MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PRZEGNIŁA BRYTANIA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 135 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 134 | 135 | 136 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

Str 135 z 168

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxx1234

Post #1 Ocena: 0

2024-08-10 21:01:09 (11 miesięcy temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

https://x.com/iAnonPatriot/status/1822254536318214281?t=1iI0RgwL9uZVjxlPb7HzUA&s=09

Angielski policjant klęka przed czarnymi.

Jak wasze wrażenia po wydarzeniach z ostatnich dni. Ja myślałem, że mieszkam w normalnym kraju gdzie panuje "względna" wolność słowa, a tu nagle okazało się, że Anglii nie jest daleko do rosyjskich standardow. "Zwykłych ludzi" zamyka się do więzienia za posty na Facebooku.

Zaczęliśmy na poważnie rozważać przeprowadzkę z UK na zawsze bierzemy pod uwagę przyszły rok.

Ciekawe czy komunistyczny premier zdaje sobie sprawę jak negatywne skutki społeczno-gospodarcze wyrządzi to UK w długim terminie.

Dzisiaj pewnie nie jedna osoba żyjąca w tym kraju ma podobne myśli, niejeden inwestor, który planował otworzyć/przenieść tutaj swój biznes zastanowi się dwa razy skoro dzisiaj nie ma się szacunku dla wolności słowa to za kilka lat, może się to rozszerzy na własność prywatną.
No ale przyjadą inżynierowie, lekarze i przedsiębiorcy na pontonach i z pewnością rozwiną brytyjską gospodarkę do afrykańskich poziomów.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2024-08-10 21:57:55 (11 miesięcy temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Daavid pewnie bedzie wniebowziety, ze jego dzieci beda zyc w rezimowym kraju. Kraju, w ktorym wypuszcza sie zwyklych bandytow z wiezien zeby zrobic miejsce dla fejsbookowych komentatorow.
To jak daavid podoba cie sie taka przyszlosc? Bo ja nadal nie moge uwierzyc w to co stalo sie z WB w ostatnich latach.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2024-08-10 22:24:16 (11 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jak oglądałem "protesty" to widziałem sporo agresji i zachowań zdecydowanie nielegalnych. Widziałem też "protesty przeciwko protestom" i tam agresji nie było. Oczywiście nigdzie nie byłem, więc nie wiem jak było.

Słyszałem, że spora część zatrzymanych to osoby dobrze znane policji. Tacy "fejzbukowi komentatorzy" z długą kartoteką kryminalną. A pierwsi skazani to osoby które podpaliły radiowóz, lub próbowały podpalić meczet. Rozumiem, że w imię wolności słowa.

A na niedzielę polecam Raport o stanie świata

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 10-08-2024 22:30 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2024-08-10 22:53:53 (11 miesięcy temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Nie wiem co ty slyszales ale do spoleczenstwa dotarla informacja: nie pisz na facebooku swoich komentarzy bo cie zamkniemy. G...o nas obchodzi w sumie co napisales, ale jesli napisales cos przeciwko nam to cie zamkniemy.
Tak brzmi przekaz. Jeszcze jakies pytania daavid?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #5 Ocena: 0

2024-08-11 03:11:57 (11 miesięcy temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

A ja widziałem czarno skórnego polityka z partii pracy, który na ulicy z bandą sobie podobnych wykrzykuje, że białym trzeba ucinać głowy. Jestem ciekaw czy on siedzi w więzieniu bo z tego co widziałem na stronie BBC został zawieszony przez partię pracy. Dawid to są te "protesty przeciwko protestom" bez agresji?
Przypomnij sobie od czego to się zaczęło to biały zadźgał troje muzułmańskich dzieci. Czy było na odwrót?
Agresja nigdy nie jest dobrym sposobem rozwiązywania problemów i pojawia się wtedy gdy ludzie zostają doprowadzeni do ostateczności i nie widzą innego rozwiązania.

Do góry stronyOnline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2024-08-11 07:30:24 (11 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Z tego co wiem, to fake newsy o tym, że to był muzułmanin i przybył na pontonie. Jak najbardziej wyznawca Jezusa, który kazał nadstawiać drogi policzek. Motywacji nikt nie zna, ale jak najbardziej urodził się w UK i był tutaj legalnie.

Iwona, jakoś mi się nie chce wierzyć, że zamkną kogoś kto krytykuje rząd i proponowane rozwiązania, ale za wzywanie do agresji już tak. I z tego co słyszałem mają zamykać za wzywanie do agresji. Popieram. Mają też zamykać ludzi którzy rozpowszechniając fake newsy, tutaj byli nawet ludzie z Pakistanu, tak gdzieś słyszałem, którzy klepali cokolwiek co jest klikalne, żeby zarabiać na reklamach. Nie wiem czy tak było, ale fake newsy to faktycznie problem.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 11-08-2024 07:31 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2024-08-11 07:46:47 (11 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-08-10 22:24:16, daavid napisał(a):
Jak oglądałem "protesty" to widziałem sporo agresji i zachowań zdecydowanie nielegalnych. Widziałem też "protesty przeciwko protestom" i tam agresji nie było. Oczywiście nigdzie nie byłem, więc nie wiem jak było.

Słyszałem, że spora część zatrzymanych to osoby dobrze znane policji. Tacy "fejzbukowi komentatorzy" z długą kartoteką kryminalną. A pierwsi skazani to osoby które podpaliły radiowóz, lub próbowały podpalić meczet. Rozumiem, że w imię wolności słowa.

A na niedzielę polecam Raport o stanie świata

Nie to abym popierał zamieszki, ale pokaż ludziom inna, legalna, maloinwazyjna i jednocześnie skuteczna drogę do wymuszenia na rządzie podjęcia konkretnej decyzji skutkującej poprawą ich jakosci zycia bez obawy o wlasne zdrowie i zycie. Toż to jest już na skraju bratobójczych akcji.

https://x.com/BGatesIsaPyscho/status/1821532892507390024

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-08-2024 07:50 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2024-08-11 07:58:23 (11 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Większość ludzi nie popiera zamieszek i popiera surowe kary wobec sprawców przestęp przy okazji tychże zamieszek. Tyle w kwestii samego poparcia zamieszek.

Faktycznie jest problem z samą migracją i dyskusją o niej. W tej chwili mamy ogromny problem z demografią i nie da się tego inaczej rozwiązać, niż ściągać emigrantów i jednocześnie okłamywać ludzi. Do tego wiele wskazuje na to, że emigracja jest tylko oddaleniem problemu na później - emigranci w następnych pokoleniach raczej słabo się rozmnażają, a na pewno nie tak dobrze jak ludzie w krajach z których przybyli. Też będą żyć długo, co będzie powodować określone skutki.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2024-08-11 08:14:35 (11 miesięcy temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-08-11 07:58:23, daavid napisał(a):

Faktycznie jest problem z samą migracją i dyskusją o niej. W tej chwili mamy ogromny problem z demografią i nie da się tego inaczej rozwiązać, niż ściągać emigrantów i jednocześnie okłamywać ludzi.

W jaki sposób poprawia czynniki gospodarcze (bo demograficzne zmieniia) zciaganie ludzi którzy w większości nigdy nie trafią na rynek pracy i będzie trzeba ich utrzymywać aby nie doprowadzić do rozbojów i kradzieży?
Dawid, ty wez i ściągnij sobie do domu gościa o odmiennej kulturze, a on zamiast docenić dobrodziejstwa gościny będzie Ci narzucał swoją kulturę i zwyczaje i oczekiwałfinansowania nic od siebie nie dając.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-08-2024 08:20 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2024-08-11 08:23:12 (11 miesięcy temu)

daavid

Mężczyzna

Skąd pomysł, że w większości nie pracują? Nie widziałem danych na ten temat. W mojej poprzedniej pracy robią tacy, praktycznie 100% z nowego naboru. W większości Azjaci, ale ludzi z Afryki również nie brakuje.

Do góry stronyOffline

Strona 135 z 168 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 134 | 135 | 136 ... 166 | 167 | 168 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,