Str 98 z 169 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Blamestorm |
Post #1 Ocena: 0 2021-04-30 21:33:09 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Juz spokojnie. Nie wzielam tego absolutnie personalnie bo I jak? Zwyczajnie chcialam wspomniec ze jesli sie nie jest w jakiejs sytuacji to zdarza sie ( wszyscy to robimy, ja tez) ze traktujemy jakis problem patrzac na jedna plaszczyzne,,rzadko cos jest tylko czarne, lub tylko biale. Rzadko tez jestesmy w stanie tak naprawde wyobrazic sobie czyjas sytuacje nie bedac w niej. Oceniac wtedy latwo, tylko czy jest to sluszna ocena?
I ja olewam cos, jesli uwazam ze moja odpowiedz moglaby kogos urazic ( a tez sie pewnie zdarza) wole naprawde sie wtedy ugryzc w jezyk, bo nie sprawia mi to zadnej przyjemnosci, a bardzo nie chcialabym zeby ktos sie poczul przeze mnie skrzywdzony.
Dwa ze nie tez pewnie jakies wypowiedzi mi umykaja, nie czytam tu wszystkiego. If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #2 Ocena: 0 2021-04-30 22:10:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
A czy ja napisałem, że "twoja wypowiedź mogła kogoś urazić"?
Kiedy poczuję się urażony to dam ci znać w odpowiedni sposób.
Czasami to "ugryzienie w język" w stosunku do postawionego pytania czy problemu jest bardziej niestosowne niż użycie bezpośredniej inwektywy.
Jeśli mówisz "nie każdy mogę przeczytać" a jednocześnie niepytany na większość odpowiadasz to komentarza nie wymaga. Amen
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-04-2021 22:20 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #3 Ocena: 0 2021-04-30 23:12:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Stosowanie eutanazji pociąga szerokie konsekwencje w postaci nadużyć. Taka już nasza ludzka natura.
Naruszanie raz cienkiej granicy skutkuje tym, że później można tą granicę dowolnie przesuwać. Co widać doskonale na przykładzie aborcji. Kiedyś w Anglii nielegalna, następnie legalna do 12 tyg ciąży, na dzień dzisiejszy do końca jej trwania. Jak dla mnie przerażajace.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2021-04-30 23:22:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2021-04-30 23:12:36, SweetLiar napisał(a):
Stosowanie eutanazji pociąga szerokie konsekwencje w postaci nadużyć. Taka już nasza ludzka natura.
Naruszanie raz cienkiej granicy skutkuje tym, że później można tą granicę dowolnie przesuwać. Co widać doskonale na przykładzie aborcji. Kiedyś w Anglii nielegalna, następnie legalna do 12 tyg ciąży, na dzień dzisiejszy do końca jej trwania. Jak dla mnie przerażajace.
Każdą granicę można przesunąć i tym ludzie się zajmują dla własnego poprawy komfortu, a dokładniej rzecz ujmując dopasowują prawo do danej sytuacji tak, aby popełniane celowo przestępstwo było przyczynkiem chwały a nie pogardy i potępienia usprawiedliwiając nazywają to koniecznością i postępem. A wszystko tylko dla zyskania władzy, pieniędzy, zadowolenia i usprawiedliwienia przed samym sobą i innymi własnych ułomności. Doskonałe do tego celu nadającą się metodą jest "okno overtona" o którym to SQL swego czasu film wyjaśniający zamieścił. Kto zainteresowany to sobie odszuka, bo to żadną tajną wiedzą nie jest.
Nierzadko zdarza się też, że granica ta przesuwana zostaje na skutek nacisków społecznych wywołanych stosowaniem inżynierii społecznej. Dla przykładu (przykład fikcyjny, skojarzenia twoje tylko), media od dłuższego czasu informują o trudnej sytuacji jaka ma nastąpić lub następuje w np. strefie zdrowia. Każdy kto chce się zabezpieczyć odpowiednie kroki podjąć musi. To przekaz medialny, który wywołany jest informacją płynąca z rządowych sfer, a żadna logika ani statystyka faktu tego potwierdzić nie może.. Każdy podejmuje stosowne kroki dla niego najlepsze, ponosi koszty finansowe i wyrzeczenia. Po jakimś czasie okazuje się, że przedstawiana sytuacja to scenariusz z filmu SF i rząd prosi o wybaczenie wprowadzenia ludzi w błąd. Jak myślicie, ilu z oszukanych uwierzy w fakt, że zostali oszukani ??? Pytanie z samymi niewiadomymi.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-04-2021 23:51 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Turefu |
Post #5 Ocena: 0 2021-05-01 09:04:38 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
To takze dziala w druga strone. Kiedys w Polsce aborcja byla latwo dostepna, potem w ograniczonych sytuacjach, teraz prawie w ogole. Czy ludzie byli nieszczesliwsci, kiedy aborcja byla legalna? Kto nie chcial, to tego nie robil. Aborcja po 20tygodniu jest wykonywana w UK bardzo rzadko i tylko przy wskazaniach medycznych. Jest cos niedobrego w przekazie " kobieta w UK moze usunac ciaze w kazdym momencie jej trwania". To brzmi jakby to bylo takie hop siup, byla ciaza , nie ma ciazy, chcielismy miec dzidziusia, teraz juz nie chcemy i jakas tam aborcja w siodmym miesiacu. Za kazda aborcja w pozniejszym jej etapie jest potezna ludzka tragedia.
|

|

|
|
|
Kanonier30 |
Post #6 Ocena: 0 2021-05-01 09:34:13 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
W sprawie aborcji, jako człowiek jestem przeciwnikiem takich procedur. Zabijania płodu...
Jednak uważam, że ostateczną decyzję podejmuje kobieta nosząca dziecko pod sercem i lekarz, jeżeli są powody do aborcji w sensie medycznym.
Dlatego państwo jest ostatnim czynnikiem, który powinien ingerować poprzez zapisy w kodeksie karnym. Po prostu.
-----
Tak dygresja, może nie do meritum wątku. Fakt, że w Polsce ponad 90 procent społeczeństwa deklaruje się, jako wierzący i jako praktykujący katolicy (zresztą określenie niepraktykujący jest dziwacznym tworem dla mnie) to w ogóle problemu aborcji nie powinno być. Kobieta wierząca - za sprawą swojej wiary i społecznej nauki Kościoła - nie wykona aborcji i tyle. Tymczasem Polskie Państwo wprowadza najbardziej restrykcyjne przepisy w Europie, włączając kary wieloletniego więzienia. Stąd sytuacja jest absurdalna.
Najwidoczniej deklarowana wiara nie jest silna, ani prawdziwa... 'Modli się pod figurą, a ma diabła za skórą'.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2021-05-01 09:47:01 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Tak się dzieje ponieważ to bardzo dobrze sprzedający się medialnie temat i obie strony chcą ugrać na tym jak najwięcej, dlatego przesuwają granice jak najmocniej w swoja stronę. Ofiarami tej gry są kobiety, często młode dające sobą łatwo manipulować i kiedy słyszą od celebrytki, która faktycznie mogła nic takiego nie robić ze to nic czym trzeba sobie głowę zawracać to jak wizyta u dentysty to bezmyślnie tak postępują a z czasem przychodzi refleksja i okazuje się ze to tragedia. Szczególnie w UK jest promowany model według którego nie masie czym martwic czy zabezpieczać bo potem i tak można TO wyczyścić i nie dotyczy to życiowych sytuacji gdzie ciąża jest zdeformowana lub są medyczne przeciwwskazania tylko o bezmyślne (albo i nie) promowanie zabijania jako rozwiązanie problemow np ekonomicznych i wmawianie ze na pewno nie jest to powód do tragedii a już na pewno nie jest to taka tragedia jak koty które się namnażają bez końca, może powinno wprowadzić taki pakiet wiązany po 3 skrobance sterylizacja w pakiecie moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #8 Ocena: 0 2021-05-01 09:54:29 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-05-01 09:34:13, Kanonier30 napisał(a):
W sprawie aborcji, jako człowiek jestem przeciwnikiem takich procedur. Zabijania płodu...
Jednak uważam, że ostateczną decyzję podejmuje kobieta nosząca dziecko pod sercem i lekarz, jeżeli są powody do aborcji w sensie medycznym.
Dlatego państwo jest ostatnim czynnikiem, który powinien ingerować poprzez zapisy w kodeksie karnym. Po prostu.
-----
Tak dygresja, może nie do meritum wątku. Fakt, że w Polsce ponad 90 procent społeczeństwa deklaruje się, jako wierzący i jako praktykujący katolicy (zresztą określenie niepraktykujący jest dziwacznym tworem dla mnie) to w ogóle problemu aborcji nie powinno być. Kobieta wierząca - za sprawą swojej wiary i społecznej nauki Kościoła - nie wykona aborcji i tyle. Tymczasem Polskie Państwo wprowadza najbardziej restrykcyjne przepisy w Europie, włączając kary wieloletniego więzienia. Stąd sytuacja jest absurdalna.
Najwidoczniej deklarowana wiara nie jest silna, ani prawdziwa... 'Modli się pod figurą, a ma diabła za skórą'.
zupełnie nie rozumiem retoryki, ze to sprawa kobiet
dlaczego, to również sprawa facetów ich prawa pojawiają się tylko jako obowiązki w łożeniu na wychowanie dziecka
idąc dalej tym tropem to dlaczego kobieta nie powinna decydować o życiu dziecka do pełnoletności i mieć prawo do zapakowania go do beczki na działce.
Jeżeli może usunąć ciążę w 8 miesiącu to dlaczego nie może utopić noworodka we wiadrze po porodzie jak jest jeszcze związana z nim pępowinom
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
Turefu |
Post #9 Ocena: 0 2021-05-01 09:58:26 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Sqlserver, wytlumacz stwierdzenie "w UK jest promowany model wedlug ktorego nie ma co sie martwic". Kto to promuje? W UK jest darmowa i latwo dostepna antykoncepcja, w Polsce nie i mowi sie tam kobietom, ze "lykaja tabletki po jak dropsy".
|

|

|
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2021-05-01 10:09:09 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-05-01 09:58:26, Turefu napisał(a):
Sqlserver, wytlumacz stwierdzenie "w UK jest promowany model wedlug ktorego nie ma co sie martwic". Kto to promuje? W UK jest darmowa i latwo dostepna antykoncepcja, w Polsce nie i mowi sie tam kobietom, ze "lykaja tabletki po jak dropsy".
pogadanki w szkołach, bardzo prosty dostęp do środków farmakologiczny, opowiadanie przez celebrytki ze to nic złego i same to robiły, notatki rozprowadzane również wśród polek ze aborcja jest dostępna i darmowa na życzenie.
Dla wstydliwych nawet wymyślono domowa aborcje, żeby dziewczyny się nie stresowały
Jeżeli 40% kobiet które dokonały aborcji robi to już kolejny raz to pierdzielenie o zagrożeniu zdrowia jest bez sensu
 moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|