i 14 emerytura nie jest w gestii prezydenta, a poza tym to zwyczajne socjalistyczne przekupstwo za pomocą podatków wszystkich ludzi. Perfekcyjny scenariusz grecki, bo tam też tak się zaczęło.

Dzisiaj też słyszałem w TV o bardzo dobrej decyzji naszego bezdomnego premiera o fuzji Orlenu i Lotosu. To akurat popieram.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 14-07-2020 12:57 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

cris82

Post #10 Ocena: 0

2020-07-14 13:06:25 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

55% no to prawie polowa ... to taki szok powinienem przezyc gdzie tu bzdura ? szczycisz sie 5 %roznica? przezabawne : ))

Do góry stronyOffline

Strona 156 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 155 | 156 | 157 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,