2018-05-29 14:58:07, darraj napisał(a): No coz,biora przyklad z tego goscia.
to wychodzi po za Orwell'a nawet...
https://metro.co.uk/2018/05/28/tommy-robinson-arrested-7583101/
koles swietym nie jest, jak w komentarzach napisano, cele zna jak wlasna kieszen, ale to lekkie przegiecie, nawet lord sie wzburzyl...
ps. ten przyklad pokazuje rowniez, ze wielki brat czuwa i ma co lepsze narzedzia do kontroli - fakt, ze wylowiono i zidentyfikowano goscia w tlumie przed sadem w ciagu minut (jesli w godzine dodarl do niego specjalny patrol) w malym (w sumie) miescie, swiadczy o tym, ze rzad ma narzedzia i ludzi do calkowitej kontroli spoleczenstwa... poza tymi, ktorych kontrolowac nie chca
Pan Robison, jako taki "aktywista" szczególnych zasług według nie ma. Przynajmniej, jeśli chodzi o walkę o tożsamość Europy. Szybciej kojarzy mi się z hasłami Anglia dla białych Anglików, ale nie poświęcałem zbyt wiele czasu na zgłębianie dokonań Pana Robinsona.
W filmach dostępnych w sieci częściej widziałem Robinsona, jako osobę ewidentnie prowokującą muzułmanów, co na dłuższą metę przynosi rezultat odwrotny od zamierzonego. Muzułmanie nie będą akceptować asymilacji -a przynajmniej Ci co nie są pewni swojej drogi- raczej dojdą do wniosku, że lokalny mufti dobrze mówi i jak najbardziej trzeba się wysadzać i obcinać łby niewiernym.
Jak wiadomo jestem przeciwnikiem niekontrolowanego zalewu Europy przez "ubogacenie" zmierzające do nas na barkach, pontonach i wszelkiej maści tratwach, ale z Panem Robinsonem, to nie jest mi po drodze. Mial na swoim koncie sporo najwyraźniej, anonimowy nie jest, to co za problem dla policji? Z drugiej strony, to ma immunitet z racji swoich dość skrajnych poglądów? Może będzie miał, jeśli ma takie poparcie - niech startuje do Izby Gmin, jako niezrzeszony.
Z jednej strony mial juz ,,zawiasy" 18-miesieczne na takie akcje, wiec byl swiadomy, ze to mu grozi. Z drugiej strony dlaczego zabraniac komus relacjonowac jakikolwiek proces z chodnika przed sadem?
Mnie tez z nacjonalistami nie jest po drodze ale nie posadzalbym tego Robinsona o ,,anglia dla bialych". Jak sie o nim zrobilo glosno teraz to znalazlem nascie filmikow gdzie kolorowi z nim sympatyzuja i udzielaja wsparcia. Nie ma zadnego gdzie mowi anglia dla bialych anglikow.
Jest raczej jak to mowia snowflake'i - islamofobem bo mowi jak sprawy wygladaja. I tak przy okazji zamachow terrorystycznycb w Londynie na zywo uswiadomil spoleczenstwu, ze poradnik panstwa islamskiego o tym jak zabijac niewiernych sciagnelo z internetu 50.000 uzytkownikow w UK. Po co 50.000 osobom w uk elementarz zabijania wrogow islamu? No tego bbc nie powie.
Albo tego, ze w Manczesterze w promieniu 2 mil od meczetu gdzie zradykalizowal sie zamachowiec z koncertu, wychowalo sie nastu zolnierzy pamstwa islamskiego, ktorzy pojechali na bliski wschod, wprawili sie w zabijaniu i wlasnie wracaja. Ostrozne dane to minimum 500 weteranow a sa tacy co mowia o 2000. Media nie mowia bo snowflake mniej wie to sobie spokojniej dziubki w soszjalmidia wstawia. A ten o tym mowi jest be i nie jest fajny bo stawia rzadzacych we wspanialym swietle i tylko dowodzi, ze integracja i multikulti to mit i nieudany projekt - bo po tylu pokoleniach wciaz 50.000 pobran ichniego main kampf.
Dlatego nazywanie takich ludzi islamofobami jest chybione, ta fobia ma swoje uzasadnienie glownie z winy systemu, ktory pozwolil na wyleg terrorystow i bojownikow na wlasnych zasilkach pod wlasnymi skrzydelkami.
A we wiezieniach jest podobno najgorzej. Tam to juz co 3 to fanatyk, wyroki sie kiedys za pospolite zbojnictwo skoncza i co?
Ano moze byc to, co wczoraj w Liege tylko gdzies niedaleko kazdego z nas.
2018-05-29 18:11:05, Kanonier30 napisał(a): Szybciej kojarzy mi się z hasłami Anglia dla białych Anglików, ale nie poświęcałem zbyt wiele czasu na zgłębianie dokonań Pana Robinsona.
No rzeczywiscie widac po twoim poscie, ze nie poswiecales.
Tommy Robinson nigdy nie zajaknal sie o "Anglii dla bialych Anglikow", a zostal aresztowany za wykonywanie swojej pracy bo jako dziennikarz relacjonowal proces podejrzanych o gwalty, glosna sprawe gwaltow, ktora policja probowala wyciszyc i nadal probuje bo nie podaja do publicznej wiadomosci zadnych oficjalnych danych, taka jest skala tego problemu, a my jako spoleczenstwo mamy prawo takie rzeczy wiedziec. Dlatego Tommy jest taki niewygodny bo drazy niewygodne tematy.
To co sie w tym kraju dzieje to trudno porownac do czegokolwiek co widzielismy do tej pory. Ten obled poprawnosci politycznej wyglada jakby jakas zupelnie nowa dyktatura rodzila sie na naszych oczach.
Robinson prowokowal muzulmanow powiadasz? Czyli, ze z muzulmanami wolno rozmawiac wylacznie o pogodzie, biezacych wydarzeniach (z absolutnym pominieciem ewentualnych zamachow) bo kazdy inny niewygodny temat mozna podciagnac pod prowokacje? O samych muzulmanach tez trzeba wyrazac sie w samych superlatywach bo inaczej islamofob-> radiowoz-> sad -> wiezienie
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
Toc to zadne doczesne problemy tego kraju. Prawdziwe problemy sie znajduje i rozwiazuje, najlepiej jak podepniemy to pod rasizm i supremacje bialego czlowieka:
,,Jest zbyt mało kobiet i osób pochodzących z mniejszości etnicznych, które poruszają się po Londynie rowerami. W związku z tym należy promować różnorodność wśród społeczności rowerzystów, której przedstawiciele to w dużej mierze biali mężczyźni wywodzący się z klasy średniej – alarmuje komisarz ds. Turystyki pieszej i rowerowej w Londynie Will Norman.
„Wielkie projekty, takie jak sieć Cycle Superhighway – trasa łącząca przedmieścia z centrum, są zbyt często postrzegane jako sposób, aby biali mężczyźni w średnim wieku szybciej jeździli rowerem po mieście” – przyznał Norman."
I to jest alarmujacy problem, z ktorym trzeba walczyc. Teraz pewnie kazdy nie-bialy mezczyzna dostanie rower za darmo tzn. na koszt podatnika a potem opyli go na ibeju albo karbucie.
Tak jak organozatorzy maratonu londynskiego musza teraz dac wode lokalsom, inaczej znowu ja zajumaja i nie starczy biegaczom (to pewnie polacy bo statystyki mowia, ze tylko oni kradna w Londku):
Nie dziwi fakt tuszowania i wyciszania procesow gangow pedofilskich ,,bo rasizm" skoro lenistwo ludzi mozna podciagnac pod problem koloru skory tych, co lubia jezdzic na rowerze. Wszedzie ta obsesyjna sraczka z rasizmem i hejtem, niedlugo snowflaki beda sie biczowac publicznie za bycie bialymi. Dokad to zmierza?
Do 2050 roku, gdzie liczba muzulmanow zrowna sie z iloscia bialych i nastana normalniejsze zasady. A przynajmniej jakis kalif nie bedzie sie zajmowal kolorem skory tych, ktorzy lubia jezdzic do pracy na rowerze.
nielegalne przekroczenie granicy? cos wiecej na ten temat?
tez nigdy nie slyszalem z jego ust zeby jechal po czarnych nie chodzi mu o kolor a raczej o ideologie
ja sie pytam jakie konsekwencje poniesli radykalni islamisci idacy w protescie przez ulice londynu krzyczac "anglia jest nasza zabic policje"
dopytuje bo na filmie bylo tylko widac jak policja bezczynnie sie wycofywala przed agresywnym tlumem arabow tak dzisiaj wyglada anglia...jak mozna reagowac na takie sytuacje ? w tym kraju malo kto ma odwage otwarcie mowic co o tym mysli tak zostali zaszczuci a fakt ze ten gosc trafia do pierdla wlasciwie za nic dobrze nie wrozy
ten koles relacjonowal marsz niepodlegleglosci w pl do obejrzenia na yt
no takie czasy ze bandyta ziemkiewicz tez na swoim paszporcie do anglii juz nie wjedzie ostatnio sumlinskiego trzepali ja zyje jeszcze w anglii? bo jak sie to czyta to drugie chiny...
koles na pewno nie jest bez skazy ale za co ten wyrok 13miesiecy moglbys mi to wytlumaczyc racjonalnie?
bo takie ostre wyroki padaly tylko wczesniej dla Polakow terroryzujacych boczkiem lokalne meczety
a z innej strony angielki zwyzywaly jakiegos kierowce autobusu tylko dlatego ze byl "wschodniego pochodzenia" i prace spoleczne beda malowac teraz dwa przesla plotu przez 4 tygodnie z przerwami na deszcz ewentualnie liscie grabic w lesie
sprawa tego malego alfiego to wszystko pokazuje ze powoli zaglada tu komunizm
Przestepstwo na miare zamachu terrorystycznego - ,,bliskie zwiazanie z pegida czy afd" (legalna partia polityczna z niemieckiego parlamentu). Az zmrozila sie mi krew w zylach na mysl o tym strasznym przestepstwie, na szczescie uspokajam sie mysla, ze 50.000 brytyjczykow byl potrzebny diy ,,jak zabic wujka staszka" w formacie pdf.
Jak sie mowi o gangach pedofilskich wiadomego pochodzenia to wypomna ci narkotyki, chuliganke i inne crimy, jakby Robinson mial kandydowac na samego krola UK. Wazne czy mowi prawde a to ze byl zly - no coz, wielu ludzi ma rozne grzeszki z przeszlosci a zawedrowalo przeciez tak wysoko...
Robinson taki zly bo jezdzi na spotkania afd i kiedys handlowal dragami a lewicowi koledzy staszka potrafia podpalic policjanta plonaca benzyna - i tematu nie ma.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..