Str 119 z 169 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Emeryt56 |
Post #1 Ocena: 0 2021-10-08 02:38:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat:
2021-10-07 18:35:04, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2021-10-07 16:39:59, Emeryt56 napisał(a):
Co Ty mi przypisujesz co nigdzie nie napisałem ? ? ?
Cytat:
2021-10-04 14:44:11, Emeryt56 napisał(a):
Skłaniam się do stwierdzenia że wolność słowa to "iluzja", a to nie znaczy że będę o nią walczył.
????
Cytat:
2021-10-04 17:12:27, Emeryt56 napisał(a):
Hmm... prawa człowieka ? dobrze to wygląda na papierze ale w każdym kraju służby specjalne już wiedzą co robić...
??? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 07-10-2021 19:00 ]
Słabe te argumenty, bardzo słabe.
Przez te moje wpisy mnie zarzucałeś, cytuję : " Po prostu nie podoba mi się twoje pojmowanie świata, penalizacja za czyny niedokonane, poglądy, korzystanie z prawa wypowiedzi. Odnoszę wrażenie że zatęskniłeś za głęboka komuną, gdzie takie postawy są na porządku dziennym, a moje "nie wypowiadaj się" było tylko stwierdzeniem abyś w myśl swoich idei nie publikował wypowiedzi szkodliwych dla ogółu, pochwalajacych penalizację, segregację, ograniczenia dla jednostki z powodu przekonań poprzez dobrowolne zrzeczenie się swych praw." Koniec cytatu.
Ps.
Jak troche zaśmieciłem ten wątek to już kończę.
.
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #2 Ocena: 0 2021-10-08 14:20:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Może tak skończmy już z mało znaczącym faktem zatrzymania nikomu nie znanemu w UK (poza Polakami) publicysty, przestania sie czepiania córki która publicystką nie jest a jako jedyna kobieta dostała sie na kierunek genetyki na Oxfordzie co nigdy nie byloby możliwe dla 99.9% mądrali broniacych słusznosci postepowania UK - i może tak skupmy sie na problemach które dotkną nas bezpośrednio?
No to spłacajmy furloughi, tak chwalone bo bojo nas zbawił przed smiercia. Na poczatku symptomy u jednego domownika i wszyscy na izolacji, teraz jeden domownik ma test pozytywny a reszta do pracy/szkoły. Tak jak wirus juz nie jest niebezpieczny to czas na splate wakacji.
Najpierw wspanialy borys tnie UC, podnosi podatki a jak ksiegowosc dalej sie nie zgadza to podnosimy ceny energii i paliw:
Tak, ja przyjmuje argumenty dokladajace do cen energii to nie zapominajmy jednego - rzad z podatkow za "wachę" prad czy gaz ma ogromne wpływy do budżetu i jak borys nie utrzyma zniżki dla odbiorcow przemyslowych to albo w pracy bedzie zimno albo firmy zwyczajnie zbankrutują. Together we beat this. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #3 Ocena: 0 2021-10-08 16:05:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Trzeba będzie robić obejścia...
|

|

|
|
daavid |
Post #4 Ocena: +1 2021-10-08 16:12:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Rząd konserwatystów zawsze padał bo ludzie tak mocno mieli ich dość. Później przychodzili laburzyści, wydawali pieniądze na potęgę i znów ludzie mieli ich dość. Było tak od zakończenia wojny a pewnie wcześniej nie było inaczej. Mam wątpliwości czy teraz będzie tak samo - partia pracy ponoć obiecuje podnieść minimum wage o kilkadziesiąt procent. Ludzie aż tak głupi nie są żeby to łyknąć, chyba że w Polsce, gdzie obiecano obniżyć wiek emerytalny a ludzie uwierzyli, że to dla ich dobra.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #5 Ocena: 0 2021-10-08 17:21:33 (4 lata temu) |
Brawo daavid, bardzo dobra analiza. Dodam tylko, że ostatnim w miare konserwatywno-kapitalistycznym rządem był ten pod batutą Żelaznej Damy. Teraz rządy konserwy niewiele odbiegaja ekonomicznie od laburzystow, z tym że moze nie rizdaja az tak chetnie za to chronia swoich korpobiznesowcow. Światopogladowo tez nie ma wielkiej roznicy - lżejsza forma lewicy, cenzura, pseudowartosci brytyjskie czyli banujemy tych co mówia prawde. Wolnosc slowa tu a w PL to inny wymiar. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #6 Ocena: 0 2021-10-16 14:17:01 (4 lata temu) |
Zabito posła brytyjskiego, najpierw media podawały, że to 25-letni brytyjczyk. Teraz zrobili update i okazało się, że posła zasztyletował 25 letni brytyjczyk pochodzenia somalijskiego a motyw jest "islamski ekstremizm".
Widzicie jak dobrze, że nie wpuścili Ziemkiewicza? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2021-10-16 15:30:04 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jurek, robisz niezłe figury retoryczne aby jedną sprawę zestawić z drugą.
Przy całej mojej niechęci do Ziemkiewicza, do tego jak go potraktowano oraz tego bestialskiego mordu z ostatnich dni.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #8 Ocena: 0 2021-10-16 15:56:04 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Jurek, podobnie jak większość ludzi, prawdopodobnie czuje się dużo bezpieczniej w tym kraju wiedząc, że nie wpuszcza on do siebie takich ekstremistów jak Ziemnkiewicz. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2021-10-16 17:12:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Chciałaś powiedzieć 'takich nie groźnych ekstremistów jak Ziemkiewicz', a w zamian wpuszcza innych dużo grozniejszych? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2021-10-16 19:57:31 (4 lata temu) |
David, jakie figury? Nie rozumiesz jeszcze tych wartości brytyjskich dla których wpuszczono typa/jego rodziców? Przecież brytyjczycy także wiedzieli o radykalnym islamiście z Libii, który tu dostał mimo to status politycznego uchodźcy (muzułmanie też walczą między sobą) a jego urodzony tu syn ztadykalizował sie w meczecie co policja wiedziała (ale nic nie zrobiła) i poszedł na pamiętny koncert dla nastolatków.
Dlatego piszę, że dobrze iż Ziemkiewicza nie wpuszczono, jeszcze by mszę pod jakimś pomnikiem zorganizował i powiedział nieprawdė o żydach z nkwd i to by dopiero było. O właśnie - zbrodniarz polityczny represji stalinowskiej jest supcio a Ziemkiewicz to terrorysta, nawołuje do zabijania anglików i żydów lol
Moim zdaniem " czystki" to słaby argument, szkoda że to nie były czystki jakie robił stalin przynajmniej sprawiedliwości stałoby sie zadość a nie dostatnie życie biednej morderczyni. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|