Str 121 z 169 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2022-02-12 12:43:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Opodatkowane podwyzszone rabaty i uprawia warzywek/owocow w ogrodku.
A wlasciwie kara za zbyt duzy ogrod do wykorzystania: link 'The council claims the charge is justified because the householders’ actions mean that part of their garden can no longer be classified as an open space.' |
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2022-02-12 15:31:50 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Niepotrzebnie stawial te nagrobki. Gdyby ich nie bylo to spelnialoby by definicje open space. I tak uważam to za szczyt głupoty urzędniczej.
Niemniej jednak możemy to uznać jako teren rekreacyjny, a to już jest open space pomimo zabudowy. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 12-02-2022 15:46 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2022-03-24 00:54:32 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2022-03-22 00:35:42, PannaZMokraGlowa napisał(a): kazda przychodnia ma codziennie pule wizyt na ten sam dzien, Przenoszę tu bo się chyba lepiej nadaje. Otóż od 20 marca do 5 maja moja przychodnia nie ma ani augury visits ani routine visits. Null, zero, niet. A w PL narzekają, ze trzeba trzy dni czekać na teleporadę… Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2022-03-24 23:23:10 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2022-03-24 00:54:32, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2022-03-22 00:35:42, PannaZMokraGlowa napisał(a): kazda przychodnia ma codziennie pule wizyt na ten sam dzien, Przenoszę tu bo się chyba lepiej nadaje. Otóż od 20 marca do 5 maja moja przychodnia nie ma ani augury visits ani routine visits. Null, zero, niet. A w PL narzekają, ze trzeba trzy dni czekać na teleporadę… Bardzo rzadko zagladam do tego watku ale dzis zajrzalam zeby sprawdzic kto tu pisze i ze zniesmakiem wyczytalam wlasny pseudonim jako tekst do tego wlasnie watku. No wiec jesli juz wywolano mnie niejako do tablicy to wyjasnie ze polska wizyta w przychodni to po angielsku nie jest visit. W przychodni jest appointment a visit to jest wizyta domowa i rzeczywiscie nie slyszalam zeby byly akurat "pule" takich domowych wizyt "na ten sam dzien." Sa appointments. A czy Ty nie pisalas wczesniej ze czekalas na teleporade i nie zadzwonili? Czy dobrze zrozumialam? Mnie raz sie zdarzylo ze lekarka nie oddzwonila a recepcjonistka (recepcjonistka z Europy wschodniej gdyby ktos pytal) wmawiala mi ze lekarka dzwonila ale ja nie odbieralam i ze rozmowa mi przepadla. Wtedy jeszcze w ten sam dzien skorzystalam z administracyjnej opcji zazalenia i po godzinie mialam telefon od lekarki "co moge dla Pani zrobic." Innym razem kiedy ja sie zle czulam i nie mialam sily sie klocic, moj partner zazadal dla mnie appointment (nie visit) w ciagu kilku godzin i tez sie wtedy appointment znalazl. Prawda jest taka ze w sluzbie zdrowia pracuje tez duzo niedorobiencow i czasami trzeba z takim zawalczyc o appointment (niekoniecznie visit) dla bliskiej osoby. Podkuj sie dziewczyno na przyszlosc bo dziecku na pewno nie jedna wizyta w przychodni- appointment- jeszcze sie w zyciu przyda. |
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2022-03-25 00:22:28 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-03-24 23:23:10, PannaZMokraGlowa napisał(a): W przychodni jest appointment a visit to jest wizyta domowa i rzeczywiscie nie slyszalam zeby byly akurat "pule" takich domowych wizyt "na ten sam dzien." Sa appointments. Pierwszego posta napisałam po polsku, więc użyłam polskiego słowa wizyta. W odpowiedzi napisałaś, że dziennie jest pula takich wizyt (visits?) w każdej przychodni co wydaje mi się dziwne w przypadku kiedy nie są dostępne zwykle appointments od 20 marca aż do 5 maja. Cytat: Ty nie pisalas wczesniej ze czekalas na teleporade i nie zadzwonili? Czy dobrze zrozumialam? Mnie raz sie zdarzylo ze lekarka nie oddzwonila a recepcjonistka (recepcjonistka z Europy wschodniej gdyby ktos pytal) wmawiala mi ze lekarka dzwonila ale ja nie odbieralam i ze rozmowa mi przepadla. Wtedy jeszcze w ten sam dzien skorzystalam z administracyjnej opcji zazalenia i po godzinie mialam telefon od lekarki "co moge dla Pani zrobic." Innym razem kiedy ja sie zle czulam i nie mialam sily sie klocic, moj partner zazadal dla mnie appointment (nie visit) w ciagu kilku godzin i tez sie wtedy appointment znalazl. Prawda jest taka ze w sluzbie zdrowia pracuje tez duzo niedorobiencow i czasami trzeba z takim zawalczyc o appointment (niekoniecznie visit) dla bliskiej osoby. Podkuj sie dziewczyno na przyszlosc bo dziecku na pewno nie jedna wizyta w przychodni- appointment- jeszcze sie w zyciu przyda. Jak piszesz sama o visit czy appointment trzeba zawalczyć, do czego nie jestem przyzwyczajona bo w normalnych krajach takie rzeczy zwyczajnie się umawia, a nie o nie walczy. PS. Jak chcesz pomóc to mogę podać Ci numer do nich + dob i powalcz za mnie bo ja dziś już dziecku prywatnie zrobiłam potrzebne badania ponieważ nie chcielibyśmy czekać z nimi do czerwca. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
PannaZMokraGlow | Post #6 Ocena: 0 2022-03-25 00:31:01 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2022-03-25 00:22:28, SweetLiar napisał(a): PS. Jak chcesz pomóc to mogę podać Ci numer do nich + dob i powalcz za mnie bo ja dziś już dziecku prywatnie zrobiłam potrzebne badania ponieważ nie chcielibyśmy czekać z nimi do czerwca. SweetLiar czesc osob tu na forum ma moj numer telefonu, chetnie podam na priv, ale przypuszczam ze nie podalabys komus nieznajomemu z forum czyli na przyklad mnie koniecznych danych i calkowicie bym Cie rozumiala w takiej decyzji. Nie mam aktualnego DBS cert. Natomiast gdybym mogla sie jednak przydac kiedys to oczywiscie. |
Maat17 | Post #7 Ocena: 0 2022-03-25 00:35:10 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat:
"PS. Jak chcesz pomóc to mogę podać Ci numer do nich + dob i powalcz za mnie bo ja dziś już dziecku prywatnie zrobiłam potrzebne badania ponieważ nie chcielibyśmy czekać z nimi do czerwca." Drogo? Z ciekawosci pytam. |
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2022-04-03 16:10:43 (3 lata temu) |
I tak i nie £130
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Maat17 | Post #9 Ocena: 0 2022-04-03 17:29:27 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-04-03 16:10:43, SweetLiar napisał(a): I tak i nie £130 Nie tak zle. Dalabym. Przy okazji... z tym kurczakiem..... moze uczulenie na piora? |
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2022-04-03 17:50:06 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Maat, nie ciagnij, nie ten watek i nie bylo zadnego uczulenia.
|