MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PRZEGNIŁA BRYTANIA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 146 z 148 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 145 | 146 | 147 | 148 ] - Skocz do strony

Str 146 z 148

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2024-08-25 23:54:17 (3 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2024-08-25 23:42:21, iwona38 napisał(a):
Gwontownik ja wymiekam, nie wiem jak ty? 🤣
Dla twojej wiadomosci daavid, wlasnie wypuszcza sie z wiezien w uk przestepcow, bo zabraklo miejsca dla fejsbookowych komentatorow. Co ty chlopie chcesz porownywac?

Mówię, że wg tego co napisali na stronach Polsatu w Polsce i na Węgrzech jest największa liczba więźniów na 100tys mieszkańców. UK tam nie ma, bo nie u UE. A więzienia są przepełnione w wielu krajach, w Polsce również.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2024-08-26 05:40:43 (3 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Dawid napisałeś, że Europa ma problem z demografią nie pamiętam co dokładnie wtedy pisałeś o emigrantach z innych kontynentów.

Problemem z tymi imigrantami jest taki, że oni taki zachowaniami nie będą wspierać gospodarki tylko ją obciążać. Zamkną takiego barana do więzienia, a resztą społeczeństwa będzie musiała na niego pracować.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2024-08-26 06:50:52 (3 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

No cóż, jaki koń każdy widzi. Przede wszystkim nie bardzo rozumiem co tutaj mają robić ludzie niewykształceni i do tego negatywnie nastawieni do całego dorobku Europy, łącznie z takimi sprawami jak prawa dla mniejszości np. seksualnymi. To jest bardzo charakterystyczne co oni o tym wszystkim myślą i jak mocno nie rozumieją wszystkiego co wynika z demokracji. Do tego "rozmnażają się" dobrze w pierwszym pokoleniu, później też jest różnie. To jest odsunięcie problemu związanego z demografią a nie jego rozwiązanie.

Ciekawym jest case Czech, gdzie okazało się, że u nich jest dużo lepiej.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2024-08-26 09:02:43 (3 miesiące temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-08-26 06:50:52, daavid napisał(a):
No cóż, jaki koń każdy widzi. Przede wszystkim nie bardzo rozumiem co tutaj mają robić ludzie niewykształceni i do tego negatywnie nastawieni do całego dorobku Europy, łącznie z takimi sprawami jak prawa dla mniejszości np. seksualnymi. To jest bardzo charakterystyczne co oni o tym wszystkim myślą i jak mocno nie rozumieją wszystkiego co wynika z demokracji. Do tego "rozmnażają się" dobrze w pierwszym pokoleniu, później też jest różnie. To jest odsunięcie problemu związanego z demografią a nie jego rozwiązanie.

Ciekawym jest case Czech, gdzie okazało się, że u nich jest dużo lepiej.

No co ty powiesz. I z tego powodu należy zrujnowac dotychczas obowiązujące zasady demokracji i współżycia społecznego, ktore mozebidealnymi nie byly lecz pozwalaly na ustalenie norm spolecznych? Dodatkowo zrujnowac gospodarkę i wprowadzić przepisy pozwalające czuć się obywatelem zagrożonym? Czy tak postępuje władza demokratycznie wybrana, która defacto powinna być sługą narodu a nie jego wrogiem i gnebicielem?
Nie znasz innych metod na poprawę demografią na rynku pracy? Jak tak dalej pójdą sprawy w tym kraju to dobrowolnie nikt tu nie będzie chciał przyjechać a trendy migracyjne się odwrócą i porządni ludzie, których pragnieniem jest spokojne życie, zaczną masowo wyjeżdżać. Wtedy dopiero demografią im się rozjedzie.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 26-08-2024 09:15 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2024-08-26 09:20:32 (3 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Powiedz mi w którym miejscu napisałem, że mi się podoba taki a nie inny stan rzeczy? Wytłumaczyłem dlaczego tak a nie inaczej się dzieje i tyle. Jeśli była jakaś tam emigracja którą tłumaczono UE i jeśli po brexicie emigracja radykalnie wzrosła a większość emigrantów ma w paszportach wbitą wizę to wynika to z tego, że ktoś im na to pozwolił i z jakiegoś powodu i moje popieranie, bądź nie nie ma znaczenia.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 26-08-2024 09:21 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2024-08-26 09:41:20 (3 miesiące temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-08-26 09:20:32, daavid napisał(a):
Powiedz mi w którym miejscu napisałem, że mi się podoba taki a nie inny stan rzeczy? Wytłumaczyłem dlaczego tak a nie inaczej się dzieje i tyle. Jeśli była jakaś tam emigracja którą tłumaczono UE i jeśli po brexicie emigracja radykalnie wzrosła a większość emigrantów ma w paszportach wbitą wizę to wynika to z tego, że ktoś im na to pozwolił i z jakiegoś powodu i moje popieranie, bądź nie nie ma znaczenia.

Dawid, to dla twojej wiadomosci.
Ja nie dyskutuję z tobą bo uznaje to za stratę czasu. Nie wnosi to nic ani w moja wiedzę, ani nie przekona takiego betonu jak ty. Ja na podstawie twoich wypowiedzi innym przedstawiam jak beton myśli. Używając 'mysli' świadomie jako oksymorom.
Właśnie, Dawid dobrze napisal" mają wizy bo ktoś im na to pozwolil". I tu jest ten problem jeśli ktoś działa wbrew woli narodu to czy można go jeszcze nazwać demokratyczna władzą, a sam kraj krajem demokracji?
https://youtu.be/Ec47Q2l19Cg
Od 9;30

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 26-08-2024 10:10 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2024-08-26 10:33:27 (3 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

To tak dla twojej informacji. To co przedstawisz to kwintesencja szurii, zresztą co jakiś czas raczysz nas cytatami z niektórych, bardziej znanych przedstawicieli szurskiego świata. Zresztą pewnie wiesz, że tak to postrzegam, zresztą nie tylko ja.

Widzisz, problem w tym, że od lat powtarzam, że np. to co przedstawia dajmy na to taki Farage, czy Johnson to są kłamstwa i robią to jak najbardziej świadomie. Przedstawiało UE jako upadłą i jednocześnie inwestowało tam pieniądze ze swoich funduszy. Tak samo ma się sprawa z emigracją. Oczywiście są naciski ect i wytłumacz mi w jaki sposób podczas rządów tych którzy obiecywali kontrolę nad emigracją ta emigracja tak mocno wzrosła?

I jeszcze jedna refleksja dotycząca szurskiego świata i szurskiej wizji świata. Jak tak jest, że parę lat temu opowiadano, że te Klause Szwaby i inni dążą do depopulacji a teraz słyszę, że jeśli na jednego emeryta będzie przypadać nie czterech pracujących a dwóch, to nie problem?

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 26-08-2024 10:34 ]

Do góry stronyOffline

BAT_BAT

Post #8 Ocena: 0

2024-08-26 11:01:27 (3 miesiące temu)

BAT_BAT

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2023

szuuuuuriaaa szuuuuuria
„Nad społeczeństwem dominować będzie elita, która dla osiągnięcia swoich politycznych celów nie będzie wzbraniać się przed stosowaniem najnowocześniejszych technik kształtowania publicznych zachowań i utrzymywania społeczeństwa pod ścisłą kontrolą i inwigilacją.”|
/Zbigniew Brzeziński w książce: „Between Two Ages”, 1970 rok.

szuuuuuuuriaaaaaaaaaa
a we Francji ostoi wolności słowa demokracji konstytucji i LPG aresztowano Pawła Durowa, założyciela Telegramu, komunikatora, z którego korzysta blisko miliard człekokształtnych.

ale to szuuuuuria...

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2024-08-26 12:16:57 (3 miesiące temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Tak Dawid. Masz rację ;-) działanie demokratycznej władzy wbrew woli wyborców to czysta szuria.
Dodam tylko, że twoje wypowiedzi to kwintesencja zwyklej indolencji poprzedzonej przyjęciem silnej dawki propagandy, która trafiła na podatny grunt, utwierdzając cię w przekonaniu bycia inteligentnym. A tu ani inteligencji, ani mądrości życiowej popartej doswiadczeniem.I na tym zakończę podsumowanie twojej wypowiedzi.
Ty może przypomnij mi dlaczego Rosja, czy Chiny uchodzą w "demokratycznym świecie" za kraje totalitarne!

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 26-08-2024 12:32 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2024-08-26 12:36:42 (3 miesiące temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2024-08-26 12:16:57, Gwontownik napisał(a):

Ty może przypomnij mi dlaczego Rosja, czy Chiny uchodzą w "demokratycznym świecie" za kraje totalitarne!

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 26-08-2024 12:32 ]

bo w szurskim świecie są wzorem wolności i moralności 😂😂😂😂

Do góry stronyOffline

Strona 146 z 148 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 145 | 146 | 147 | 148 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,