MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory Parlamentarne 2019 - Na kogo zagłosuje Polonia?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

Str 26 z 34

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lisek_mancheste

Post #1 Ocena: 0

2019-10-13 22:06:45 (6 lat temu)

lisek_manchester

Konto usunięte

Cytat:

2019-10-13 22:03:59, 4ary napisał(a):
Cytat:

2019-10-13 21:09:13, lisek_manchester napisał(a):
Cytat:

2019-10-13 21:05:06, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2019-10-13 20:54:55, lisek_manchester napisał(a):
Sweetliar... prosta matematyka... 43 procent glosowalo za PiS, to znaczy ze 57% glosowala przeciwko, a wiec wiekszosc byla przeciwko PiS...

Przeciwko PiS to głosowała lewica, a do niej nie możesz zaliczyć Konfederacji i PSL

Przeciwko PiS glos oddala kazda osoba, ktora na nich nie glosowala, a wiec 57% glosujacych, czyli wiekszosc.

Stosujác twoją logikę i matematykę to każda z grup żądnych władzy (czytaj partia) miała większość przeciwko sobie. Analizując dalej twoim sposobem to najmniej przeciwników miało niestety czy stety pis.

Nie ma co dyskutowac... Polacy wybrali tak jak wybrali, widocznie tak chcieli.. To jest tak jak z brexitem... anglicy wybrali zeby oposcic, wiec niedlugo powinni wyjsc z EU. Czy to dobry wybor czy nie okaze sie w praniu...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2019-10-13 22:08:01 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ok , przeczytałem Twój post do końca " Podsumowujac po dzisiejszych wyborach wiem, ze w Polsce nic juz sie nie zmieni, gdyz Polacy zbyt boja sie zmian, takze w nastepnych wyborach juz udzialu bral nie bede. Nie mam zamiaru nigdy wracac do Polski, takze rezygnuje z prawa glosu" , teraz w czym różni się rząd polski od rządu angielskiego ? Podpowiem może troszkę , dużo większy socjal powodujący że bardziej opłaca się nie pracować niż iść do pracy jak nie ma się kwalifikacji , Child benefity , child tax benefity , mieszkania socjalne , universal credit , working tax credit , council tax credit , I dużo więcej , co lepsze , jak masz jeden należy ci się następny , więcej przedszkola , dopłaty do rachunków , szkół , i tak dalej . Teraz Ty , im więcej zarabiasz tym więcej płacisz na to wszystko . Powyżej 45k już 40% podatku plus 12% na NI , to daje razem 52% . Wcześniej wspominasz że nie wracasz bo rząd płaci 500 złotych , ile za to płaci rząd UK ? Przypomnę tylko że to nie płaci "rząd" tylko Ty ... I to jest właśnie ta hipokryzja , zauważalna u 99% przeciwników PiSu za granicą , 500plus , a mieszkają w krajach , i płacą za dużo większe programy socjalne... Kur... Ludzie ogarnijcie się

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 13-10-2019 22:10 ]

Do góry stronyOffline

lisek_mancheste

Post #3 Ocena: 0

2019-10-13 22:12:08 (6 lat temu)

lisek_manchester

Konto usunięte

Cytat:

2019-10-13 22:08:01, Wielim napisał(a):
Ok , przeczytałem Twój post do końca " Podsumowujac po dzisiejszych wyborach wiem, ze w Polsce nic juz sie nie zmieni, gdyz Polacy zbyt boja sie zmian, takze w nastepnych wyborach juz udzialu bral nie bede. Nie mam zamiaru nigdy wracac do Polski, takze rezygnuje z prawa glosu" , teraz w czym różni się rząd polski od rządu angielskiego ? Podpowiem może troszkę , dużo większy socjal powodujący że bardziej opłaca się nie pracować niż iść do pracy jak nie ma się kwalifikacji , Child benefity , child tax benefity , mieszkania socjalne , universal credit , working tax credit , council tax credit , I dużo więcej , co lepsze , jak masz jeden należy ci się następny , więcej przedszkola , dopłaty do rachunków , szkół , i tak dalej . Teraz Ty , im więcej zarabiasz tym więcej płacisz na to wszystko . Powyżej 45k już 40% podatku plus 12% na NI , to daje razem 52% . Wcześniej wspominasz że nie wracasz bo rząd płaci 500 złotych , ile za to płaci rząd UK ? Przypomnę tylko że to nie płaci "rząd" tylko Ty

Oczywiscie ze to my placimy, rzad nie ma pieniedzy... wielokrotnie to powtarzalem ze rzad zeby dac najpierw musi zabrac, wiec nie tedy droga - dlatego jestem przeciwny jakimkolwiek doplata niezaleznie czy jest to 500zl czy 1000funtow. Jezeli chodzi o podatek to nie mijajmy sie z prawda.. 45k to bylo w zeszlym roku.. teraz jest 50k. Wiem, gdyz co roku licze tak, zeby byc nieco ponizej progu, gdyz nie mam zamiaru placic 40% :-) Do Polski nie mam zamiaru wracac nie ze wzgledu na 500+ czy na cokolwiek innego. Nie wracam, gdyz jestem zadomowiony w UK, mieszkam tutaj praktycznie cale swoje dorosle zycie i tutaj jest moj dom bez wzgledu na polityke rzadu.

[ Ostatnio edytowany przez: lisek_manchester 13-10-2019 22:15 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2019-10-13 22:15:49 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2019-10-13 22:12:08, lisek_manchester napisał(a):
Cytat:

Ok , przeczytałem Twój post do końca " Podsumowujac po dzisiejszych wyborach wiem, ze w Polsce nic juz sie nie zmieni, gdyz Polacy zbyt boja sie zmian, takze w nastepnych wyborach juz udzialu bral nie bede. Nie mam zamiaru nigdy wracac do Polski, takze rezygnuje z prawa glosu" , teraz w czym różni się rząd polski od rządu angielskiego ? Podpowiem może troszkę , dużo większy socjal powodujący że bardziej opłaca się nie pracować niż iść do pracy jak nie ma się kwalifikacji , Child benefity , child tax benefity , mieszkania socjalne , universal credit , working tax credit , council tax credit , I dużo więcej , co lepsze , jak masz jeden należy ci się następny , więcej przedszkola , dopłaty do rachunków , szkół , i tak dalej . Teraz Ty , im więcej zarabiasz tym więcej płacisz na to wszystko . Powyżej 45k już 40% podatku plus 12% na NI , to daje razem 52% . Wcześniej wspominasz że nie wracasz bo rząd płaci 500 złotych , ile za to płaci rząd UK ? Przypomnę tylko że to nie płaci "rząd" tylko Ty

Oczywiscie ze to my placimy, rzad nie ma pieniedzy... wielokrotnie to powtarzalem ze rzad zeby dac najpierw musi zabrac, wiec nie tedy droga - dlatego jestem przeciwny jakimkolwiek doplata niezaleznie czy jest to 500zl czy 1000funtow. Jezeli chodzi o podatek to nie mijajmy sie z prawda.. 45k to bylo w zeszlym roku.. teraz jest 50k. Wiem, gdyz co roku licze tak, zeby byc nieco ponizej progu, gdyz nie mam zamiaru placic 40% :-)

No więc teraz odpowiedź na pytanie , dlaczego poruszyłeś program 500 plus skoro sam płacisz na wiele drozsze programy , które zresztą są w całej Europie ? Co ma się w Polsce zmienić wg Ciebie ? Bo jak narazie Polska pod względem socjalnym jest daleko w tyle w Europie , za to inflacja najnizsza przy najwyższym wzroście gospodarki , do tego najszybciej rosnąca placa minimalna , słucham , o co ci chodzi ? Czy to jak z tym wyborem konfederacji ? Coś gdzieś słyszałeś ?

Do Twojego ostatniego komentarza , ale jednak napisałeś , że po dzisiejszych wyborach nic już się w Polsce nie zmieni ... Ehh idę oglądać studio z meczu , szkoda czasu , pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 13-10-2019 22:17 ]

Do góry stronyOffline

lisek_mancheste

Post #5 Ocena: 0

2019-10-13 22:19:26 (6 lat temu)

lisek_manchester

Konto usunięte

Cytat:

2019-10-13 22:15:49, Wielim napisał(a):
Cytat:

2019-10-13 22:12:08, lisek_manchester napisał(a):
Cytat:

Oczywiscie ze to my placimy, rzad nie ma pieniedzy... wielokrotnie to powtarzalem ze rzad zeby dac najpierw musi zabrac, wiec nie tedy droga - dlatego jestem przeciwny jakimkolwiek doplata niezaleznie czy jest to 500zl czy 1000funtow. Jezeli chodzi o podatek to nie mijajmy sie z prawda.. 45k to bylo w zeszlym roku.. teraz jest 50k. Wiem, gdyz co roku licze tak, zeby byc nieco ponizej progu, gdyz nie mam zamiaru placic 40% :-)

No więc teraz odpowiedź na pytanie , dlaczego poruszyłeś program 500 plus skoro sam płacisz na wiele drozsze programy , które zresztą są w całej Europie ? Co ma się w Polsce zmienić wg Ciebie ? Bo jak narazie Polska pod względem socjalnym jest daleko w tyle w Europie , za to inflacja najnizsza przy najwyższym wzroście gospodarki , do tego najszybciej rosnąca placa minimalna , słucham , o co ci chodzi ? Czy to jak z tym wyborem konfederacji ? Coś gdzieś słyszałeś ?

Czyli to, ze mieszkam w UK nie daje mi prawa glosu w sprawie 500+? Wyrazilem swoje zdanie na ten temat tak samo jak na temat benefitow w UK. Uwazam, iz tak samo UK jak i Polska popelnia blad dajac pieniadze za nic. Place podatki w UK bo tutaj mieszkam i takie jest tutaj prawo podoba mi sie czy nie. W podobnym zawodzie w PL zarabialbym jakies 800 funtow na reke miesiecznie.. tutaj zarabiam na reke 3000f, wiec w sumie mniej jest to "oddawanie" odczuwalne. Oddaje, gdyz musze, nie ze wzgledu na to ze chce...

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2019-10-13 22:22:58 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ostatnio robert gwiazdowski ekonomista prawnik ktory jest ceniony w roznych kregach
wypowidzial sie na temat 500+ twierdzac ze dzietnosc nie wzrosla od tego programu ale ale spadek dzietnosci zostal wyhamowany i ma to ogromne znaczenie dla kraju

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2019-10-13 22:27:22 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

To jedyne chyba co dzieli UK od Polski , zarobki , i żadna w tym sobą czy zasługa obecnie zarzadych czy to w Polsce czy w UK , wina raczej UK ale historyczna , obecnie obserwując Polskę radzi sobie świetnie , to kraj do którego chce wrócić , jedyne co trzyma mnie w UK to tylko zarobki , głosuje ,bo chce wrócić do normalnego kraju

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2019-10-13 22:29:39 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2019-10-13 22:22:58, cris82 napisał(a):
ostatnio robert gwiazdowski ekonomista prawnik ktory jest ceniony w roznych kregach
wypowidzial sie na temat 500+ twierdzac ze dzietnosc nie wzrosla od tego programu ale ale spadek dzietnosci zostal wyhamowany i ma to ogromne znaczenie dla kraju

Teraz pomyśl o ile wzrosłaby dzietność dzięki LBGT czy jak to tak się zwie ...

Do góry stronyOffline

lisek_mancheste

Post #9 Ocena: 0

2019-10-13 22:36:31 (6 lat temu)

lisek_manchester

Konto usunięte

Cytat:

2019-10-13 22:27:22, Wielim napisał(a):
To jedyne chyba co dzieli UK od Polski , zarobki , i żadna w tym sobą czy zasługa obecnie zarzadych czy to w Polsce czy w UK , wina raczej UK ale historyczna , obecnie obserwując Polskę radzi sobie świetnie , to kraj do którego chce wrócić , jedyne co trzyma mnie w UK to tylko zarobki , głosuje ,bo chce wrócić do normalnego kraju

Nie tylko zarobki. Tutaj moje dzieci, ktore sa rasy mieszanej moga chodzic do szkoly nie bedac szkalowane za to ze sa inne. Tutaj moja zona moze spokojnie chodzic do pracy bez powszechnie widzianego i slyszanego polskiego rasizmu. Tutaj moge isc do supermarketu i jestem przywitany z usmiechem. Ja glownie wynioslem sie z Polski ze wzgledu wlasnie na wszechobecny rasizm. Nie wiem dlaczego, ale w Polsce nadal ludzie uwazaja ze biala rasa jest lepsza od innych!

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2019-10-13 22:44:23 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Statystyki nagród , wynalazków kontra przestępstw , dajmy taki Londyn , ludzie nie są rasistami , tylko tu nikt tego nie mówi na głos , 99% morderstw w Londynie to gangi , zgadnij jakie , i tak dalej , tu jest rasizm , pracowałem z Anglikami, i tymi po wyższej szkole i tymi bez żadnej , oni mają swoje zdanie , tylko oni tego nie powiedzą na głos , proste ,zaszczute , sztuczne społeczeństwo , śmierdzi rasizmem na odległość , a zgadnij kto jest największym rasistą ? To temat na inne posiedzenie niż polityka w Polsce , tak marginesie , nie każdy chce Londynu w Warszawie , wejdź na London Crime News I poszukaj Anglika w ostatnich morderstwach ... To nie jest rasizm , to są fakty , tylko tuudxie nawet za komentarze na FB są karani , paranoja

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 13-10-2019 22:50 ]

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 34 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 32 | 33 | 34 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,