Str 40 z 168 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2019-11-24 17:42:44 (6 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2019-12-02 13:37:03 (6 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Tak tak Stasiu, tylko biali.
https://www.cooltura24.co.uk/wiadomosci/42378,zamieszki-w-centrum-croydon https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/breaking-cineworld-cancels-blue-story-21010085 Cos sobie te biale right wingsy upodobaly dźganie w kompleksach kinowych. Najpierw myślałem, że to wina tego że Frozen 2 im się nie podobał ale to nie to - to Blue Story, film o białych faszysyach w UK, dźgających się na ulicach i strzelających do siebie. Podobnie w Croydon - białe (co widac na filmie) nieletnie fashisty zamiast odrabiać lekcje to atakują policję i robią zniszczenia. Policja bezradna bo nie ma szans w starciu z tyloma mlodocianymi bandytami. To zteszta widac na filmku, nieuzbrojeni, bezbronni przeciwko bialym przestepcom w bezpiecznym Londynie: Raj panie, nie to co Warszawa czy Kraków. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Jurny_Jurek | Post #3 Ocena: 0 2019-12-03 08:08:20 (6 lat temu) |
WATCH - Growing up Poor: Britain's Breadline Kids - Monday at 10pm on Channel 4
If you would like to help the families in this film, you can do so by going to: https://aletheiafoundation.org.uk/ ,,8 year old Courtney and her family live off £5 a day - they rely on a food bank to eat and wear coats to bed when there's no money for heating. This is Britain today, where more than 4 million children are growing up in poverty." Ktoś oglądał? Jak to w ogóle możliwe w jednej z naj- gospodarek świata z takim systemem socjalnym? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2019-12-03 09:25:38 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie oglądałam, zobaczyłam tylko nazwę programu i przełączyłam ...
U nas jest np. wielkie halo jak w szkołach zaczynają się half termy - bo dzieci zostaną pozbawione JEDYNEGO POSIŁKU który w szkole zostają za darmo, bidulki ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
pablotrance | Post #5 Ocena: 0 2019-12-03 09:43:59 (6 lat temu) |
Z nami od: 03-03-2013 Skąd: Morley (Leeds) |
Mniej na alko i dragi a więcej na żywność dla dzieci.. Ostatnio żona przeglądała forum rodziców z szkoły do której chodzą nasze dzieci.Normalna porażka co tam niektóre mamuśki wypisują.Zala się,że za dużo dzieciaki mają zadawane na weekend.. Przecież nie będzie czasu na tipsy,szwedanie się po centrach handlowych no i na "fazowanie" bo rano w poniedziałek trzeba być w miarę trzeźwym zaprowadzając dzieci do szkoły 😁
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2019-12-03 10:01:09 (6 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Zygmunt_Merytor | Post #7 Ocena: 0 2019-12-03 10:44:16 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Cytat: 2019-12-03 10:01:09, Konto usunięte napisał(a): Oczywiście że jest możliwe, jak się nie stawisz na spotkanie w sprawie benefitow. A dla takich słabszych jest cała gama zasiłków i pomocy dodatkowej: banki żywności, opłacenie ogrzewania etc. @okazje Moglbys prosze rozwinac troche ten elemnt "gamy zasilkow" o ktorych wspomniales? Przydalby sie tez jakis kontekst porownawczy - jak system opieki socjalnej, dystrybucji narodowego bogactwa, funkcjonuje w porownywalnych wielkoscia gospodarkach cywilizowanej Europy. Dobrze miec jakis punkt odniesienia, bardziej adekwatny niz, powiedzmy, oferta skierniewickiego MOPR-u czy niedogodnosci latania boso zima w zlotych czasach wiktorianskich. A co do bankow zywnosi...... Pozwole sobie nie komentowac. [ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 03-12-2019 10:45 ] A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2019-12-03 15:59:07 (6 lat temu) |
On może rozwinąć. Te 4 mlm dzieci żyjących w ubóstwie bo ,,ktoś nie stawia się na spotkanie" to kolejny wymysł, byle UK w którym mieszka nie miało skazy i wady.
A w gazetach coraz wiecej historii o tych co zasiłki wyłudzali jak i o tych, którym.są zabierane, cofane itd. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Post #9 Ocena: 0 2019-12-03 16:53:25 (6 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2019-12-03 18:25:50 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Przyjmujac powyzsze, poprosze o wyjasnienie, jakim cudem nie stac na mydlo w cenie rzedu 50p, koszulke szkolna w cenie 2-3L, przy samym child benefit m-cznie powyzej 80L.
W sprawie wiekszosci benefitow jest raptem jedno spotkanie, nastepnie telefonieczne podawanie zmian w dochodach/zatrudnieniu. Nie spotykam u osob korzystajacych z wsparcia socjalnego braku niezlych telefonow z dostepem do internetu poza ogolnymi wifi. |