Str 152 z 168 |
|
---|---|
sarcia | Post #1 Ocena: 0 2020-07-13 16:04:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2008 |
Nie musze czytac ,czy sluchac mam oczy i widze.Jesli chodzi o vat to dowiedz sie wiecej ale u madrych i obiektywnych zrodel bo widze ze malo jeszcze wiesz w tym temacie.
Jedno tylko wiem.W naszym kraju rzadzi jedna osoba ktora nigdy nie poniesie za swoje decyzje odpowiedzialnosci, a to juz wiadomo do czego prowadzi.Znamy z historii. |
admiralbibol | Post #2 Ocena: 0 2020-07-13 16:11:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2020-07-13 16:04:51, sarcia napisał(a): Nie musze czytac ,czy sluchac mam oczy i widze. Chryste Panie. ![]() Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
sarcia | Post #3 Ocena: 0 2020-07-13 16:13:31 (5 lat temu) |
Jestem juz w takim wieku ze nikt nie musi mi wmawiac,zycie was nauczy tak jak i mnie nauczylo ,nie wszystko jest takie jak wyglada. .Niemieckiej telewizji nigdy nie ogladalam dla scislosci.Juz widze jak wszyscy wracacie do Polski bo Duda wygral wybory
|
daavid | Post #4 Ocena: 0 2020-07-13 16:18:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2020-07-13 15:59:02, Jurny_Jurek napisał(a): Niektórzy z porażki odtrąbią sukces. Tak na forum jak i w gazetach: ,,Trzaskowski wygrał, choć przegrał. Niemiecka prasa o wyborach Gw Bartosz T. Wieliński 13 lipca 2020 | 09:04" A tu jasno dlaczego głosowanie na RT to głosowanie wygodne dla Niemiec. Młodzi nie chca narodowego socjalizmu (bzdura już wyjaśniona ale powtarzana) za to głosowali za opcją niemiecką, naszymi przyjaciółmi i wynalazcami narodowego socjaluzmu: ,, Polen-Wahl: Dudas Wiederwahl ist schlecht für Deutschland | waz.de |". Ludzie w przedziale wiekowym 18-29 w 70% głosowali na peo i to jest znak czego? Że sa wolnościowcami, chca niskich podatkow mimo, że Rafau obiecał dalsze rozdawnictwo, że 40% kucy od JKM poparła ,,liberała gospodarczego" co chce procz 500+ daç 1000+ najbiedniejszym? Buhahaha, te smarki nie zaznały dobrobytu peło bo chodzili do szkoły a nie szukali pracy (4.5mln bezrobotnych w 2014). Nie sa emerytami czy ludźmi w końcówce wieku produkcyjnego - sa zjawiskiem podobnym do kucostwa z ktorego sie wyrasta. Po prostu uwierzyli w mit i podział na pis- obciach, zabobon, obowiazkowa religia, pedofile a peło- wolność, nowoczesność, dobrobyt, europa, niskie podatki, wysokie zarobki. Podział wykuty przez szczujnie do tego stopnia, że mieszkańcy Wyspy na której 30% pkb idzie na socjal a progi podatkowe dla zaradniejszych sa wyzsze niz w PL by to sfinansować - sa oburzeni na socjal w PL i mimo wyraźnych sympatii prawicowych głosują za jakąś odpicowaną laleczka od palet relaksu wierząc, że obalają komunę. Jakbym miał 20 lat to byłbym tak naiwny i wierzył, że peło to liberałowie co nie podwyższyli podatków. Ja rozumiem, gdyby w II turze był Tanajno, Bosak a nawet bezpiecznik Hołownia - wtedy byłoby to głosowanie za zmianami i za nowym czyli czymś, czego nie było. A ludzie z dumą głosowali na Tuska w tylnym fotelu jakby to był zbawiciel. Lufthansy wam sie chce? Juz rozumiem czemu mieszkancy lubuskiego sa oburzeni portem lotniczym pod Warszawa - maja bliżej do Berlina. Niemcy widza ekonomiczny sens na port, wydaja miliardy a praca sie przeciaga. Ale co dobre w Niemczech - to już nie dobre w Polsce - tu nic nie ma uzasadnienia bo to tylko kolonia skłóconych plemion. Za Odrą żałoba i to najlepszy komentarz kto wygrał. Niemcy - kraj zdolny podyktować Grekom kto ma rzadzić wbrew wyborom liczyli, że uda sie to zrobić w PL ale za pomoca Lisa, Weglarczyka i innych szczujni. Gdyby dalej rzadziła opcja berlińska to nie byloby gazoportow i innych nieekonomicznych inwestycji - nord stream plynalby sobie gaz do Niemiec a nam Putin zakrecilby kurki chyba ze Rafau wynegocjowalby znowu konkretne stawki. Polakom można wmówić niemal wszystko, wystarcza usłużne media. Wygrany jest jeden, ale faktycznie jak się pochyli nad szczegółami to PiS ma problem bo młodzi ludzie odrzucają pisowskie pomysły na politykę. Duda dwoił się i troił aby coś zrobić, rapował na tikToku i uja to dało. Są wszelkie podstawy by są sądzić, że elektorat Trzaskowskiego jest praktycznie niemożliwy do przejęcia przez PiS, choćby w małej części. No i pianie nad frekwencją. Jak na Polskę jest nieźle, jak na kraje demokratyczne to średnio. |
admiralbibol | Post #5 Ocena: 0 2020-07-13 16:23:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
BBC
o wyborach moze z 10 sek, reszta o prawach elgiebeciakow tak jakby przeciw nim byla prowadzona jakas wojna. Im trudno jest zrozumiec ze Polacy moga chciec urzadzac swoj kraj po swojemu. Czy wyborcy Dudy moze byc wstyd za cokolwiek przed takimi szajbami jak dziennikarz ktory zrobil te relacje ? Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2020-07-13 16:28:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2020-07-13 16:13:31, sarcia napisał(a): Jestem juz w takim wieku ze nikt nie musi mi wmawiac,zycie was nauczy tak jak i mnie nauczylo ,nie wszystko jest takie jak wyglada. .Niemieckiej telewizji nigdy nie ogladalam dla scislosci.Juz widze jak wszyscy wracacie do Polski bo Duda wygral wybory Bardzo dużo ludzi już wróciło do Polski. Inni zamierzają to zrobić. Ale jak nic nie oglądasz i nie czytasz to skąd masz wiedzieć? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2020-07-13 16:35:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2020-07-13 16:18:59, daavid napisał(a): bo młodzi ludzie odrzucają pisowskie pomysły na politykę Młodzi ludzie mają to do siebie, że odwracają się tyłkiem do wszystkiego. Potem dorastają, a na ich miejsce przychodzi kolejne pokolenie zbuntowanych. Widać to choćby po wynikach Kukiz czy Konfederacja. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
sarcia | Post #8 Ocena: 0 2020-07-13 16:38:15 (5 lat temu) |
Nie napisalam ze nic nie czytam i ogladam .Wrocili jak mowili ze wzgledu na brexit a nie dla Polski pisowskiej.
|
sarcia | Post #9 Ocena: 0 2020-07-13 16:43:06 (5 lat temu) |
Chwala im za to ze nie jest im obojetne co bedzie za 10, 30 lat z nasza planeta, a moze o to im chodzi? Kazdy inaczej postrzega to co widzi.
|
ruuuda | Post #10 Ocena: 0 2020-07-13 16:47:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Cytat: 2020-07-13 16:35:52, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2020-07-13 16:18:59, daavid napisał(a): bo młodzi ludzie odrzucają pisowskie pomysły na politykę Młodzi ludzie mają to do siebie, że odwracają się tyłkiem do wszystkiego. Potem dorastają, a na ich miejsce przychodzi kolejne pokolenie zbuntowanych. Widać to choćby po wynikach Kukiz czy Konfederacja. Mojego syna koledzy (18-21l) nieinteresuja sie polska polityka raczej angielska. To pokolenie niechce glosowac na to co niezna . Kiedy goscimy w domu grupe znajomych syna czasami opada nam szczeka jaka maja wiedze na temat co tu , w tym kraju sie dzieje politycznie . Maja juz nawet swoje partie/osoby na ktore chca oddac w nastepnych wyborach glosy. Wiekszosc moich sasiadow nieglosowalo w tych wyborach . Wiekszosc z nich ma takie zdanie , ze tu mieszkaja a nie w PL . Jedynie Polske odwiedzaja turystycznie a corac rzadziej rodzinnie. Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|