Str 137 z 168 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2024-08-11 10:48:27 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Przedstawione przez Ciebie alternatywy nie mają ze sobą nic wspólnego. Wolałbym pieniądze przeznaczać np. na rozwój mieszkalnictwa a brexit uczynić niebyłym. Dla tego kraju emigranci x krajów UE byli po stokroć lepszym rozwiązaniem.
|
xxxx1234 | Post #2 Ocena: 0 2024-08-11 11:23:19 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Przeczytaj sobie swój post na poprzedniej stronie kto skierował ta dyskusje w kierunku "pustych świątyń" więc dyskusja przez CIEBIE została skierowana na te tory więc powtórzę jeszcze raz wolę sponsorować puste kościoły niż "pontoniarzy".
A pieniądze nie powinny być nigdzie kierowane przez polityków wolny rynek zrobi swoje jak się politycy za coś biorą to się dana gałąź gospodarki zaczyna zwijać, bo nagle się okazuje, że budynki muszą mieć klasę energetyczną, trzy szybowe okna i inne cuda i się okazuje, że nikogo na zakup tego domu/mieszkania nie stać. Brexit on się wydarzył tylko na papierze pomimo, że UK uwolniło się spod okupacji UE nadal realizuje bzdurną polityke równoległą z polityką uni i tu jest problem. Dlatego ten kraj nie może "odpalić". |
daavid | Post #3 Ocena: 0 2024-08-11 11:49:52 (11 miesięcy temu) |
No tak, tylko przykład kościołów był w odniesieniu do zmiany kultury ect. Brytyjczycy bez udziału cudzoziemców zmieniają kulturę i o to chodziło.
To ja powtórzę jeszcze raz. Większość ludzi przebywa tutaj legalnie i od kiedy brexit się zrealizował przy pomocy konserwatystów i przy wsparciu opozycji, legalna emigracja wzrosła a obiecywano coś innego. Pamiętacie opowieści o tym jak to będą ściągać najbardziej zdolnych ludzi? A kogo mamy? Ludzi bez kwalifikacji do najprostszych prac? Jak najbardziej pod kontrolą rządu, bo nie inaczej każdy z nich dostał wizę pozwalającą na podjęcie legalnej pracy. Tych nielegalnych jest kilkukrotnie mniej. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 11-08-2024 11:50 ] |
xxxx1234 | Post #4 Ocena: 0 2024-08-11 12:27:02 (11 miesięcy temu) |
No i zatoczyliśmy koło chyba właśnie się wyjaśniło dlaczego doszło do zamieszek. Bo politycy nie realizują postulatów z kampanii wyborczych i czas na pokojowe rozwiązania się skończył.
Do sytuacji do jakich doszło do brytyjskich ulicach w ostatnich dniach będą coraz częstsze i to nie tylko UK, ale w całej Europie. Moim zdaniem, albo właśnie przekroczyliśmy masę krytyczną, albo jesteśmy bardzo blisko i teraz będziemy szli już w stronę normalności ale to jest bardzo długi proces. |
daavid | Post #5 Ocena: 0 2024-08-11 12:53:57 (11 miesięcy temu) |
Jeśli przyczyną było morderstwo dokonane przez kogoś komu z premedytacją przypisano wiarę w proroka to przyczyną były fake newsy.
Podczas kampanii referendalnej byli ludzie którzy mówili, że cały ten przekaz Farage pod który podpiął się Johnson to bzdura na resorach, tyle że ludziom pasowało słuchanie bzdur. Nie wiem kto jest bardziej winny. Nie warto też wyciągać tak daleko idących wniosków z protestów. Nie były tak liczne jakby wynikało z ich analizy w social mediach i są mocno krytykowane przez społeczeństwo. Natomiast problem emigracji, demografii i wszystkiego co z tym związane jak najbardziej istnieje. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 11-08-2024 12:54 ] |
|
|
xxxx1234 | Post #6 Ocena: 0 2024-08-11 13:21:58 (11 miesięcy temu) |
Dobra zabójstwa tych dzieci nie dokonał wyznawca Mahometa to już wiemy, ale widzisz jakie są nastroje społeczne. Ja jestem ciekaw przez którą część społeczeństwa i które protesty są krytykowane bo chyba wszyscy wiemy, że starły się ze sobą dwa obozy.
I wcale się nie dziwię dam Ci jeden przykład korpo, z którego odszedłem jakieś dwa-trzy lata temu zamyka swój oddział utrzymuje kontakt z kilkoma osobami i jedna mi opowiadała, ze przyjeżdża tutaj sporo delegacji z krajów pomiędzy które ma zostać rozdzielona praca angielskiego oddziału i jest problem, żeby znaleźć tym ludziom noclegi w jakimś hotelu bo te są wypchane po brzegi nielegalnymi imigrantami i jeśli ktoś jest tego świadomy to to go wkurza. A skąd Ty wziąłeś to, że społeczeństwo jest niezadowolone z tych protestów to jeśli to są źródła typu BBC to wiesz ile to ma wspólnego z prawdą. |
daavid | Post #7 Ocena: 0 2024-08-11 14:14:24 (11 miesięcy temu) |
Dane o poparciu są gdzieś na yougov.
|
Gwontownik | Post #8 Ocena: 0 2024-08-11 14:30:43 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2024-08-11 14:14:24, daavid napisał(a): Dane o poparciu są gdzieś na yougov. To tak samo wiarygodne jak bbc. Ty widziałeś aby kiedykolwiek rząd opublikował sondaż, badanie z którego by wynikało, że rzuca źle, że ich decyzje są niewłaściwe? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2024-08-11 14:47:26 (11 miesięcy temu) |
Cytat: 2024-08-11 14:30:43, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2024-08-11 14:14:24, daavid napisał(a): Dane o poparciu są gdzieś na yougov. To tak samo wiarygodne jak bbc. Ty widziałeś aby kiedykolwiek rząd opublikował sondaż, badanie z którego by wynikało, że rzuca źle, że ich decyzje są niewłaściwe? To pokaż mi dane z firm prywatnych. Jeśli nie masz dowodów na to, że jest inaczej to zgodnie z zasadami logiki to co napisałeś nie jest żadnym argumentem. |
daavid | Post #10 Ocena: 0 2024-08-11 14:51:57 (11 miesięcy temu) |
Cytat: 2024-08-11 13:21:58, xxxx1234 napisał(a): Dobra zabójstwa tych dzieci nie dokonał wyznawca Mahometa to już wiemy, ale widzisz jakie są nastroje społeczne. Ja jestem ciekaw przez którą część społeczeństwa i które protesty są krytykowane bo chyba wszyscy wiemy, że starły się ze sobą dwa obozy. Niekoniecznie dwa obozy. Owszem, jeśli wyobrażasz sobie jakąś barykadę to tak. Zresztą doszło tam do jakiś pyskówek, może czegoś jeszcze więcej. Tylko, że poza tymi ludźmi jest jeszcze większość, która wcale w tym nie uczestniczyła i nie ma zamiaru. |