Str 145 z 161 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2024-08-25 21:12:00 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ja mam podobne rozmiary i nie wydaje mi się, że to one wpłynęły na to, że nikt mnie nigdy nie zaczepił, tylko to, że nie chodzę w nieciekawie miejsca, chociaż na luksusowej dzielnicy też nie mieszkam. Ale jakbym miał wybierać to np. Solihull jest fajne, niektóre części Sutton Coldfield i tak by można było jeszcze trochę dodać.
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2024-08-25 21:17:26 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2024-08-25 20:30:31, iwona38 napisał(a): CALY twoj komentarz byl nie na miejscu. Bo co miala narodowosc ofiary do tego, ze ktos mu gardlo poderznal? Wszystkim chodzi o dzikusa, ktory nosi ze soba noz zeby zabic, bo to wlasnie chcial zrobic, jak widac na filmie, a ty pytasz o narodowosc ofiary...I jeszcze udajesz, ze nie wiesz o co chodzi. Pytałem, bo miejsce gdzie to się stało to paszcza lwa i tam ciężko o białego Anglika. To co piszesz o dzikusach można uznać za dyskusyjne, bo nie jest wiadome kim był sprawca, np. czy się tutaj urodził i skąd pochodził. Na moje to jakieś gangusy, a zagadką jest czy ofiara została w ten sposób potraktowana bo coś miała wspólnego z tymi porachunkami, czy był to przypadek. |
iwona38 | Post #3 Ocena: 0 2024-08-25 22:06:40 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Ty dalej nie rozumiesz czlowieku, dzikus to ktos noszacy noz zeby zabijac i nie ma nic wspolnego z jego kolorem skory, czy miejscem urodzenia. Dotarlo czy jeszcze tlumaczyc?
Nie kupuje w Amazonie.
|
daavid | Post #4 Ocena: 0 2024-08-25 22:16:39 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2024-08-25 22:06:40, iwona38 napisał(a): Ty dalej nie rozumiesz czlowieku, dzikus to ktos noszacy noz zeby zabijac i nie ma nic wspolnego z jego kolorem skory, czy miejscem urodzenia. Dotarlo czy jeszcze tlumaczyc? Ciekawe, że wcześniej nie wyrywałaś się żeby koledze, który pisał o standardach z innego kontynentu tłumaczyć, że to nie ma nic wspólnego z kolorem skóry, czy kontynentem, bo mordercami bywają też czasami biali. |
iwona38 | Post #5 Ocena: 0 2024-08-25 22:50:50 (9 miesięcy temu) |
Slowo klucz "czasami", ale zgadzam sie z toba w tym wypadku, powinnam dotlumaczyc. Czym innym jest fakt, ze noze noszone sa w wiekszosci przypadkow przez naszych braci z lodzi, bo to poprostu wynika z ich kultury i oni nie rozumieja, badz nie wiedza, ze jest to nielegalne wiec chyba nie zaprzeczysz? A czym innym jest fakt, ze ktos uzywajacy noza aby zabic to dzikus, bez wzgledu na kolor skory czy miejsce urodzenia. Zli ludzie sa w kazdej nacji, ale jednak procent udzialu w przestepstwach z uzyciem noza jest wiekszy wsrod ludzi o innym kolorze skory niz bialy. To widac po oficjalnych statystykach osadzonych w wiezieniach. Temu chyba tez nie zaprzeczysz?
Nie kupuje w Amazonie.
|
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2024-08-25 23:00:09 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2024-08-25 22:16:39, daavid napisał(a): Cytat: 2024-08-25 22:06:40, iwona38 napisał(a): Ty dalej nie rozumiesz czlowieku, dzikus to ktos noszacy noz zeby zabijac i nie ma nic wspolnego z jego kolorem skory, czy miejscem urodzenia. Dotarlo czy jeszcze tlumaczyc? Ciekawe, że wcześniej nie wyrywałaś się żeby koledze, który pisał o standardach z innego kontynentu tłumaczyć, że to nie ma nic wspólnego z kolorem skóry, czy kontynentem, bo mordercami bywają też czasami biali. A ty dalej nie widzisz zależności gdzie część społeczeństwa stanowiącą zaledwie 15 proc stanowi 80 proc osadzonych w zakładach? Co może powiesz ze to rasizm i dlatego tyłu ich tam jest? Ja wcale nie twierdzęzilem, że inni przestępstw nie popełniają tylko pytałem jakie jest prawdopodobieństwo spotkawszy przedstawiciela każdej z nacji, że jest on potencjalnym przestępcom. Prawda? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #7 Ocena: 0 2024-08-25 23:25:24 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2024-08-25 23:00:09, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2024-08-25 22:16:39, daavid napisał(a): Cytat: 2024-08-25 22:06:40, iwona38 napisał(a): Ty dalej nie rozumiesz czlowieku, dzikus to ktos noszacy noz zeby zabijac i nie ma nic wspolnego z jego kolorem skory, czy miejscem urodzenia. Dotarlo czy jeszcze tlumaczyc? Ciekawe, że wcześniej nie wyrywałaś się żeby koledze, który pisał o standardach z innego kontynentu tłumaczyć, że to nie ma nic wspólnego z kolorem skóry, czy kontynentem, bo mordercami bywają też czasami biali. A ty dalej nie widzisz zależności gdzie część społeczeństwa stanowiącą zaledwie 15 proc stanowi 80 proc osadzonych w zakładach? Co może powiesz ze to rasizm i dlatego tyłu ich tam jest? Ja wcale nie twierdzęzilem, że inni przestępstw nie popełniają tylko pytałem jakie jest prawdopodobieństwo spotkawszy przedstawiciela każdej z nacji, że jest on potencjalnym przestępcom. Prawda? Nie znam statystyk, ale tak sobie myślę, że gdyby tak było to w takich krajach jak Polska powinno siedzieć relatywnie mniej ludzi w więzieniach, lub w UK, Francji parokrotnie więcej (np. liczba więźniów na np. 100k mieszkańców) a wydaje mi się, że te wartości są zbliżone. Edit: Krótki "resejdz" wskazuje, że najwięcej więźniów w UE jest na Węgrzech i w Polsce ![]() Oczywiście żeby tutaj coś powiedzieć z pełnym przekonaniem trzebaby jeszcze trochę danych pozbierać i się nad tym zastanowić, wskazuje jedynie,że to nie takie oczywiste. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 25-08-2024 23:51 ] |
BAT_BAT | Post #8 Ocena: 0 2024-08-25 23:41:15 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 15-06-2023 Skąd: york |
Cytat: 2024-08-25 23:25:24, daavid napisał(a): Cytat: 2024-08-25 23:00:09, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2024-08-25 22:16:39, daavid napisał(a): Cytat: 2024-08-25 22:06:40, iwona38 napisał(a): Ty dalej nie rozumiesz czlowieku, dzikus to ktos noszacy noz zeby zabijac i nie ma nic wspolnego z jego kolorem skory, czy miejscem urodzenia. Dotarlo czy jeszcze tlumaczyc? Ciekawe, że wcześniej nie wyrywałaś się żeby koledze, który pisał o standardach z innego kontynentu tłumaczyć, że to nie ma nic wspólnego z kolorem skóry, czy kontynentem, bo mordercami bywają też czasami biali. A ty dalej nie widzisz zależności gdzie część społeczeństwa stanowiącą zaledwie 15 proc stanowi 80 proc osadzonych w zakładach? Co może powiesz ze to rasizm i dlatego tyłu ich tam jest? Ja wcale nie twierdzęzilem, że inni przestępstw nie popełniają tylko pytałem jakie jest prawdopodobieństwo spotkawszy przedstawiciela każdej z nacji, że jest on potencjalnym przestępcom. Prawda? Nie znam statystyk, ale tak sobie myślę, że gdyby tak było to w takich krajach jak Polska powinno siedzieć relatywnie mniej ludzi w więzieniach, lub w UK, Francji parokrotnie więcej (np. liczba więźniów na np. 100k mieszkańców) a wydaje mi się, że te wartości są zbliżone. Edit: Którymi "resejdz" wskazuje, że najwięcej więźniów w UE jest na Węgrzech i w Polsce ![]() Oczywiście żeby tutaj coś powiedzieć z pełnym przekonaniem trzebaby jeszcze trochę danych pozbierać i się nad tym zastanowić, wskazuje jedynie,że to nie takie oczywiste. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 25-08-2024 23:32 ] jak nie znasz statystyk- to trzym ryj w ciup. bo nie masz nic do powiedzenia ignorancie. |
iwona38 | Post #9 Ocena: 0 2024-08-25 23:42:21 (9 miesięcy temu) |
Gwontownik ja wymiekam, nie wiem jak ty? 🤣
Dla twojej wiadomosci daavid, wlasnie wypuszcza sie z wiezien w uk przestepcow, bo zabraklo miejsca dla fejsbookowych komentatorow. Co ty chlopie chcesz porownywac? Nie kupuje w Amazonie.
|
daavid | Post #10 Ocena: 0 2024-08-25 23:51:41 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2024-08-25 23:41:15, BAT_BAT napisał(a): Cytat: 2024-08-25 23:25:24, daavid napisał(a): Cytat: 2024-08-25 23:00:09, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2024-08-25 22:16:39, daavid napisał(a): Cytat: 2024-08-25 22:06:40, iwona38 napisał(a): Ty dalej nie rozumiesz czlowieku, dzikus to ktos noszacy noz zeby zabijac i nie ma nic wspolnego z jego kolorem skory, czy miejscem urodzenia. Dotarlo czy jeszcze tlumaczyc? Ciekawe, że wcześniej nie wyrywałaś się żeby koledze, który pisał o standardach z innego kontynentu tłumaczyć, że to nie ma nic wspólnego z kolorem skóry, czy kontynentem, bo mordercami bywają też czasami biali. A ty dalej nie widzisz zależności gdzie część społeczeństwa stanowiącą zaledwie 15 proc stanowi 80 proc osadzonych w zakładach? Co może powiesz ze to rasizm i dlatego tyłu ich tam jest? Ja wcale nie twierdzęzilem, że inni przestępstw nie popełniają tylko pytałem jakie jest prawdopodobieństwo spotkawszy przedstawiciela każdej z nacji, że jest on potencjalnym przestępcom. Prawda? Nie znam statystyk, ale tak sobie myślę, że gdyby tak było to w takich krajach jak Polska powinno siedzieć relatywnie mniej ludzi w więzieniach, lub w UK, Francji parokrotnie więcej (np. liczba więźniów na np. 100k mieszkańców) a wydaje mi się, że te wartości są zbliżone. Edit: Którymi "resejdz" wskazuje, że najwięcej więźniów w UE jest na Węgrzech i w Polsce ![]() Oczywiście żeby tutaj coś powiedzieć z pełnym przekonaniem trzebaby jeszcze trochę danych pozbierać i się nad tym zastanowić, wskazuje jedynie,że to nie takie oczywiste. [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 25-08-2024 23:32 ] jak nie znasz statystyk- to trzym ryj w ciup. bo nie masz nic do powiedzenia ignorancie. Z frontu uciekł? |