2019-09-22 22:51:15, stanislawski napisał(a): Zrobiłem odstęp pomiędzy literami a cyframi w numerze paszportu - i nic nie dało.
Nic się więcej nie da zmienić.
Jeżeli ja "muszę coś źle robić", ale nie jest wyjaśnione jak robić dobrze - to znaczy, że system jest do dupy.
Moje poszło za pierwszym razem z telefonu. Spacji się nie robi w numerze seryjnym dokumentu. Może spróbuj na innym urządzeniu bo może rzeczywiście coś jest do d*py i nie koniecznie jest to system
Ja chciałem na SLD bo stasiek pisze, że lewica to same bystrzaki, socjaliści som mondrzy i fajni. Ale starego sowiety Millera już nie ma (tzn. jest w Brukseli) i tak szukałem sobie kandydata i przy okazji co mądrego jest w tej naszej lewicy. No i trafiłem na mądrego lewicowca a właściwie komunistę:
No i przez takie numery, wychwalanie gwałcicieli i morderców rzekomo niosących oświatę (3/4 zwykłych sołdatów armii sowieckiej w 44-45r to byli analfabeci zza urala, którzy gwałcili wszystko co popadło a na widok zegarka reagowali jakby zobaczyli ufo) to mi przeszło. Największym błędem USA była pomoc czerwonym i zaniechaniu marszu na Moskwę w 45 roku. Mielibyśmy swój plan Marshalla, nauczono by nas pisać i czytać i żyłoby się nam dostatnio jak w Holandii.
Także szukam kogoś z PSL-u. Byle to nie był Koszyniak-Kamiś czy jak temu ciepłemu tam jest
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2019-09-22 21:16:03, SweetLiar napisał(a): Można się już rejestrować do Wybory parlamentarne 2019 gdyby ktoś przeoczył na stronie głównej
ale tam nie ma opcji glosowania poczta. Tylko osobiscie jest i trzeba wybrac komisje.
Czyli utrudniaja. Przedtem byly opcje wyslania glosu poczta.
Moim zdaniem jest to logiczne, że jak w PL nie ma możliwości głosowania korespondencyjnego to taka sama zasada obowiązuje wszędzie przy polskich wyborach. Jakby chcieli Ci utrudnić to by utrudnili tak, że wcale nie mogłabyś zagłosować za granica, tylko w kraju (jak np. Węgrzy i nie tylko oni)
Cytat:
edit: oho, udalo sie zarejestrowac. Jakis wniosek mi maja przyslac teraz?[
Powinnaś dostać na maila potwierdzenie dokonania rejestracji. Mogłaś je sobie też wydrukować przed zamknięciem okienka rejestracji, ale w praktyce nie jest ono potrzebne. Wystarczy udać się do odpowiedniej komisji z dokumentem, na który dokonałaś rejestracji
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
Doslalam maila. Ale kiedys w jakis polskich wyborach glosowalam korespondencyjnie. Wiec byla taka mozliwosc. W wiekszosci brytyjskich wyborach tak glosuje.
Nawet jesli bede miala ten dzien wolnym to wcale mi sie nie chce jezdzic do innego miastaspecjalnie zeby zaglosowac. A mozna przeciez to wszystko zrobic korespondencyjnie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział na kogo zagłosować to wkrótce (miejmy nadzieje) będzie mógł prześledzić spotkanie Morawieckiego że ”zwykłą polską rodziną” że spotu PO.
„W związku ze spotem PO Premier Morawiecki z chęcią spotka się z rodziną, która w nim występuje. Odbyliśmy wiele spotkań w całej Polsce, rozmawiamy z Polakami. Będziemy wdzięczni Grzegorzowi Schetynie za przekazanie kontaktu” – napisał na Twitterze Piotr Müller. Rzecznik rządu odniósł się do materiału wyborczego, w którym „zwykłą polską rodzinę” grała piosenkarka i aktor występujący w produkcjach TVN.
No, to najwyższa pora na zwykłą rodzine co nie dostała ani mieszkania, ani nie wróciła z UK, czeka na wizytę u kardiologa i nie ma za co leków wykupić. Już bardziej zwykłej nie znajdzie
2019-09-27 19:34:08, SweetLiar napisał(a): No, to najwyższa pora na zwykłą rodzine co nie dostała ani mieszkania, ani nie wróciła z UK, czeka na wizytę u kardiologa i nie ma za co leków wykupić. Już bardziej zwykłej nie znajdzie