Cytat:
2018-07-24 22:03:42, Konto usunięte napisał(a):
Proszę, w razie problemów ze zrozumieniem postaram się przetłumaczyć:
Dear Sir,
Since the local authority was established in 1974 prayers have always
taken place before Full Council meetings in Oldham.
To teraz prosze jakiś dowód, że w Oldham Council się modlą od 1974. Może być nawet, że w ramach tolerancji i RÓWNOUPRAWNIENIA swoje modły odprawiali wyznawcy wszystkich religii w Oldham.
Na poparcie tezy, że Kwaśniewski nie był nabany jak messershmit na grobach polskich żołnierzy jako dowód przedstawiano oswiadczenie kancelarii, ze to choroba:
,,We wrześniu 1999 roku, podczas wizyty na cmentarzu w Piatichatkach pod Charkowem, gdzie spoczywają polscy oficerowie zamordowani przez NKWD w 1940 roku, Kwaśniewski był blady, chwiał się i wspierał na stojących obok niego osobach. "Gazeta Polska" opublikowała wypowiedź obecnej na miejscu Katarzyny Piskorskiej z Federacji Rodzin Katyńskich, którzy stwierdziła, że prezydent był pijany.
Kancelaria Prezydenta odpowiedziała, że to pomówienia, a opinie o "dziwnej niedyspozycji prezydenta" to insynuacje. W wydanym przez Kancelarię komunikacie niedyspozycję prezydenta tłumaczono "pourazowym zespołem przeciążeniowym goleni prawej".
Zwykłe okazje łykały niczym Staszki informacje o pijanych polskich kierowcach, wszyscy grozili wielkimi sldowskim paluchami by przestać kłamać - to była choroba!!!
A po latach nasza goleń filipińska się wygadała:
,,Na wschodzie ludzie są gościnni. Byliśmy tam w dużej grupie, poczęstowano nas tym, czy tamtym... Alkoholem? - padło pytanie. Oczywiście, przecież nie wodą sodową. I być może efekt był taki jaki był. Mogę tylko żałować, że w ogóle do tego doszło, ale nic nie wydarzyło się ponadto - mówił prezydent.''
Więc jak mi dasz coś więcej niż miałkie oświadczenie urzędnika, że od 1974 r to oni tam klęczą co posiedzenie - to będzie git. Jak dasz mi do tego dowody tolerancji i nagrania, że modlą się tam ludzie różnych wyznań - to obronisz swój punkt siedzenia. Jakiś e-mail do jakiegoś gościa z jakiejś strony przekonuje mnie całkiem średnio.
Dowód panie, nagranie, stenogram z posiedzenia a nie pierdki z jakiejś stronki. Aż się niecierpliwie jak zobaczę księdza katolickiego na otwarciu posiedzenia rady w Oldham krzyczącego, że Bóg ich ukarze jak będa uprawiali seks pozamałżeński.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..