MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PRZEGNIŁA BRYTANIA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 99 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 98 | 99 | 100 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

Str 99 z 169

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Turefu

Post #1 Ocena: 0

2021-05-01 10:41:35 (4 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Bardzo latwy dostep do srodkow farmakologicznych? Rozumiem, ze masz na mysli tych powodujacych aborcje? Opowiem o swoim doswiadczeniu w UK, nie o aborcji , ale o pigulce po. Poszlam do przychodni. Powiedzialam w recepcji o co chodzi. Poinformowano mnie, ze najpierw musze porozmawiac z GP, a ten jest zabukowany przez nastepne cztery godziny, a potem zamykaja, wiec lepiej, zebym poszla do Sexual Health Clinic. Najblizsza godzine drogi ode mnie. Pojechalam. Powiedziano mi, ze musi byc osoba kwalifikowana do podania tej tabletki, a akurat jej nie ma. Zapytano mnie kiedy uplynie 72godziny od ryzykownego zachowania. Tyle? To przyjdz jutro, o drugiej po poludniu. Przyszlam. Po pietnastominutowej rozmowie w koncu podano mi tabletke. Od pierwszej rozmowy w przychodni do podania tabletki uplynelo 25 godzin, trzy wizyty w miejscach opieki zdrowotnej, rozmowy z czterema osobami, ktorym musialam wyjasniac intymne szczegoly swojego zycia. Czy to jest ta "bardzo latwa dostepnosc srodkow farmakologicznych"? A tutaj chodzilo o tabletka po, nie o aborcje. Ulotki sie rozprowadza wsrod Polek i innych narodowosci , bo NHS wie, ze sa roznice w prawie polskim i brytyjskim i pokazuje, ze tutaj jest inaczej. Czy dostep to informacji prawnej jest zly, czy to jest promowanie aborcji? Co do aborcji domowej. To nie jest kwestia wstydliwosci, to jest kwestia intymnosci. Wczesna aborcja dokonana metoda farmakologiczna bardzo przypomina przebiegiem poronienie, a to mozna przejsc samemu w domu. Wiele kobiet w tak stresujacej sytuacji moze nie chciec swiadkow.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-05-01 11:05:13 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Nie wiem jak odpowiedzieć na twoja osobista cześć, nie chce cię urazić a jestem gruboskórny wiec ja pominę

Miałem okazje rozmawiać z 12 latka po szkolnych pogadankach na ten temat, jeśli macie okazje to polecam posłuchać co się tym dzieciom mówi
Co do intymnych warunków to super, powinna być jeszcze jakaś wycieczka fakultatywna w komplecie

Zakończę cytatem z R Regana
„wszyscy, którzy są za aborcją zdążyli się już urodzić”.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #3 Ocena: 0

2021-05-01 11:20:04 (4 lata temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Teraz sie zamawia tabletke po online,albo mozna isc do apteki,tam tez szczegolowo wypytuja,tylko kiedys sie placilo nie wiem jak teraz,a jak im cos nie pasi to tez wysla do GP .

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #4 Ocena: 0

2021-05-01 11:22:25 (4 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Nie musisz komentować moich intymnych wpisów . Może pomysl: ktoś , kogo znam , miał takie doświadczenia. Czy to jest latwa dostepnosc ? A co do intymnych warunkow. Rozumiem, ze Twoja żona urodziła dziecko na ulicy, bo to takie radosne wydarzenie i niech ludzie patrzą i się cieszą i zazdroszczą . I niech jeszcze jakaś wycieczka w pakiecie.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2021-05-01 11:48:01 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-05-01 09:34:13, Kanonier30 napisał(a):
Tak dygresja, może nie do meritum wątku. Fakt, że w Polsce ponad 90 procent społeczeństwa deklaruje się

Pomijając już to, że mylisz deklarowanie wiary jednostki z informacją, że jest ochrzczona to zupełnie nie rozumiem dlaczego mieszasz do tego jakąkolwiek religię? O ile mogę dyskutować ze zwolennikami aborcji do 12 tygodnia ciąży bo zdecydowana większość z nich i tak nie wie jak w 12 tygodniu wygląda ”zlepek komórek” to już zabijanie dziecka w piątym, szóstym czy siódmym miesiącu ciąży uważam za morderstwo.
Śmiem też twierdzić, że jeszcze my dożyjemy dnia kiedy nie tylko w Polsce, ale w większości krajów zabronione będzie dokonywanie takich morderstw.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #6 Ocena: 0

2021-05-01 13:58:23 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Nie rozumiem dlaczego temat aborcji, antykoncepcji wywoluje najwieksze emocje u mezczyzn.

Moze faceci zamiast walczyc z aborcja, bo wkladaja w to duzo wysilku zaczeliby walczyc o meska odpowiedzialnosc w tym temacie.

Jesli facet chce miec pewnosc ze z sexu z kobieta NIE bedzie ciazy, a co za tym idzie kobieta nie usunie jego dziecka, moze udac sie na wazektomie I juz problem go nie dotyczy. Nawet nie musi pytac nikogo o zgode na taki zabieg w przeciwnosci do kobiety, ktorej po prostu takiego zabiegu sie odmawia.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-05-01 14:39:15 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Widzę ze już wytrenowany argument ale niestety nie do tej dyskusji w UK zabieg podwiązanie jajowodów jest legalny i refinansowany przez NHS i w przeciwieństwie do męskiego odpowiednika jest uznawany za wyczerpujący dowód w sprawach o ustalenie rodzicielstwa. Przy okazji nowoczesne feministki są przeciwne dopuszczeniu takich zabiegów u facetów bo to one maja wyłączne prawo do decydowania

A na okradzenie dyskusji obrazek polskich aktywistek, bo jeden obraz to więcej niż tysiące słów
Obrazek
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #8 Ocena: 0

2021-05-01 15:25:22 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Pierwsze slysze, ze na tabletke PO potrzeba GP. Idziesz do apteki i kupujesz. Chyba, ze moze jest inaczej kiedy do apteki przychodzi osoba niepelnoletnia lub z jakimis powaznymi chorobami.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOnline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-05-01 15:43:18 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-05-01 15:25:22, iwona38 napisał(a):
Pierwsze slysze, ze na tabletke PO potrzeba GP. Idziesz do apteki i kupujesz. Chyba, ze moze jest inaczej kiedy do apteki przychodzi osoba niepelnoletnia lub z jakimis powaznymi chorobami.

Dla porównania proponuje zdobyć antybiotyk w uk ( nie w polskim sklepie :-T[)

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2021-05-01 17:05:01 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ciekawe jak znacznie zmniejszyła się liczba aborcji farmakologicznych i chirurgicznych w UK po maksymalnym już ułatwieniu dostępu do pigułki po.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 99 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 98 | 99 | 100 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,