MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory Parlamentarne 2019 - Na kogo zagłosuje Polonia?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

Str 8 z 34

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2019-09-28 18:23:23 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to jest watek o wyborach parlamentarnych skoncz juz te madrosci i nie zasmiecaj tematu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2019-09-29 15:05:02 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Spokojnie panowie, tej wojny polsko-polskiej to wystarczy już w polityce, na forum ma być kolorowo, wręcz tęczowo i mamy szanować swoje poglądy oraz mieć możliwość ich wyrażania. Możemy krytykować czyjeś osądy (np. że komuniści to mądrzy ludzie) ale głosujmy zgodnie z własnym sumieniem.

Nie zgadzam się, że Polacy za granicą nie powinni mieć możliwości głosowania, jak wiele rzeczy powinno być to sprawą wolnego wyboru. Masz plan kiedyś wrócić do Polski? Idź głosuj bo jak sobie pościelesz tak się wyśpisz, będziesz mniej narzekać na realia bo w końcu w ich wyborze uczestniczyłeś. Chcesz na zawsze zostać za granicą i cieszyć się niekończącą tolerancją tego społeczeństwa? Nie idź, w zamian głosuj w tutejszych wyborach by zmieniać ten doskonały kraj na jeszcze doskonalszy. Tak to działa.

Według ostatnich sondaży i to wszystkich pracowni pobożni socjaliści wygrają wybory. Pytanie tylko w jakiej skali - czy by samodzielnie rządzić bez większości konstytucyjnej czy z tą większością. Nie dajmy sobie też wmówić, że głos na niepisoską partię to głos zmarnowany - ja chcę Jachiry w Sejmie i basta. Pawłowicz była nudna, żarła sałatki w Sejmie i opierniczała opozycję po grubiańsku.

Ja chcę zobaczyć Jachirę gotującą parówki smoleńskie na mównicy, chcę żartów z martwej kaczki czy zimnego leszka. Chcę by ci wszyscy idioci z soku z buraka mieli swojego reprezentanta w Sejmie. Nie wybierając Jachiry pośrednio dyskryminować będziemy idiotów i ludzi jej pokroju z soku z buraka i jego fejkowych rewelacji. Dyskryminować będziemy farmazonów, handlarzy kobietami do domów publicznych, przywłaszczających kasę ze zbiórek na seicento czy walkę z pisem, pozbawimy Diduszki kolejnej szansy zmartwychwstania.

Głosujcie na Jachirę albo nie głosujcie wcale. :)
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2019-09-29 17:25:27 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Jedna z propozycji wyborczych dla Polaków Człowieka Roku Gazety Wyborczej:
Aborcja powinna być dozwolona nawet w dziewiątym miesiącu ciąży – uważa lider Obywateli RP i kandydat do Senatu Paweł Kasprzak. – Jeśli ktoś się na takie coś decyduje, to znaczy, że ma dobry powód – mówi znany działacz
opozycji.
Wybory za dwa tygodnie,a kampania się rozpędza, pomysły coraz śmielsze. Niech ta kampania w tym tempie potrwa do Bożego Narodzenia to oni nawet progu wyborczego nie przekroczą
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2019-09-29 19:25:18 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

A tak przy okazji - ktoś wie co z tym ze WSI, co kiedyś był prezydentem i jak się wyprowadzał z Pałacu to coś tam ze sobą zabrał? No ten, co Obamie tłumaczył jak babę trzymać krótko i żeby wziąć kredyt albo wyjechać. No ten, Bronisław co potrącił na pasach zakonnicę po pijaku mając 70% w sondażach na zamówienie wsi24 i wybiórczej.

Czy Bronisław Komorowski startuje w wyborach do Sejmu/Senatu czy wystawiają go przeciwko Dudzie? Bo Tusk ,,obiecuje że PL najważniejsza i nie wyjadę" to raczej nie wróci - ludzie poznali się ma ryżym wuju, którego w spełnianiu obietnic wyborczych pis prześcignął już po miesiącu.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2019-09-29 21:01:30 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Hey ho! Miałem już nie jeździć do Londynu bo tak bezpiecznie a ja nie przyzwyczajony jestem, że np. zamach terrorystyczny to część życia w wielkim mieście itp itd - ale właśnie zauważyłem w internetach że Jachira będzie demonstrować swoje zaburzenia psychiczne w Londynie! Ale jestem zadowolony, spptkanie z nią to musi być odkrywanie sztuki i satyry na nowo, kabaret Tey to pikuś.

Dla tej gwiazdy polskiego postępu, tolerancji, empatii, normalności ale też nowoczesności jestem w stanie pojechać.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2019-10-06 20:49:05 (6 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Jeszcze tylko do czwartku można się zarejestrować
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

lisek_mancheste

Post #7 Ocena: +1

2019-10-07 03:38:36 (6 lat temu)

lisek_manchester

Konto usunięte

Dlaczego niby nie powinienem miec podwojnego obywatelstwa?? Ja i zona mamy podwojne, dzieciaki potrojne i nic tobie do tego :P

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #8 Ocena: 0

2019-10-08 17:28:38 (6 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Jeszcze przedwyborcza informacja:
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2019-10-08 22:13:32 (6 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Dlaczego niby nie powinienem miec podwojnego obywatelstwa?? Ja i zona mamy podwojne, dzieciaki potrojne i nic tobie do tego

W kwestii formalnej :-] to oczywiście jest indywidualną rzeczą zdolność absorpcji przyjętych obywatelstw. Wyłączamy regulacje odgórne, gdzie posiadanie innego paszportu jest niemożliwe (np. Holandia). Co do potrójnego obywatelstwa choćby... która z Ojczyzn jest najbardziej umiłowana? Paszport najcenniejszy?

Wybory:
PO-KO, a więc Grześ Schetyna w roli lidera i balastu jednocześnie - Polska "europejska" u boku Berlina. Tęczowa i uległa, jak kraje Europy Zachodniej. Oczywiście niejaka Jachira, która przechodzi samą siebie...

PiS - mamy "łatkę" konserwatystów, gdzie dzielimy Europę, bo mamy własny głos (historię, tradycję, tożsamość) i programy społeczne, na które wcześniej miejsca nie było

PSL z truchłem Kukiza '15 - obie formacje w podobnym stanie, a więc walka o przetrwanie

Konfederacja - Janusz Korwin Mikke... no i wszystko w temacie :-]

Lewica - upiory PRL (Czarzasty i spółka) wraz z nowym, marksistowskim narybkiem, jak Zandberg. Wraz z pozostałościami "Wiosny" Biedronia - najwyraźniej nie ta pora roku Naprawdę aż tylu wyborców chce na tę zbieraninę głosować tj. ponad 10 procent?

*DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

lisek_mancheste

Post #10 Ocena: +1

2019-10-08 22:39:09 (6 lat temu)

lisek_manchester

Konto usunięte

Czy to zaraz trzeba miec najbardziej umilowana ojczyzne? Czy w dzisiejszych czasach wogole mozna mowic o milosci do kraju? Jezeli chodzi o wybory to z ciekawosci wlaczylem dzisiaj TVP1 zeby obejrzec wiadomosci... jedyne co zobaczylem to propagande PiS... to bylo bardziej jak ogladanie dziennika telewizyjnego niz wiadomosci... czy naprawde tego chcecie w Polsce? Powrotu komunizmu?

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,