MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PRZEGNIŁA BRYTANIA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 121 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 120 | 121 | 122 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

Str 121 z 169

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2022-02-12 12:43:54 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Opodatkowane podwyzszone rabaty i uprawia warzywek/owocow w ogrodku.
A wlasciwie kara za zbyt duzy ogrod do wykorzystania:

link

'The council claims the charge is justified because the householders’ actions mean that part of their garden can no longer be classified as an open space.'

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-02-12 15:31:50 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Niepotrzebnie stawial te nagrobki. Gdyby ich nie bylo to spelnialoby by definicje open space. I tak uważam to za szczyt głupoty urzędniczej.
Niemniej jednak możemy to uznać jako teren rekreacyjny, a to już jest open space pomimo zabudowy.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 12-02-2022 15:46 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2022-03-24 00:54:32 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-03-22 00:35:42, PannaZMokraGlowa napisał(a):
kazda przychodnia ma codziennie pule wizyt na ten sam dzien,

Przenoszę tu bo się chyba lepiej nadaje.

Otóż od 20 marca do 5 maja moja przychodnia nie ma ani augury visits ani routine visits. Null, zero, niet.

A w PL narzekają, ze trzeba trzy dni czekać na teleporadę…

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #4 Ocena: 0

2022-03-24 23:23:10 (3 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2022-03-24 00:54:32, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2022-03-22 00:35:42, PannaZMokraGlowa napisał(a):
kazda przychodnia ma codziennie pule wizyt na ten sam dzien,

Przenoszę tu bo się chyba lepiej nadaje.

Otóż od 20 marca do 5 maja moja przychodnia nie ma ani augury visits ani routine visits. Null, zero, niet.

A w PL narzekają, ze trzeba trzy dni czekać na teleporadę…

Bardzo rzadko zagladam do tego watku ale dzis zajrzalam zeby sprawdzic kto tu pisze i ze zniesmakiem wyczytalam wlasny pseudonim jako tekst do tego wlasnie watku.

No wiec jesli juz wywolano mnie niejako do tablicy to wyjasnie ze polska wizyta w przychodni to po angielsku nie jest visit.
W przychodni jest appointment a visit to jest wizyta domowa i rzeczywiscie nie slyszalam zeby byly akurat "pule" takich domowych wizyt "na ten sam dzien." Sa appointments.

A czy Ty nie pisalas wczesniej ze czekalas na teleporade i nie zadzwonili?
Czy dobrze zrozumialam?
Mnie raz sie zdarzylo ze lekarka nie oddzwonila a recepcjonistka (recepcjonistka z Europy wschodniej gdyby ktos pytal) wmawiala mi ze lekarka dzwonila ale ja nie odbieralam i ze rozmowa mi przepadla. Wtedy jeszcze w ten sam dzien skorzystalam z administracyjnej opcji zazalenia i po godzinie mialam telefon od lekarki "co moge dla Pani zrobic." Innym razem kiedy ja sie zle czulam i nie mialam sily sie klocic, moj partner zazadal dla mnie appointment (nie visit) w ciagu kilku godzin i tez sie wtedy appointment znalazl. Prawda jest taka ze w sluzbie zdrowia pracuje tez duzo niedorobiencow i czasami trzeba z takim zawalczyc o appointment (niekoniecznie visit) dla bliskiej osoby.
Podkuj sie dziewczyno na przyszlosc bo dziecku na pewno nie jedna wizyta w przychodni- appointment- jeszcze sie w zyciu przyda.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2022-03-25 00:22:28 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2022-03-24 23:23:10, PannaZMokraGlowa napisał(a):
W przychodni jest appointment a visit to jest wizyta domowa i rzeczywiscie nie slyszalam zeby byly akurat "pule" takich domowych wizyt "na ten sam dzien." Sa appointments.

Pierwszego posta napisałam po polsku, więc użyłam polskiego słowa wizyta.

W odpowiedzi napisałaś, że dziennie jest pula takich wizyt (visits?) w każdej przychodni co wydaje mi się dziwne w przypadku kiedy nie są dostępne zwykle appointments od 20 marca aż do 5 maja.

Cytat:

Ty nie pisalas wczesniej ze czekalas na teleporade i nie zadzwonili?
Czy dobrze zrozumialam?
Mnie raz sie zdarzylo ze lekarka nie oddzwonila a recepcjonistka (recepcjonistka z Europy wschodniej gdyby ktos pytal) wmawiala mi ze lekarka dzwonila ale ja nie odbieralam i ze rozmowa mi przepadla. Wtedy jeszcze w ten sam dzien skorzystalam z administracyjnej opcji zazalenia i po godzinie mialam telefon od lekarki "co moge dla Pani zrobic." Innym razem kiedy ja sie zle czulam i nie mialam sily sie klocic, moj partner zazadal dla mnie appointment (nie visit) w ciagu kilku godzin i tez sie wtedy appointment znalazl. Prawda jest taka ze w sluzbie zdrowia pracuje tez duzo niedorobiencow i czasami trzeba z takim zawalczyc o appointment (niekoniecznie visit) dla bliskiej osoby.
Podkuj sie dziewczyno na przyszlosc bo dziecku na pewno nie jedna wizyta w przychodni- appointment- jeszcze sie w zyciu przyda.

Jak piszesz sama o visit czy appointment trzeba zawalczyć, do czego nie jestem przyzwyczajona bo w normalnych krajach takie rzeczy zwyczajnie się umawia, a nie o nie walczy.

PS. Jak chcesz pomóc to mogę podać Ci numer do nich + dob i powalcz za mnie bo ja dziś już dziecku prywatnie zrobiłam potrzebne badania ponieważ nie chcielibyśmy czekać z nimi do czerwca.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #6 Ocena: 0

2022-03-25 00:31:01 (3 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2022-03-25 00:22:28, SweetLiar napisał(a):
PS. Jak chcesz pomóc to mogę podać Ci numer do nich + dob i powalcz za mnie bo ja dziś już dziecku prywatnie zrobiłam potrzebne badania ponieważ nie chcielibyśmy czekać z nimi do czerwca.

SweetLiar czesc osob tu na forum ma moj numer telefonu, chetnie podam na priv, ale przypuszczam ze nie podalabys komus nieznajomemu z forum czyli na przyklad mnie koniecznych danych i calkowicie bym Cie rozumiala w takiej decyzji.
Nie mam aktualnego DBS cert.
Natomiast gdybym mogla sie jednak przydac kiedys to oczywiscie.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2022-03-25 00:35:10 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:
"PS. Jak chcesz pomóc to mogę podać Ci numer do nich + dob i powalcz za mnie bo ja dziś już dziecku prywatnie zrobiłam potrzebne badania ponieważ nie chcielibyśmy czekać z nimi do czerwca."

Drogo? Z ciekawosci pytam.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2022-04-03 16:10:43 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

I tak i nie £130

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2022-04-03 17:29:27 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-04-03 16:10:43, SweetLiar napisał(a):
I tak i nie £130

Nie tak zle. Dalabym.

Przy okazji... z tym kurczakiem..... moze uczulenie na piora?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2022-04-03 17:50:06 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Maat, nie ciagnij, nie ten watek i nie bylo zadnego uczulenia.

Do góry stronyOffline

Strona 121 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 120 | 121 | 122 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,