Str 6 z 10 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2019-06-11 23:09:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2019-06-11 21:20:17, cris82 napisał(a):
smieszne co ada pisze
To nie jest śmieszne Cris, to jest raczej smutne. I wynika z kompleksów bycia ”wschodnioeuropejczykiem”. Niestety niektórzy tak mają i uważają, że powinnismy bezkrytycznie naśladować absolutnie we wszystkim Europę Zachodnią, zamiast uczyć się na jej błędach i ich nie powielać, w myśl zasady Polak mądry przed szkodą, a nie po.
Pamięta ktoś ”aferę” kiedy Radek Sikorski będąc w Niemczech wyraził zdziwienie, że w hotelu nie ma ani jednego polskiego kanału tv?
Też niektórzy tutaj uznali to za dowód kompleksu. I była to bodajże właśnie Ada. No bo jak to, w kraju sąsiadującym z Polską dobry hotel nie udostępnia żadnego polskiego kanału i jakiś polski polityk wyraża z tego tytułu zdziwienie? Przecież jesteśmy takim skansenem, że wogóle powinniśmy siedzieć cicho. Na mój argument, że sprawa aresztowanych w Warszawie włoskich kiboli otarła się o Europarlament (bo dostali w areszcie na śniadanie chcleb z dżemem) i nikt nie podnosil argumentów o włoskich kompleksach, nie odpowiedziała do dziś.
Uchodźcy? Przyjmują wszyscy to i my bezrefleksyjnie przyjmujmy. Jakoś dzisiaj spuścili z tonu orędownicy otwartych okien i drzwi i dzięki Bogu społeczeństwo nie podzieliło ich hurra-naiwnego optymizmu bo dziś byłby Polak mądry po szkodzie
Także kompleksy, kompleksy, leczcie się z nich i zastanówcie przez chwilę kto w nie was wpędza [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 11-06-2019 23:15 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #2 Ocena: 0 2019-06-11 23:25:13 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Hmmm, kompleksy wschodnioeuropejskie... A co to?
Ada
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #3 Ocena: 0 2019-06-11 23:49:47 (6 lat temu) |
Podobno jak coś nie jest nazwane przez Wikipedię to nie istnieje. Być może, chociaż kiedyś to się nazywało encyklopedią. Przekonamy się pewnie lub przekonają kolejne pokolenia za x lat
EDIT:
Cytat:
2019-06-11 23:25:13, Adacymru napisał(a):
Hmmm, kompleksy wschodnioeuropejskie... A co to?
”Istniejące kompleksy wywierają silny wpływ na zachowanie jednostki i wyrażają się w różnorakich dążeniach, postawach (...)”
W tym przypadku wyglada to na usilną i bezrefleksyjną potrzebę dostosowania się do ogólnie panującego trendu, wynikającą ze strachu przed odrzuceniem/zaszufladkowaniem jako mniej atrakcyjna mniejszość
EDIT 2:
Odnieś się proszę do swoich wcześniejszych zarzutów jakoby osoby popierające tradycyjne związki miały problem z akceptacja tych mniej tradycyjnych
Cytat:
2019-06-11 11:31:51, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2019-06-11 01:04:14, Adacymru napisał(a):
Ja też żyje w tradycyjnym małżeńskim związku, ale nie przeszkadza mi to być tolerancyjną osoba w oďniesieniu do mniej tradycyjnych,ale nie ceniących źle innym...
Ale Ty mylisz fakty i insynuujesz, że np mnie przeszkadza inna niż moja orientacja seksualna. Nie, przeszkadza mi. Przeszkadza mi natomiast wyuzdanie w miejscach publicznych jak symulowanie kopulacji, masturbacji, oddawanie moczu na drugą osobę i nie ma tu żadnego znaczenia orientacja homo, hetero czy bi. Może to ludziom przeszkadzać i przeszkadza. Marsze rodzin tymczasem nikogo nie prowokują, nie gorszą tym bardziej dziwi dlaczego dla niektórych są solą w ok
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 12-06-2019 00:09 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2019-06-11 23:57:22 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Skoro piszesz komuś, że ma dane kompleksy, to oczekuje że umiesz to co piszesz uzasadnić. To że nie znając mnie przypisujesz mi kompleksy bardzo mnie ciekawi i chciałabym żebyś ta myśl rozwinęła.
Ada
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #5 Ocena: 0 2019-06-12 00:08:33 (6 lat temu) |
Cytat:
2019-06-11 23:57:22, Adacymru napisał(a):
Skoro piszesz komuś, że ma dane kompleksy, to oczekuje że umiesz to co piszesz uzasadnić. To że nie znając mnie przypisujesz mi kompleksy bardzo mnie ciekawi i chciałabym żebyś ta myśl rozwinęła.
Odnieś się proszę do postu powyżej, który jest odpowiedzią na Twój, bo odnośnie rzekomych ”kompleksów” Sikorskiego nie masz już nic do dodania, jak mniemam?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #6 Ocena: 0 2019-06-12 15:59:00 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
masakra...
"Homoseksualizm nie jest chorobą i nie wymaga ona żadnego leczenia. Niemcy chcą zakazać terapii mających leczyć z homoseksualizmu
Szef resortu, który sam jest homoseksualistą, przyznał - Homoseksualizm nie jest chorobą, dlatego nie wymaga ona żadnego leczenia. Do końca tego roku chcę stworzyć projekt ustawy, która następnie zostanie przedstawiona parlamentowi."
cos na czasie homoseksualny polityk chce zakazac terapii ludziom ktorzy dobrowolnie chca odmienic swoje zycie : ) to jest chore... jeszcze dozyjemy czasow ze kazdy mezczyzna bedzie zmuszony raz w zyciu odbyc stosunek homoseksualny zeby ludzie orientacji innej niz hetero czuli sie normalnie w spoleczenstwie : ))
gazeta.pl
|

|
 |
|
Maverick_foreve |
Post #7 Ocena: 0 2019-06-12 16:26:09 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Homoseksualizm nie jest chorobą i to prawda. To jest odchylenie od normalności. Zawsze byli i są homoseksualiści oraz lesbijki. Ale to tylko mały procent ludzi, którzy są przez większość społeczeństwa uważani za innych seksualnie. Ci ludzie są postrzegani jako wybitni artyści i twórcy. To co robią w swoich sypialniach to ich prywatna sprawa, ale ci wychodzący na ulice z piórami w dupie robią to samo co Faszyści i komuniści w ich najlepszych czasach. Inteligentni ludzie z kręgów homoseksualnych , po prostu się śmieją z tych wszystkich manifestacji.
|

|
 |
|
ZosiaS |
Post #8 Ocena: 0 2019-06-12 18:21:28 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-06-12 15:59:00, cris82 napisał(a):
masakra...
"Homoseksualizm nie jest chorobą i nie wymaga ona żadnego leczenia. Niemcy chcą zakazać terapii mających leczyć z homoseksualizmu
Szef resortu, który sam jest homoseksualistą, przyznał - Homoseksualizm nie jest chorobą, dlatego nie wymaga ona żadnego leczenia. Do końca tego roku chcę stworzyć projekt ustawy, która następnie zostanie przedstawiona parlamentowi."
cos na czasie homoseksualny polityk chce zakazac terapii ludziom ktorzy dobrowolnie chca odmienic swoje zycie : ) to jest chore... jeszcze dozyjemy czasow ze kazdy mezczyzna bedzie zmuszony raz w zyciu odbyc stosunek homoseksualny zeby ludzie orientacji innej niz hetero czuli sie normalnie w spoleczenstwie : ))
gazeta.pl
Nie manipuluj.
Takie terapie organizują najczęściej członkowie rodziny homoseksualistów, ale coraz częściej pojawiają się specjalne oferty przygotowane przez terapeutów czy "coachów". Niektóre z terapii polegają na modlitwach czy przeprowadzaniu egzorcyzmów. Jens Spahn podczas konferencji prasowej powołał się też na przykład jednego z pacjentów takiej terapii, któremu zaoferowano leczenie homoseksualizmu poprzez stosowanie elektrowstrząsów. Minister jest zdania, że tego typu praktyki mogą prowadzić do depresji, a nawet myśli samobójczych.
źródło
A zamiast leczenia depresji, zaczniemy znów wyrywać zęby...
[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 12-06-2019 18:22 ]
|

|
 |
|
cris82 |
Post #9 Ocena: 0 2019-06-12 20:28:12 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
a gdzie tu byla manipulacja zosiak?
wkleilem pierwszy cytat z artykulu chyba istotny skoro byl na samym poczatku
i gdzie jest ta manipulacja? jesli nawet sie modla do wielkiej stopy to ich sprawa
rownie dobrze mozna zakazac w Polsce od jutra medycyny niekonwencjonalnej szkoda ze minister zdrowia w niemczech nie wpadl na pomysl zeby zakazac sprzedazy papierosow dla dobra obywateli jak tak sie o nich martwi : ))
jedyny powod dla ktorego to robi to zeby poczuc sie komfortowo w sytuacji z ktora ma osobisty problem uj to wszystkich obchodzi jesli mam ochote leczyc sie u znachora nie byloby chetnych to i terapii by nie bylo ten gosc mysli tylko o sobie
czyli mozna zmienic plec nie chciec byc kobieta czy mezczyzna ale nie mozna przestac byc homoseksualista bo komunistyczny system nie da ci takiej mozliwosci masz sie czuc dobrze i kropka
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2019-06-14 02:56:52 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
 [ Ostatnio edytowany przez: daavid 14-06-2019 02:57 ]
|

|
 |
|